Geoana promite ca va oferi Olteniei respect, investitii, dezvoltare

Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 23:30
1730 citiri
Geoana promite ca va oferi Olteniei respect, investitii, dezvoltare
Foto: Arhiva

Mircea Geoana, candidatul PSD la Presedintie, a promis, luni, la un miting electoral desfasurat la Slatina, ca va oferi Olteniei ceea ce aceasta zona nu a primit in ultimii 20 de ani: respect, investitii, dezvoltare, infrastructura, agricultura si locuri de munca.

"Oltenia m-a facut om si pe mine si pe parintii mei si pe bunicul meu. Voi da inapoi ceea ce mi-a oferit. Dupa ce voi ajunge la Cotroceni, voi oferi Olteniei ceea ce nu a primit in ultimii 20 de ani: respect, investitii, dezvoltare, infrastructura, agricultura si locuri de munca", a promis Mircea Geoana.

Liderul social-democrat i-a indemnat pe participanti sa le spuna celor din jur ca in aceste momente dificile pentru tara este nevoie de solidaritate. Una care sa puna capat scandalurilor de tot felul.

Candidatul PSD la functia de presedinte le-a cerut fostilor sustinatori ai lui Traian Basescu din PNTCD, PNL, PRM, UDMR si PNG sa analizeze comportamentul sefului statului in legatura cu formatiunile lor politice si sa i se alature pentru a scapa tara de actualul presedinte.

"Le cer fostilor sustinatori ai Conventiei Democrate sa-si aduca aminte ce a facut Basescu si cum i-a distrus pe taranisti. Celor care l-au ajutat in 2004 sa ajunga la Cotroceni, liberalilor care i-au dat mai multe voturi decat democratii, sa-si aminteasca cum a doua zi i-a infipt cutitul in spate lui Tariceanu si le-a rupt partidul. PRM-istii sa-si aminteasca cum au fost rasplatiti cu scoaterea din Parlament de catre Basescu, dupa ce l-au sprijinit in 2004.

Membrilor PNG le cer sa-si aduca aminte cum l-a rasplatit pe Gigi Becali, care a crezut ca-i este prieten si poate sa bea un sprit cu Traian Basescu. Celor de la UDMR le cer sa-si aminteasca incercarile numeroase de rupere a partidului", a afirmat Geoana.

Firmele romanesti sunt terorizate de ciuma portocalie prin fel de fel de controale

Geoana a mai spus ca firmele romanesti sunt terorizate de "ciuma portocalie" prin fel de fel de controale si ca bani de la stat primesc doar firmele care "accepta sa cotizeze la pusculita lui Udrea".

"Astazi, statul roman datoreaza firmelor mici si mijlocii pentru lucrari realizate si nedecontate, dar si pentru TVA, peste 2 miliarde de euro. Astazi, firmele romanesti sunt pur si simplu terorizate de ciuma portocalie prin fel de fel de controale. Bani primesc de la stat doar firmele care accepta sa cotizeze la pusculita lui Udrea, omul de casa al lui Basescu", a declarat candidatul PSD la functia de presedinte.

Liderul PSD a afirmat ca, daca va ajunge la Cotroceni, oamenii de afaceri cinstiti vor avea in noul guvern un partener. "Oamenii de afaceri cinstiti vor avea in guvernul nostru un partener. Noi suntem prietenii oamenilor cinstiti", a sustinut liderul social-democrat.

Mircea Geoana a criticat la Slatina politica economica a lui "Basescu-Boc" si lipsa unui program anticriza viabil, afirmand ca, in timp ce economiile marilor tari ale lumii dau semne de iesire din criza, nu la fel stau lucrurile in Romania.

In opinia sa, principala cauza a situatiei economice a tarii noastre este cauzata de politica dusa de "Basescu, Boc, Videanu si Pogea", care au refuzat sa lupte cu criza economica. Geoana a sustinut ca Romania se afla pe ultimul loc in clasamentul intocmit pe baza viabilitatii planurilor anticriza intocmite de guvernele tarilor europene.

Liderul social-democrat a mai afirmat ca o influenta nefasta asupra economiei romanesti au avut-o criza politica si scandalurile politice pe care Traian Basescu le-a transformat in "politica de stat".

Candidatul PSD la Presedintie a mai spus la Slatina ca prioritatile lui, daca va ajunge presedinte, vor fi construirea de locuinte pentru tineri, locuinte sociale si pentru cei ramasi fara case si care au nevoie de ajutor din partea statului si crearea de locuri de munca.

"Prima prioritate o reprezinta pastrarea si crearea de locuri de munca", a spus liderul social-democrat, adaugand ca "nu le poti cere tinerilor sa se intoarca in tara, sa-si intemeieze o familie si sa aduca pe lume copii daca nu le oferi un acoperis deasupra capului si un loc de munca".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Geoana, #Mircea Geoana campanie prezidentiale 2009, #Mircea Geoana Slatina , #Mircea Geoana
Comentarii
Poza Radar
Radar
rank 5
Asteptam, indeplinirea vechilor promisiuni : cei ce se intorc acasa din strainatate, romanul in cosmos, e.t.c.