I-a taiat Basescu craca lui Geoana?

Sambata, 03 Octombrie 2009, ora 15:20
3823 citiri
I-a taiat Basescu craca lui Geoana?
Foto: Reuters

2009 a fost un an greu pentru romani, dar pentru Guvern ultima saptamana a fost una in care membrii Coalitiei si-au dat in sfarsit arama pe fata, intr-o situatie provocata de Traian Basescu, menita sa-l lase pe Mircea Geoana fara resurse in prag de alegeri.

Fara sa le pese ca vor agrava criza, vicleanul Traian Basescu si naivul, ca sa nu folosim apelativul lansat de Ion Iliescu, Mircea Geoana ne-au aruncat intr-o instabilitate ale carei consecinte sunt greu de estimat.

Nimeni nu-si asuma esecul acestei Coalitii, nici cei care au creat-o, nici cei care si-au dat "binecuvantarea", in decembrie anul trecut. Cine ar trebui sa-si ceara scuze ca Romania a ajuns in pragul falimentului, din cauza proastei guvernari? Cine poarta vina cea mai mare?

Noi toti am fost coplesiti de evenimente, dar nu e o joaca sa demiti ministrul de Interne in pragul alegerilor prezidentiale. O demitere ar fi putut fi evitata cu siguranta, asa cum Ecaterina Andronescu a scapat de-atatea ori ca prin urechile acului de remaniere.

Provocare pentru PSD

Cererea lui Emil Boc de remaniere a ministrului Dan Nica a fost, evident, o provocare. O provocare pe care liderii PSD n-au stiut s-o speculeze in favoarea lor.

Au marsat cu o mutare dura - amenintarea cu demisia ministrilor PSD - crezand ca ruperea Coalitiei si lasarea Guvernului fara jumatate din ministri nu ar fi nici pe placul PD-L, nici pe placul Cotroceniului.

Demisia ministrilor PSD la ordinul lui Geoana m-a facut sa cred ca social democratii nu au reusit sa anticipeze capcana care li se intinde. Si iata cum PSD a ajuns deja la a doua zi petrecuta in Opozitie.

Ce vor face baronii PSD ramasi fara resurse? Ce va face PSD ramas fara servicii? Si mai ales, ce va face Mircea Geoana care si-a taiat pur si simplu craca de sub picioare, cu putin "ajutor" de la Traian Basescu, prin iesirea de la Guvernare?

Acum, PD-L are mana libera in organizarea alegerilor, guvernul este in intregime pro-Basescu si, ca si cum presedintele nu ar fi avut destui asi in maneca, contracandidatii sai sunt usor de invins.

Inteligent ar fi fost din partea pesedistilor sa accepte decizia lui Emil Boc, sa demisioneze Dan Nica, si sa-l inlocuiasca pe ministrul de Interne tot cu un pesedist, asa cum prevedea protocolul Coalitiei, si sa nu cada in capcana basesciana.

De ce n-au putut fi inteligenti cei din PSD? Sifonati si cu portofoliile luate, ministrii PSD i-au cazut victima lui Basescu in doar patru zile de la declansarea crizei politice, in timp ce acesta juca rolul mediatorului.

Ce exercitiu de imagine pentru Traian Basescu! Situatii limita si manevre spectaculoase care l-au transformat pe Mircea Geoana intr-o stafie, intr-un candidat livid si obosit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#PSD iesire guvernare, #Dan Nica demitere Guvern, #Mircea Geoana prezidentiale , #Mircea Geoana
Comentarii