Competitie stransa intre Geoana si Basescu la porecle politice

Marti, 01 Decembrie 2009, ora 19:16
4040 citiri
Competitie stransa intre Geoana si Basescu la porecle politice

Pe langa imagini socante si acuzatii de rasunet, ultimele eforturi depuse de partidele politice in campania electorala pentru prezidentiale au scos la lumina si o colectie impresionanta de porecle ale celor doi candidati, Traian Basescu si Mircea Geoana.

In cazul presedintelui PSD Mircea Geoana, cele mai celebre porecle au venit, culmea, nu din partea adversarilor politici, ci mai degraba din ograda social-democrata proprie, scrie Gandul.

Cea mai cunoscuta porecla a lui Mircea Geoana este Prostanacul, iar autorul acesteia este nimeni altul decat Ion Iliescu, presedintele onorific al PSD.

Incurajati de scaparea lui Iliescu, colegii de partid nu s-au lasat mai prejos si l-au gratulat pe Geoana cu supranumele Tilica, dupa personajul omonim dintr-un serial autohton de comedie.

De cealalta parte a baricadei electorale, presedintele Traian Basescu vorbea la inceputul anului despre Geoana Virginul, Roberta Anastase discuta cu Schizofrenicul presedinte al PSD, in timp ce luni, vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur, a venit cu o porecla mai elaborata: Hackerul cotei unice.

Tot luni, ministrul Transporturilor Radu Berceanu a mers poate cel mai departe, numindu-l pe Mircea Geoana "porc mincinos".

Presedintele Traian Basescu a fost si el "botezat", de-a lungul vremii, cu o multime de porecle, unele mai rautacioase ca altele, de la Popeye Marinarul la Pazvante Chiorul.

Cu toate acestea, Basescu pare mai degraba amuzat de apelativele dobandite, declarand pe site-ul sau de campanie ca are cele mai "tari" porecle.

"Privind in urma, pot spune ca mi s-au dat cele mai tari porecle din istoria presedintilor Romaniei, printre care Chioru', Marinaru', Chelu', Baselu sau Capitanu", scrie Basescu pe site-ul sau de campanie.

Pe langa poreclele consacrate, Traian Basescu a mai dobandit insa si o multime de alte supranume, cunoscute in deosebi in presa si blogosfera, printre care se numara Basecu, cu referire la fosta Securitate, Zeus, Piratul, Traian Pinocchio, Captain Planet, Popeye Marinarul si Ultimul Sauron, nume primit de la Ludovic Orban, care il asemuia pe seful statului cu personajul malefic din trilogia Stapanul Inelelor.

"Basescu este ultimul Sauron care guverneaza acest tinut al intunericului. Tinutul intunericului stapanit de Sauron trebuie sa dispara! Nu poti guverna societatea oamenilor cu troli, nazguli, mamuti si orci", declara prim-vicepresedintele PNL, in fata tineretului liberal, in ianuarie 2008.

De asemenea, stalcirea in direct a limbii engleze, i-a atras presedintelui si porecla de "Sulaina ceanal", in urma unei conferinte de presa memorabile, din 2006.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#porecle Basescu Geoana, #porecle candidati presedintie , #Mircea Geoana
Comentarii