Ziare.com

Basescu le cere lui Geoana si Anastase adoptarea Codurilor de procedura

Luni, 21 Iunie 2010, ora 15:04

   

Basescu le cere lui Geoana si Anastase adoptarea Codurilor de procedura
Presedintele Traian Basescu a trimis cate o scrisoare presedintelui Senatului, Mircea Geoana, si presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, in care le cere sa dezbata si sa aprobe proiectul Codului de procedura penala si al celui de procedura civila.

"Tinand cont de obligatiile asumate fata de Uniunea Europeana si de faptul ca Mecanismul de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei si luptei impotriva coruptiei ii este inca aplicabil Romaniei si avand in vedere apropierea datei la care Comisia Europeana va adopta Raportul de evaluare a progreselor inregistrate de tara noastra in domeniul reformei justitiei, revin la solicitarea adresata dumneavoastra, ca pana la intrarea in vacanta parlamentara, daca este posibil, cele doua Camere ale Parlamentului Romaniei sa dezbata si sa aprobe proiectul Codului de procedura penala si al celui de procedura civila, precum si proiectul de lege pentru modificarea Legii privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate", se arata in scrisoarea trimisa luni de seful statului.

Traian Basescu spune ca adoptarea acestor proiecte de lege reprezinta o prioritate pentru Romania din perspectiva angajamentelor asumate fata de Uniunea Europeana.

"De asemenea, este deosebit de importanta si adoptarea Legii privind educatia nationala, lege trecuta prin Camera Deputatilor si aflata in momentul actual la Senat. Pentru a putea fi aplicata incepand cu anul scolar urmator, este necesar adoptarea acestei legi de catre Senat pana la intrarea in vacanta parlamentara.

Am convingerea, stimate domnule Presedinte, ca veti da curs solicitarii mele, tinand cont de importanta aprobarii proiectelor de lege sus-mentionate", mai precizeaza Traian Basescu in scrisoarea adresata sefilor celor doua Camere ale Parlamentului.

Codurile de procedura penala si civila s-au mai aflat in atentia presedintelui. Traian Basescu a trimis in mai multe randuri scrisori presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului in care a solicitat adoptarea Codurilor pana la finalul acestei sesiuni parlamentare, invocand faptul ca Romania se afla inca sub mecanismul de cooperare si verificare al Comisiei Europene.

Dezbaterea Codurilor treneaza in Parlament de la sfarsitul anului trecut, iar datele pentru depunerea rapoartelor au fost amanate, succesiv, prin votul plenului Camerei Deputatilor si Senatului.

I.O.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1316 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

tebuie sa scap de tripleta blaga videanu berceanu

primul e berceanu:
asta nu a facut nimic decat sa ceara spagi si sa le colecteze prin oamenii sai:
dascalu + tiron - CTE 3%
si
marius bogdan ivan - PDL Arges ajuns director achizitii si mare masluitor de licitatii
urmeaza blaga cu ginerica..

 

catre POPOR: trebuie sa scap de tripleta de mafioti ordinari

videanu
blaga
berceanu
RUSINE pe obrazul PDL

 

am inteles, dar...

ce parere ai de adoptarea codurilor de procedura penala si civila?

Scapati..????

Trebuie scapat tara de doi frinari, Geoana, Ponta si Antonescu.
de Vadim Panduru sa nu mai vorbim.
in concluzie PSD, PNL = PCR modernizat...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor