Geoana despre declaratia lui Basescu privind reconcilierea nationala: Banala!

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 21:04
2471 citiri
Geoana despre declaratia lui Basescu privind reconcilierea nationala: Banala!

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat miercuri ca declaratia sefului statului in ceea ce priveste reconcilierea nationala este "banala", fara sa faca alte comentarii.

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri ca perioada competitiei s-a incheiat si ca este obligatoriu ca in interiorul clasei politice sa aiba loc un proces de reconciliere, pe care il considera necesar.

"Perioada competitiei s-a incheiat", a spus Basescu, adaugand ca este nevoie sa se revina la prioritatile tarii si cetatenilor.

Social-democratul Mircea Geoana, care a contestat realegerea lui Traian Basescu invocand "fraude masive", a declarat miercuri ca va accepta decizia justitiei, oricare ar fi aceasta, relateaza portalul Romandienews citand AFP.

"In cazul in care Curtea Constitutionala respinge cererea noastra de invalidare a scrutinului, voi respecta decizia", a spus Geoana, intr-o intalnire cu presa straina acreditata la Bucuresti.

Liderul Partidului Social-Democrat (PSD) a declarat ca se asteapta ca vineri Curtea Constitutionala sa examineze contestatia depusa de social-democrati. In cazul anularii celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, un nou scrutin ar putea avea loc la 20 decembrie, a adaugat el.

Geoana a mai afirmat ca PSD a adunat "un numar suficient de dovezi" pentru a demonstra ca cel de-al doilea tur castigat la mica distanta de Basescu, cu un avans de doar 70.000 de voturi, a fost marcat de "cele mai mari fraude inregistrate vreodata in Romania". El a denuntat "cumpararea de voturi, voturile multiple si procesele verbale false".

Peste 136.000 de voturi ar fi vizate de suspiciuni de frauda, potrivit lui Geoana, care a recunoscut totusi ca, in trecut, si PSD a fost acuzat de fraude. "Avem obligatia de a stabili adevarul. Daca inchidem ochii, vom fi condamnati sa ramanem o tara pe jumatate democratica", a adaugat liderul PSD.

In timp ce invalidarea scrutinului si repetarea celui de-al doilea tur risca sa provoace o mobilizare puternica in favoarea lui Basescu, rivalul sau social-democrat spune ca "prefera sa piarda cu 60% la 40% intr-un scrutin corect".

Pe de alta parte, presedintele PSD a exclus orice cooperare cu Partidul Democrat Liberal (PD-L) in vederea formarii guvernului, subliniind ca sustine in continuare o alianta cu Partidul National Liberal (PNL), incheiata inaintea alegerilor.

Citeste si:
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Teza „guvernului meu” (format din „partidul meu”) este o teză băsistă prin excelență. Ea a fost formulată în primul mandat al domnului Băsescu Traian ca Primar General al Capitalei...
Ce spune Nelu Tătaru despre noul președinte al PNL, Florin Cîțu. ”Schimbarea este singura cale spre progres”
Ce spune Nelu Tătaru despre noul președinte al PNL, Florin Cîțu. ”Schimbarea este singura cale spre progres”
Preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, este de părere că alegerea lui Florin Cîţu în funcţia de preşedinte al partidului într-o perioadă plină de provocări reflectă încrederea...
Sursa: rNews