Dancu: Excesele politice s-au intors impotriva lui Geoana ca un bumerang

Luni, 07 Decembrie 2009, ora 16:14
6209 citiri
Dancu: Excesele politice s-au intors impotriva lui Geoana ca un bumerang

Sociologul Vasile Dancu spune ca excesele facute de echipa de campanie a lui Mircea Geoana, pe langa cele ale prezidentiabilului, s-au intors ca un bumerang impotriva sa si au condus la esecul inregistrat in turul doi al alegerilor.

"Greselile facute de Mircea Geoana si excesele de gesturi politice facute de echipa de campanie a acestuia au facilitat, pana la urma, un fel de revolutie la urne. Semnarea pactului de la Timisoara a fost un astfel de gest politic, in exces. Toate aceste greseli si gesturi politice au condus la un fel de revolutie la urne, o reactie contrara indreptata asupra aliantei care l-a sprijinit pe Mircea Geoana, o alianta perceputa a tine de institutiile statului, institutii lipsite de orice credibilitate", a explicat Dancu pentru inpolitics.

Acesta spune ca populatia s-a coalizat cu Traian Basescu, la fel ca la referendumul pentru suspendarea presedintelui. "Eu am o experienta personala care a deteriorat relatiile mele cu conducerea PSD in momentul episodului "322". La referendumul pentru suspendarea presedintelui am spus clar, public, ca scorul va fi de 75 la 25 pentru presedinte deoarece, pentru electorat, se lupta un om cu niste institutii care nu se bucura de incredere. Atunci, in PSD, a inceput trimiterea mea catre margine de niste oameni care au considerat ca este mai greu sa imi dea dreptate decat sa ma marginalizeze", a mai spus Vasile Dancu.

Sociologul anticipeaza ca in cazul in care rezultatele BEC se valideaza si Traian Basescu castiga un nou mandat, este putin probabil ca alianta PSD-PNL sa reziste in continuare.

"Trebuie sa recunoastem, alianta PSD-PNL-UDMR a fost o alianta de conjunctura. Daca aceasta va rezista sau nu, tine de abilitatea lui Traian Basescu si PD-L, de modul de gestionare a puterii. De regula, la infrangere, aliantele nu dureaza. Contextul presupune alte necesitati politice acum. Clasa politica si noua putere trebuie sa raspunda la criza. Dupa ce s-a terminat razboiul, trebuie organizata pacea. Sunt curios cat de responsabili vor fi politicienii in acest contest", a explicat Vasile Dancu.

Citeste si:
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Premierul desemnat Nicolae Ciucă, întâlniri de lucru cu PNL și UDMR pentru programul de guvernare. Cu ce alte partide a mai interacționat
Premierul desemnat Nicolae Ciucă, întâlniri de lucru cu PNL și UDMR pentru programul de guvernare. Cu ce alte partide a mai interacționat
Premierul desemnat Nicolae Ciucă, împreună cu echipa de experţi ai Partidului Naţional Liberal şi cu reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiară, conduşi de Hunor Kelemen, au continuat...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
AlmanahePeNaLe
rank 3
Nimic mai adevarat. Iar daca ii vine ideea sa ceara repetarea alegerilor, tot ca un bumerang va venit si votul de 75% pro Basescu al romanilor.