Geoana: Este cineva in conducerea PSD care sufera de obsesia Basescu?

Luni, 15 Martie 2010, ora 22:51
3125 citiri
Geoana: Este cineva in conducerea PSD care sufera de obsesia Basescu?
Foto:Arhiva

In plina batalie cu PD-L pentru a-si mentine scaunul de la Senat, Mircea Geoana isi permite riscul de a critica public pozitiile si strategia PSD fata de legiferarea rezultatelor referendumului si revizuirii Constitutiei, in conditiile in care are nevoie in aceste zile de sustinerea colegilor de partid.

Astfel, intr-o postare pe blog dupa retragerea PSD de la consultarile pe aceste teme de la Cotroceni, Mircea Geoana saluta renuntarea de catre PSD la ideea republicii parlamentare, dar remarca "inconsecventa taxata deja de adversarii nostri" si insinueaza ca in conducerea partidului mai exista colegi obsedati de Traian Basescu.

"Nu stiu care au fost argumentele pentru care PSD a anuntat saptamana trecuta ca sustine republica parlamentara. Stiu in schimb care este opinia romanilor, inclusiv a votantilor PSD. Oamenii vor sa-si aleaga singuri presedintele si nu cred ca era vreun dubiu cu privire la acest aspect. Si atunci, de ce ne-am grabim sa anuntam sustinerea pentru o republica parlamentara? Daca am facut acest lucru doar pentru a fi contra lui Traian Basescu, cred ca ne-am asumat un risc destul de ridicat. L-am crezut si il cred in continuare pe Victor Ponta atunci cand spune ca el personal nu are o obsesie fata de actualul Presedinte. Dar nu-mi pot refuza o intrebare. Este oare altcineva in conducerea PSD care sufera de aceasta obsesie? Eu sper ca nu. Pentru ca, daca ar fi asa, riscam sa pierdem timp pretios muscand toate momelile pe care Traian Basescu ni le arunca in mod sistematic", scrie Mircea Geoana pe blog.

De asemenea, el considera ca PSD ar trebui sa tina cont de faptul ca "intr-o majoritate covarsitoare, electoratul - inclusiv electoratul PSD - s-a pronuntat pentru parlament unicameral si pentru reducerea numarului de parlamentari", iar referendumul a fost validat.

In aceste conditii, in opinia lui Mircea Geoana PSD ar trebui sa vina cu un proiect propriu de Constitutie si nu sa reactioneze pur si simplu la pozitiile adoptate de Traian Basescu.

"Modificarea Constitutiei este o tema mult prea importanta pentru a fi transformata intr-o expresie a adversitatii fata de Traian Basescu. PSD trebuie sa arate foarte clar care sunt virtutile sistemului bicameral si de ce este mai bun decat cel unicameral, trebuie sa argumenteze de ce este nevoie de o clarificare a raportului dintre puterile statului si care sunt principalele amenintari la adresa sistemului democratic din Romania. Oamenii asteapta de la PSD o alternativa serioasa", mai atentioneaza fostul lider PSD cerandu-le colegilor sai de partid "sa nu ne pripim si sa nu venim cu solutii scoase din palarie".

La randul sau, el le propune social-democratilor sa acorde o mai mare atentie problemei reorganizarii teritoriale, in care "radicalii maghiari au luat initiativa si prezinta un punct de vedere ce ar trebui sa ne ingrijoreze", si, de asemenea, sa trateze cu mai multa atentie subiecte de genul reformarii CSM si CCR, sau imunitatii presedintelui sau parlamentarilor.

"Iata doar cateva dintre problemele cu adevarat importante pe care PSD ar trebui sa le aduca in discutie, mai ales daca nu doreste sa intre cu capul inainte in capcana intinsa de Traian Basescu", mai atentioneaza fostul lider PSD.

La finalul postarii pe blog, Mircea Geoana il atentioneaza pe seful statului ca proiectul Nabucco a fost ratificat de Parlament, asteptandu-se in aceste zile expirarea termenului pentru depunerea contestatiilor la CCR, etapa necesara inainte de trimiterea legii la promulgare.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#Mircea Geoana blog, #Geoana revizuire Constitutie, #Geoana PSD obsesie Basescu , #Mircea Geoana