Basescu: Geoana pregateste schimbarea lui Kovesi pentru a opri "Dosarul FNI"

Vineri, 04 Decembrie 2009, ora 22:04
4826 citiri
Basescu: Geoana pregateste schimbarea lui Kovesi pentru a opri "Dosarul FNI"
Foto: Curentul

Traian Basescu a continuat vineri seara maratonul electoral din ultima zi de campanie, atacandu-l din nou pe contracandidatul sau, Mircea Geoana, pe tema intalnirii sale nocturne cu Sorin Ovidiu Vintu si oferind, in premiera, o posibila explicatie in acest sens.

Invitat la emisiunea "Nasul" de la B1TV, seful statului a fost intrebat de ce nu a punctat mai mult la confruntarea electorala dupa dezvaluirea acestei intalniri.

"Foarte multi consuma de la Mircea Geoana o imagine, dar Mircea Geoana a fost ieri la potentialul lui maxim. De aceea sfatuitorii ii spun: 'Nu te intalni cu Basescu!' (...) pentru ca daca intram intr-o cascada de replici, dupa prima replica el nu mai poate continua, pentru ca functioneaza numai cu consilieri (...) Puteam sa reiau subiecte mult mai grele, dar am considerat ca trebuie mentinut un nivel ", a subliniat Traian Basescu precizand insa ca alegatorii au vazut relatia de subordonare dintre candidatul la prezidentiale Mircea Geoana si omul de afaceri.

"Intre Sorin Ovidiu Vintu si Mircea Geoana exista o relatie de subordonare, va amintiti cand el a spus nu e adevarat ca s-au intalnit in Delta, iar la cateva ore iese Vantu si spune 'l-am chemat in Delta si a venit'. Deci 'seful' a iesit la propria televiziune si a spus: 'Mai baiatule, sa nu mai spui altadata asa ceva'", a declarat presedintele.

In opinia sa, "Sorin Ovidiu Vintu e un tip avid de putere, vrea sa aiba nu numai putere economica, ci si putere politica", iar relatia unui om politic cu cei din lumea afacerilor nu este de criticat in mod normal, totul este insa "la ce te angajezi si in schimbul a ce".

Puteam, dar nu am vrut sa inchei emisiunea acolo

Din acest punct de vedere, Traian Basescu crede ca Mircea Geoana ar fi facut totusi un angajament fata de Vantu, in conditiile in care cu doar 24 de ore inainte fusese arestat in Jakarta Nicolae Popa, martor principal in dosarul FNI.

"A mintit la dezbatere. Cum sa spui ca nu stii cine e Nicolae Popa ? S-a facut un tam-tam in presa urias dupa ce a fugit din tara, dupa condamnare. (...) Puteam, dar nu am vrut sa se termine emisiunea acolo, in acel mod", a atentionat seful statului, explicand ca banuieste ca Mircea Geoana ar urma, in cazul in care ajunge presedinte, sa intervina in Dosarul FNI.

"Dupa discutii cu Sorin Ovidiu Vintu, Mircea Geoana face declaratie publica de inlocuire imediata a procurorului Kovesi. Daca spunea de Morar, ziceam e un gand vechi, ca sa scape de Morar. Dar dosarul lui Popa nu se afla la DNA ci la Parchetul General, la Directia de lupta impotriva crimei organizate. De cateva zile eram informat si se stia ca toate structurile statului erau concentrate pe arestarea lui Popa in Indonezia (...) Impresia mea a fost ca Mircea Geoana pregateste momentul in care o va schimba pe Kovesi pentru a pune capat extinderii dosarului lui Nicolae Popa", a avertizat Traian Basescu.

Intr-un interviu publicat joi de Gazeta Sporturilor, Mircea Geoana a declarat ca daca va ajunge presedinte o va schimba pe Laura Codruta Kovesi, procurorul general al Romaniei,nu si pe Daniel Morar, seful DNA, chiar daca acesta este mai contestat in PSD.

"Nu il schimb. Morar are un mandat. Nu am nici un fel de treaba cu Directia Nationala Anticoruptie. In schimb, procurorul general al Republicii este alta conversatie. Doamna Kovesi a fost contestata de CSM. A fost pusa acolo cu fortarea regulii de desemnare a unui inalt demnitar", a explicat Geoana intentia sa.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Basescu Geoana Vantu, #Geoana vizita Vantu, #Basescu dosar Popa, #Popa arestat, #Geoana schimbare Kovesi , #Mircea Geoana