Geoana: Basescu ridica bascalia la nivel de stat (VIDEO)

Miercuri, 16 Iulie 2008, ora 14:52
1743 citiri
Geoana: Basescu ridica bascalia la nivel de stat (VIDEO)

Rectificarea bugetara reprezinta o noua dovada de incompetenta a Guvernului Tariceanu I si II si nu reflecta problemele cu care se confrunta romanii, iar presedintele Traian Basescu nu trebuia doar sa-si dea cu parerea despre problema scumpirii alimentelor, ci sa propuna solutii.

Mai mult, dezbaterea de la palatul Cotroceni se dovedeste a fi una cu tel propagandistic, instrumentata de un presedinte care ridica bascalia la nivel de stat. Acestea sunt concluziile trasate, miercuri, de liderul opozitiei Mircea Geoana.

"Rectificarea bugetara reprezinta o noua dovada de incompetenta a Guvernului Tariceanu I si II. Aceasta a doua rectificare bugetara nu reflecta problemele cu care se confrunta romanii, motiv pentru care PSD este dispus sa aiba o intrevedere cu Guvernul pe tema nivelului de trai", a declarat Geoana, explicand ca nu un partid de opozitie trebuie sa vina cu solutii la problemele socio-economice, ci "puterea executiva si Guvernul".

O alta acuza grava adusa de presedintele social-democrat Guvernului este ca "foloseste parghia cea mai importanta, bugetul statului, pentru a folosi resursele pentru un anumit tip de probleme", insa "fara a da un raspuns clar la problemele reale".

Pentru ca Guvernul nu are raspunsuri cu privire "la salariul minim pe economie, inflatie, colectarea mai buna a banilor pentru buget, al impactului scolii si al scumpirilor care vin in lant", PSD cere Cabinetului Tariceanu sa vina cu solutii la cinci puncte esentiale: problema pensiilor si problema dublarii pensiilor pentru agricultori, dublarea salariului minim, pregatirea de iarna si programul de iarna, problema tarifului unic la energie si problema agriculturii.

In ceea ce-l priveste pe seful statului, Mircea Geoana l-a acuzat ca se amesteca in treburile Guvernului, incita spiritele, insa nu propune solutii. "Traian Basescu trebuia sa propuna solutii petru problema dezbatuta la Cotroceni. Basescu demonstreza ca intalnirea de la Cotroceni a avut doar un tel propagandistic".

"Presedintele Romaniei ne-a invitat la dezbateri la Cotroceni. Am fost cu experti, presedintele parea interesat de ce au de spus consilierii PSD, dar raspunsul presedintelui ridica bascalia la nivel de stat", a criticat din nou liderul PSD.

"Este obligatia domniei sale (Traian Basescu n.r.) sa ne spuna ce va face in cotinuare", a mai spus liderul opozitiei.

Totodata, Mircea Geoana a mai spus ca social-democratii vor avea luni prima dezbatere publica in care vor discuta despre oferta de guvernare a PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#guvern, #Traian Basescu, #Calin Popescu Tariceanu, #Mircea Geoana, #rectificare, #bascalie , #Mircea Geoana