CCSB: Geoana creste in sondaje, Basescu stagneaza

Duminica, 08 Noiembrie 2009, ora 14:06
8485 citiri
CCSB: Geoana creste in sondaje, Basescu stagneaza

In vreme ce sprijinul pentru presedintele candidat Traian Basescu a ramas la acelasi nivel fata de saptamana trecuta, candidatul PSD la alegerile prezidentiale, Mircea Geoana, a castigat in sondaje doua procente, potrivit unei cercetari CCSB.

Potrivit ultimului sondaj al CCSB (Compania de Cercetare Sociologica si Branding), efectuat in perioada 29 octombrie - 3 noiembrie, Traian Basescu ar obtine 34% dintre voturi, Mircea Geoana de 30%, Crin Antonescu 18% iar Sorin Oprescu 14%. Corneliu Vadim Tudor a scazut cu un procent (de la 4% la 3%), iar Kelemen Hunor a ajuns si el de la 2% la doar 1% din voturi.

Candidatul PNL la prezidentiale, Crin Antonescu, a pierdut un punct (de la 19%, saptamana trecuta, la 18% in prezent), iar Sorin Oprescu a crescut doua procente, de la 12% la 14, se arata intr-un comunicat al CCSB, remis Ziare.com.

Intr-un sondaj efectuat pe 29-30 octombrie, CCSB (Compania de Cercetare Sociologica si Branding) Traian Basescu era votat de 34% dintre romanii prezenti la vot, iar Mircea Geoana de 28%, iar Crin Antonescu 19%.

Basescu pierde in turul doi, indiferent de oponent

Concluzia pentru turul doi al alegerilor ramane neschimbata fata de ultimul sondaj al CCSB: Traian Basescu ajunge in turul doi, insa indiferent de contracandidat va pierde alegerile.

Daca oponentul va fi Mircea Geoana, acesta va obtine 54% din voturi, fata de 46% Basescu, iar Crin Antonescu si Sorin Oprescu ar obtine 51% din voturi, daca ar ajunge in turul doi, fata de 49% din voturi obtinute de presedinte in ambele variante.

Intrebati cu ce partid ar vota daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, optiunea romanilor pentru social-democrati este clara: acestia ar obtine 35% din voturi, fata de 30% democrat-liberalii.

De mentionat ca in ultimul sondaj al CCSB, PD-L ar fi obtinut 34% din voturile romanilor, in caz de alegeri parlamentare, iar sprijinul pentru celelalte formatiuni politice a ramas relativ acelasi. PNL ar obtine 19%, PRM 7%, UDMR 5% iar PNG 2%.

Potrivit sondajului CCSB, prezenta la vot ar urma sa fie de aproximativ 49%, 38% dintre romani spunand ca nu se vor prezenta la vot, iar 13% ca sunt plecati din tara. Fata de ultimul sondaj, prezenta la vot estimata este cu doua procente mai mica.

Si interesul romanilor pentru alegerile prezidentiale pare sa fi scazut in ultima perioada: daca in perioada ultimului sondaj, 66% dintre romani se declarau interesati de alegerile prezidentiale, in prezent doar 65% mai spun acest lucru.

Intrebati daca Romania merge intr-o directie buna sau nu, 65% au raspuns ca tara merge intr-o directie gresita, 19% ca merge intr-o directie buna iar 17% nu stiu sau nu raspund.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.528 de adulti si are o marja de eroare de 2,6%.

Vezi sub foto sondajul CCSB

Citește și:
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit joi, 1 decembrie, despre beneficiile pe care le-ar avea cetățenii Republicii Moldova dacă țara s-ar uni cu România, potrivit tv8.md Fostul...
Tensiuni în coaliția de guvernare. PSD, critică apăsat UDMR după declarația lui Csoma Botond. Cum răspunde politicianul maghiar
Tensiuni în coaliția de guvernare. PSD, critică apăsat UDMR după declarația lui Csoma Botond. Cum răspunde politicianul maghiar
Liderii PSD au transmis în ultimele zile mai multe critici la adresa UDMR după ce deputatul maghiar Csoma Botond ar fi avut un „discurs provocator” în ședința parlamentului dedicată Zilei...
Comentarii
Poza out_base
out_base
rank 5
DOM' PRESEDINTE! RAPORTEZ CU RESPECT! SONDAJELE E TRUCATE! CA SA MAI AGATAM VREO DOI NEHOTARATI!