Geoana: Accept decizia CCR si ii urez succes lui Basescu

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 19:46
5637 citiri
Geoana: Accept decizia CCR si ii urez succes lui Basescu
Foto: Realitatea Tv

La mai bine de o ora dupa ce Curtea Constitutionala a anuntat ca respinge cererea depusa de PSD prin care se solicita repetarea turului doi al alegerilor prezidentiale, Mircea Geoana a anuntat ca se supune deciziei CCR si ca declara batalia pentru presedintia Romaniei incheiata.

"Am luat nota de decizia Curtii Constitutionale Romane. Din pacate, probele extrem de clare pe care le-am prezentat nu au fost acceptate de catre Curtea Contitutionala. Suspiciunea fraudarii acestor alegeri va urmari Romania si democratia noastra pentru anii care vin. Ca cetatean al acestei tari, accept decizia Curtii si ii urez succes in noul mandat lui Traian Basescu.

Sper ca acest nou mandat al domnului Basescu va fi executat cu mai mult echilibru, cu mai multa responsabilitate. Batalia pentru presedintia Romaniei se incheie aici, dar batalia cu privire la aflarea adevarului continua. Vom propune o comisie de ancheta cu puteri exceptionale care sa studieze ideamanunt frauda", a declarat Mircea Geoana.

Regret greselile facute in campanie

Liderul PSD a spus ca regreta greselile facute in campanie, dar nu regreta faptul ca a mizat pe proiectele PSD, pe sinceritate si pe bun simt.

"Regret greselile facute in campanie, dar nu regret nicio clipa ca am avut o campnaie bazata pe proiectele noastre. Nu regret nicio secunda ca am avut o campanie bazata pe sinceritate si bun simt.

Le multumesc celor care si-au pus incredederea in mine si voi continua sa-i reprezint cu toata energia mea, voi continua sa fiu omul care sa le reprezinte interesele, voi continua proiectul 'O singura Romanie'", a mai spus Geoana.

"E un moment greu pentru mine"

Liderul PSD a spus ca decizia CCR se va reflecta cel mai mult asupra tarii, cel mai greu va fi pentru tara, insa a amenintat ca daca in urmatorii ani se va constata acelasi scandal, va fi "cel mai aprig dusman al puterii".

"Momentul e greu pentru mine, pentru colegii mei, dar e si mai greu pentru tara. La Putere sau in Opozitie vom continua sa militam pentru o guvernare cinstita, pentru oameni. Si daca vom constata perpetuarea pentru urmatorii ani a aceluiasi scandal, a

incompetentei si coruptiei, voi fi cel mai aprig dusman al puterii", a spus Geoana.

El le-a multumit si celor care nu l-au votat pe el sau care nu au venit deloc la vot, asigurandu-i de toata dragostea sa.

"Gandul meu se indreapta in aceste clipe si catre cei care nu m-au votat si care n-au venit la vot. Am fost sunt si voi fi un om care isi iubeste tara si poporul.

Multumesc tinerilor si mai putin tinerilor colegi, le multumesc si ii pretuiesc. E momentul sa ne intoarcem la lupta pentru scoaterea Romaniei din criza. Lupta pentru adevar continua, lupta pentru relansarea economica continua de asemenea. Va multumesc si Doamne-ajuta!", a incheiat Geoana.

Curtea Constitutionala a respins luni cererea depusa de PSD care solicita reorganizarea turului doi al alegerilor prezidentiale. De asemenea, Curtea a respins ca inadmisibile sesizarile si contestatiile formulate de social-democrati.

Decizia survine dupa ce in urma renumararii voturilor nule de catre BEC, Traian Basescu a iesit "castigator".

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Mircea Geoana Curtea Constitutionala, #Geoana respingere CCR repetare alegeri, #rezultate alegeri prezidentiale 2009, #Traian Basescu presedinte castigator , #Mircea Geoana