Editorial: Geoana. Sinucidere in masa

Vineri, 04 Decembrie 2009, ora 08:39
10443 citiri
Editorial: Geoana. Sinucidere in masa

Ca sa nu-l ajute pe Traian Basescu sa-l faca franjuri, Mircea Geoana ar fi putut sa-si insuseasca o smecherie simpla, avocateasca, care tine de fiecare data: decredibilizarea.

Ajutata de alta, la indemana oricarui om cu pretentii de sef de stat, care spune ca distanta cea mai mica dintre doua puncte este linia dreapta. Pe limbaj de politician, adevarul, ca sa gasesc o gluma.

Dar presedintele PSD a ales sa-si pastreze linia de om aplecat spre solutii la marile probleme sociale, pe care nu le-a numit (dar amanuntul se pierde), a imprumutat putin din discursul agresiv al lui Crin Antonescu, care nu-i vine bine, si s-a culcat pe voturile PNL. Spre care a tintit adversarul sau, pentru ca aceasta a fost scopul lui Traian Basescu.

In momentul socotit de multi drept glont de argint, episodul Vantu, Geoana a preferat distanta cea mai lunga dintre doua puncte.

In loc sa admita ca s-a intalnit noaptea cu mogulul, pentru ca putea deduce ca aceasta va reprezenta o salva de tun (stirea aparuse deja pe piata, o asemenea eroare prosteasca nu mai putea fi ascunsa), s-a balbait. Putea insa sa se foloseasca de moment pentru a spune ceea ce a dezvaluit Vantu, si anume ca in 5 ani s-a intalnit cu Traian Basescu de cateva ori. Informatia ar fi ajuns la milioane de romani care s-au uitat la dezbatere, dar nu si la emisiunea de la Realitatea TV unde mogulul a facut marturisirea.

Geoana ar fi obtinut decredibilizarea pilonului central al campaniei adversarului, si anume acuzatia acestuia ca liderul PSD a promis tripletei oligarhilor transformarea in SRL a ceea ce a mai ramas din tara. Ar fi avut caderea sa-l intrebe cu ce obraz il acuza de pact cu diavolii, de vreme ce a solicitat sprijinul lui Sorin Ovidiu Vantu acum 4 ani.

Dar n-a facut-o, pentru ca nu are exercitiul retoricii pe muchie de cutit.

Mai mult decat atat, a afirmat ca relatia lui Traian Basescu cu SOV s-a deteriorat deoarece oligarhul a vrut Posta Romana, dar seful statului o pregatea pentru Dorin Cocos. Lumea n-a uitat insa ca SOV a afirmat ca nu l-a interesat niciodata compania.

Care-o fi Pinocchio e greu de spus, dar Vantu a mai afirmat ceva: ca Geoana, cu care e prieten de cativa ani, l-a facut "malefic" din considerente electorale. O minciuna, deci.

Prin urmare, marea ocazie de-a-l pune pe presedinte la podea a fost irosita. Au mai fost cateva in care putea sa nu-i faca lui Traian Basescu jocul. A intrat insa in el. S-a lasat interogat ca un repetent. Putea sa spuna ca nu tine minte numele institutului care a dat nota proasta planului anticriza, insa ca nu asta conteaza, ci fondul problemei. Si ca nu a tocit toate discursurile lui Titulescu, ca n-a venit la test de memorie.

Mai mult decat atat, a venit cu lectiile nefacute. Situatiile in care Traian Basescu l-a prins ca nu cunoaste existenta unor legi pe care Geoana a anuntat ca le propune daca va cuceri Cotroceniul au demonstrat faptul ca liderul PSD se bazeaza doar pe electoratul PNL, si si-a subestimat adversarul. A crezut mesajul principal al campaniei mediatice: Traian Basescu va pierde alegerile. A fost convins ca este suficient.

Traian Basescu a furnizat si munitie, insa adversarul sau este Geoana. Daca ar fi fost Adrian Nastase, ar fi trebuit sa suporte in fata a milioane de romani decriptarea juramantului sau pe Biblie cum ca n-a lovit pustiul cu pumnul.

Asa ca tot ce a reusit presedintele PSD a fost sa naruie diferenta de cateva procente dintre el si Traian Basescu, si sa furnizeze multor romani, cu ajutorul unor minciuni la purtator, impresia ca jocurile nu sunt facute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#dezbatere Basescu Geoana Parlament , #Mircea Geoana