Basescu: Geoana, sef peste bostanarie, Mazare, dovada teribilismului si a prostului gust

Joi, 23 Iulie 2009, ora 21:00
2631 citiri
Basescu: Geoana, sef peste bostanarie, Mazare, dovada teribilismului si a prostului gust

In declaratia de joi dupa-amiaza, presedintele Traian Basescu a comentat tinuta in care a defilat primarul Constantei Radu Mazare, dar nu a pierdut ocazia nici sa-l atace pe presedintele Senatului Mircea Geoana.

Astfel, Geoana, "lucrand la Dabuleni si fiind sef peste bostanariet" nu are de ce sa fie responsabil pentru intarzierea dosarelor politicienilor din Parlament, iar aparitia lui Mazare intr-o uniforma de ofiter nazist, in cadrul unei prezentari de moda cu tematica militara, de sambata, este "teribilism de prost gust", considera presedintele Traian Basescu.

Intrebat cum comenteaza declaratiile presedintelui PSD, Mircea Geoana, care l-a acuzat pentru punctele negative ale raportului pe justitie, seful statului a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca liderul pesedist "nu are responsabilitati", adaugand ironic ca acesta este"sef peste bostanarie, nu peste Senatul Romaniei".

"Inteleg ca Mircea Geoana, lucrand la Dabuleni si fiind sef peste bostanarie, nu are nicio responsabilitate pentru intarzierea dosarelor in Parlament. Inteleg ca nici nu este membru al PSD", l-a criticat Basescu pe presedintele Senatului.

O alta tinta a ironiilor prezidentiale a fost Radu Mazare, primarul Constantei, a carui aparitie in uniforma de ofiter nazist a fost apreciata drept "Teribilism. Teribilism de prost gust".

Totodata, presedintele a criticat presa pentru modul in care a relatat informatia despre aparitia lui Mazare, ca pe ceva "tare", "cool", si le-a atras atentia televiziunilor ca au schimbat modul in care au prezentat cazul Mazare doar dupa ce au vazut cum a fost preluat evenimentul de catre televiziunile din strainatate.

"Ma uitam ce furtuna a starnit faptul ca mi-am pus un clop in cap, care este un element de port popular romanesc. Cata veselie era, pana cand v-a trezit presa internationala, cand un politician s-a imbracat in uniforma hitlerista si zambeati, 'ia uite ce inteligent, ce tare, coo'. Asa ati prezentat in prima seara", a criticat Basescu presa.

Un alt pesedist luat in colimator de Basescu a fost Adrian Nastase, caruia Basescu i-a transmis ca nu trebuie sa se ascunda de justitie atata timp este curat ca lacrima, asa cum presedintele are convingerea ca este.

"Fac apel la barbatul Adrian Nastase sa nu se mai ascunda in spatele Parlamentului. Eu sunt convins ca domnul Adrian Nastase este curat ca lacrima, nu are de ce sa nu vrea sa mearga in fata procurorilor. Eu stiu ca este curat ca lacrima, el se pare ca nu stie", a spus primul om in stat, apreciind ca atata timp cat liderul PSD va continua sa fuga de procurori singura nu va face decat "un mare deserviciu" Romaniei.

"Cei trei ani in care am suportat continuu aprecierile domnului Nastase trebuie sa se incheie: e evident ca blocarea dosarului sau in Parlament e unul din elementele care arunca o lumina foarte proasta asupra Parlamentului Romaniei ca institutie. A venit momentul ca domnul Adrian Nastase sa puna imaginea Parlamentului Romaniei mai presus decat interesele sale.

Eu sunt convins ca domnul Adrian Nastase este curat ca lacrima, nu are de ce sa nu vrea sa mearga in fata procurorilor. Eu stiu ca este curat ca lacrima, el se pare ca nu stie. As sublinia faptul ca dincolo de aluzia foarte transparenta la cazul Adrian Nastase, si aici fac referire la barbatul Adrian Nastase, atata timp cat se va ascunde in spatele Parlamentului, pentru a nu aparea in fata procurorilor, va face un mare rau Romaniei", a continuat Traian Basescu in acelasi stil ironic.

Cea care a fost inclusa programat in declaratiile de presa ale presedintelui si nu in urma intrebarilor din partea presei a fost Ecaterina Andronescu. Basescu a spus ca Andronescu face compromisuri inadmisibile in reforma educatiei din interese electorale, iar sindicatele sunt elementul pricipal de blocaj al procesului de imbunatatire a sistemului de invatamant.

De asemenea, presedintele a spus ca ministrul Andronescu, pentru a nu deranja bazinul electoral al partidului sau, face compromisuri inacceptabile in reforma educatiei. El a mentionat ca ministrul Educatiei si sindicatele vor face sa esueze inclusiv reforma curriculara asumata chiar de Andronescu.

De un atac mai putin dur a avut parte un alt pesedist, ministrul Constantin Nemirschi. "Daca as fi fost seful celor din Guvern as fi cerut tratament egal si pentru Ridzi si pentru Nemirschi, care a dat mai multi bani", a spus presedintele.

Citeste si:
Anca Dragu spune că întâlnirea dintre Cioloş şi Ciucă nu va fi pentru negocieri. „Vrea să prezinte intenţiile pentru un guvern minoritar”
Anca Dragu spune că întâlnirea dintre Cioloş şi Ciucă nu va fi pentru negocieri. „Vrea să prezinte intenţiile pentru un guvern minoritar”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a transmis duminică, 24 octombrie, că întâlnirea care va avea loc, luni, între liderul USR, Dacian Cioloş, şi premierul desemnat, Nicolae Ciucă, nu va...
Vasile Dîncu susține că PSD nu se aliază cu PNL. „Nu putem să credităm un guvern care a dus România în această groapă. Nu dorim să facem niciun fel de USL”
Vasile Dîncu susține că PSD nu se aliază cu PNL. „Nu putem să credităm un guvern care a dus România în această groapă. Nu dorim să facem niciun fel de USL”
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat duminică, 24 octombrie, că PSD şi PNL sunt de acord că nu doresc refacerea USL. ”Nu putem să credităm un guvern care...
Sursa: Ziare.com