Geoana, Antonescu si Iohannis: Suntem echipa care va rezolva problemele Romaniei

Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 17:07
6333 citiri
Geoana, Antonescu si Iohannis: Suntem echipa care va rezolva problemele Romaniei
Foto: Antena3

Presedintele PSD Mircea Geoana, liderul PNL Crin Anotonescu si primarul Sibiului si varianta primilor doi pentru postul de premier al Romaniei sunt convinsi ca in aceasta formula vor reusi sa scoata tara din situatia in care este.

"Vreau sa mentionez faptul ca cei trei care suntem azi in fata dumneavoastra reprezentam o generatie de lideri politici care vrem sa demonstram ca putem face o altfel de politica in Romania. (...)

Eu, Crin Antonescu si Klaus Iohannis suntem aici ca o echipa sudata si o echipa care va incerca sa faca un luru bun pentru Romania", a spus Mircea Geoana, mentionand ca discutia de luni a fost una "foarte buna" de care este multumit.

Obiectivele Guvernului Iohannis

Liderul PSD a precizat ca Guvernul Iohannis va fi instalat inainte de Craciun si a enumerat cateva dintre principalele obiective ale viitorului Executiv condus de un independent.

"Guvernul va fi instalat inainte de Craciun. Printre obiectivele sale se numara "relansarea economica, pastrarea locurilor de munca si investitii serioase in agricultura. Totodata, in premiera in viata guvernelor romane, Guvernul Iohannis va avea sansa sa lucreze cu un buget multianual pe trei ani se zile.

Prima lege pe care Guvernul Iohannis va trebui sa o aprobe va fi legea responsabilitatii fiscale. Am vorbit de asemenea despre dificultatile sistemului privat, in acest sens ne pastram pozitia fata de eliminarea impozitului forfetar si diminuarea cotei unice", a mai spus liderul social-democrat.

Geoana a precizat ca s-a discutat si despre ceea ce se va face in campania pentru prezidentiale in cele nici zece zile ce au mai ramas pana la votul decisiv. In acest sens, cei trei se vor afla marti, de Ziua Nationala a Romaniei, la Timisoara.

"Am vorbit si despre campanie, despre ceea ce vom face in aceste zile impreuna. Toti trei vom fi maine prezenti la Timisoara, la 20 de ani de la Revolutie, si vom avea acolo ocazia sa ne intalnim si cu alti lideri politici pentru a putea sa dam un mesaj de privire pentru ultimii 20 de ani si pentru anii ce vor urma", a mai spus presedintele PSD.

El a adaugat ca nu s-a discutat absolut nimic despre impartirea portofoliilor si a puterii in Cabinetul Iohannis, aceasta decizie apartinandu-i edilului Sibiului.

"Sunt extrem de multumit de aceasta intalnire! Nu am discutat in niciun fel cu privire la portofolii si impartire de putere. Domnul prim-ministru Iohannis va avea decizia cu privire la stabilirea Cabinetului", a incheiat Geoana.

Iohannis: Sunt foarte optimist!

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a spus si el ca este foarte multumit de intalnire si ca a descoperit ca este foarte compatibil cu cei doi parteneri si ca este convins ca aceasta este formula care va rezolva problemele Romaniei.

"Este prima intalnire pe care o avem noi trei dupa primul tur, s-a ajuns la aceasta configuratiei dupa cateva discutii serioase. Am avut o discutie foarte buna, sunt foarte optimist, am constatat nu numai faptul ca suntem compatibili, ci faptul ca suntem o adevarata echipa! Suntem echipa care, credem noi, putem rezolva problemele pe care Romania le are", a spus edilul Sibiului.

Acesta a precizat ca dupa alegeri va stabili foarte repede echipa pe care o vrea la guvernare, reiterand ca nu se poate altfel decat un guvern politic condus de un premier independent.

"Cred ca dupa alegeri vom avea in putine zile o echipa capabila care va prelua guvernarea si care, cu certitudine, va rezolva problemele cu care ne confruntam acum. Suntem intr-o situatie inedita, avem partidele care formeaza o majoritatea si vom avea un guvern eminamente politic, condus de un premier independent.

Vom avea discutii in diferite variante, insa este clar ca partidele vor negocia impartirea, numarul de ministere, insa discutia cu mine va fi de alta natura, va fi si pe programe de guvernare, dar si pe persoane nominalizate", a mai spus Iohannis.

El a precizat ca, desi va merge marti la Timisoara, insa nu va participa la niciun miting electoral impreuna cu cei doi.

Antonescu, bolnav si tacut

Liderul PNL nu a luat cuvantul la conferinta comuna de dupa discutia de la Parlament. Antonescu a ajuns, de altfel, si cu mai bine de o ora intarziere.

Liberalul a precizat, la sosirea la intalnire, ca i-a intarziat avionul si mai este si bolnav.

ntonescu le-a spus jurnalistilor ca se simte rau de duminica noapte, dar le-a transmis un mesaj si "prietenilor domnului Basescu": se va face bine!

"Mi-a intarziat si avionul si m-am si imbolnavit. Niciun fel de speranta insa pentru prietenii lui Basescu, imi trece!", a spus Antonescu razand.

Intalnirea celor trei a durat aproape o ora, iar Mircea Geoana, cel care ii este contracandidat presedintelui Romaniei in turul doi, a declarat la final ca "era Basescu s-a incheiat!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Klaus Johannis premier, #Mircea Geoana presedinte, #Crin Antonescu Mircea Geoana, #discutie Antonescu Geoana Johannis , #Mircea Geoana