Geoana, despre Basescu: Nu cu hahaiala se conduce tara

Joi, 24 Septembrie 2009, ora 09:52
2318 citiri
Geoana, despre Basescu: Nu cu hahaiala se conduce tara

Mircea Geoana il acuza pe Traian Basescu ca, din cauza lui, Romania a pierdut cei mai buni cinci ani si sansa unei cresteri economice care ne putea pozitiona ca un actor important pe scena internationala.

"Cred ca toti romanii doresc sa traiasca intr-o tara prospera solidara si demna. Cred ca sarcina politicienilor nu e mesianica, e pragmatica. Aici a gresit foarte mult Traian Basescu.

El a crezut ca este o figura mesianica pentru poporul roman si s-a dovedit ca este o mare dezamagire. A furat cei mai buni ani ai Romaniei, cei mai buni cinci ani ai Romaniei", a declarat liderul social democrat intr-un interviu pentru Jurnalul National.

Geoana sustine si ca lui Traian Basescu i-a lipsit viziunea si priceperea de a conduce o tara.

"Au fost cinci ani agitati, dar fara rezultate. Agitati, pentru ca Traian Basescu a tinut Romania din criza in criza, a condus prin scandal, a dezbinat si a invrajbit oameni si institutii. Cititi discursul tinut de Traian Basescu in fata Parlamentului in decembrie 2004. Atunci spunea ca va colabora bine cu institutiile statului. Si ce vedem astazi? Ca timp de cinci ani s-a certat si cu Guvernul si cu Parlamentul. Mai nou se cearta si cu puterea judecatoreasca", a mai spus Mircea Geoana.

Social-democratul a adaugat ca niciuna dintre calitatile lui Traian Basescu nu este utila unui sef de stat.

"Traian Basescu are calitati, dar nu sunt calitatile cerute unui sef de stat. Este glumet, te face sa razi si sa te simti bine. Dar a demonstrat ca nu stie sa fie un Presedinte. Este incapabil sa medieze conflicte. Este incapabil sa inteleaga probleme economice. Este incapabil sa intretina relatii diplomatice. Nu cu hahaiala se conduce tara", a explicat Geoana.

In opinia liderului PSD, cel mai mare esec al lui Traian Basescu este ca a ucis sperantele romanilor. Mai mult, Traian Basescu a stat cinci la Ministerul Transporturilor, cinci ani la Primaria Capitalei si cinci ani la Cotroceni si nu a lasat nimic in urma lui, subliniaza Mircea Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Geoana atac Traian Basescu, #Traian Basescu defecte, #Basescu lipsa viziune, #Traian Basescu institutii conflicte, #Basescu criza institutii , #Mircea Geoana