Dinu Patriciu nu vrea sa fie premier, dar Mircea Geoana ar fi bun de prim-ministru

Sambata, 24 Octombrie 2009, ora 20:58
3491 citiri
Dinu Patriciu nu vrea sa fie premier, dar Mircea Geoana ar fi bun de prim-ministru

Mircea Geoana este un liberal ascuns sub eticheta social-democrata de nevoie, a declarat, sambata seara, omul de afaceri Dinu Patriciu, adaugand ca, dupa parerea sa, liderul PSD ar putea fi un bun prim-ministru.

Intrebat daca Geoana ar putea fi un bun premier, Dinu Patriciu a raspuns: "S-ar putea sa fie. De fapt, domnia sa are un spirit liberal care se ascunde sunt eticheta social-democrata de nevoie".

Aceasta tendinta nu este vizibila in discursul public al liderului PSD, sustine omul de afaceri, insa adauga ca Geoana a trait multa vreme in Statele Unite, iar influenta este vizibila.

Mai mult, Patriciu a reiterat la Realitatea TV faptul ca, atunci cand sustine pe cineva, sustine oameni si nu partide, si conform aceluiasi principiu l-a sustinut pe Geoana in cursa pentru Primaria Capitalei cand a candidat impotriva lui Traian Basescu, dar si pe Adriean Videanu si pe Sorin Oprescu.

In ceea ce priveste posibilitatea de a deveni prim-ministru, Dinu Patriciu considera ca este foarte slaba.

"Daca un om de afaceri ar trebui sa fie premier? Raspunsul este cateogric DA, insa nu cred ca eu as fi astazi mai folositor ca prim-ministru decat ca ceea ce fac si ma pricep sa fac", a declarat Patriciu, adaugand ca nu ar fi premier decat daca ar avea siguranta ca si-ar putea impune un program economic.

Omul de afaceri sustine ca a studiat programul de guvernare al lui Lucian Croitoru, premierul desemnat de Traian Basescu, si a constatat ca acesta nu contine decat temele impuse de Fondul Monetar International, si niciun fel de masura anticriza, la fel ca si programul prim-ministrului Emil Boc.

Acordul cu FMI ar trebui renegociat

Acordul cu Fondul Monetar International, care este luat ca litera de Evanghelie pentru Guvern, este "o catastrofa" pentru Romania si ar trebui renegociat, sustine Patriciu. Un program realist de guvernare ar contine reduceri masive de personal in sistemul bugetar, reducerea birocratiei, a fiscalitatii, reducerea taxei unice de la 16% la 10% si reducerea TVA-ului de la 19% la 15%.

Guvernul Croitoru "este evident o tragere de timp", in opinia omului de afaceri, in conditiile in care Romania avea nevoie de un guvern inca de acum doua saptamani, nu peste doua luni, cand se termina alegerile.

Mai mult, nominalizarea lui Croitoru nu tine cont de dorinta majoritatii parlamentare, iar asta denota faptul ca Traian Basescu are tendinte autoritare, sustine Patriciu.

"Nu e vorba doar un prost management al statului, ci de o mentalitate depasita. Statul nu poate fi la cheremul unui individ. Statul nu este dictatorul majoritatii, ci este protectorul minoritatilor", sustine Patriciu.

In Romania, discursul politic nu pare insa sa tina cont de situatia economiei. Romania "se vede rau" din afara, sustine Patriciu, pentru ca "ne injuram prea mult, ne batem, parem tot timpul instabili, iar asta sperie", in special investitorii.

"Locurile in care politicienii se bat fara motiv incet incet sunt uitate de lume",

spune omul de afaceri.

Citeste si:
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va fi noul ministru al Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, minte şi că este incompetent, aducând ca...