Incepe campania electorala

Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 07:08
3394 citiri
Incepe campania electorala

Atentie, doamnelor si domnilor, incepe campania electorala! Pregatiti-va urechile sa auziti cele mai dure atacuri si cele mai gogonate promisiuni, pregatiti-va ochii sa vedeti cele mai bune spagi de campanie si cele mai impresionante mitinguri, si totusi pregatiti-va sa faceti o alegere pentru a vota la alegerile prezidentiale din 22 noiembrie.

23 octombrie este ziua in care debuteaza oficial campania electorala pentru alegerile prezidentiale. Dupa ce si-au depus candidaturile pentru functia suprema in stat, candidatii isi scot cele mai bune arme pentru a ajunge macar in turul doi. Au o luna de zile la dispozitie sa ne convinga ca ei sunt potriviti pentru functia prezidentiala.

Cine intra in lupta

Primul scandal intre prezidentiabili a avut loc cu putin timp inainte de inceperea campaniei, din cauza ca Traian Basescu si Crin Antonescu isi fac reclama cu sloganuri asemanatoare.

Presedintele Traian Basescu si-a relansat site-ul de campanie, www.basescu.ro, sloganul de pe frontispiciul paginii centrale fiind "Vreau o Romanie a bunului simt!". Un slogan similar ar urma sa foloseasca in campanie si candidatul PNL la presedintie, Crin Antonescu: "Romania bunului simt, Antonescu presedinte!"

Democrat-liberalii si-au fixat deja ca obiectiv obtinerea a 40-45% din voturi pentru Traian Basescu in primul tur al prezidentialelor, PD-L mizand pe dezbaterea asupra referendumului si pe un eventual vot negativ dat lui Lucian Croitoru in Parlament.

Traian Basescu si-a depus, miercuri, la BEC, candidatura la Presedintie pentru un nou mandat, declarand ca este 'mai emotionat si mult mai responsabil' decat prima oara cand si-a depus candidatura pentru aceasta functie, in 2004.

In tabara PNL, Crin Antonescu a demarat o campanie inedita de strangere de fonduri de campanie prin SMS, inspirata probabil din initiativa similara a lui Barack Obama, prilej pentru a vorbi despre nevoia de a implica cetatenii in deciziile politice.

Prezidentiabilul PNL a comentat ca nevoia unui alt tip de campanie se justifica prin existenta obsesiei finantarii politicii, a finantarii "oculte" a campaniilor, care stapaneste "de mult timp", dand unui numar foarte mare de cetateni sentimentul ca "jocurile se decid in alta parte, indiferent de optiunile lor".

Cu mult alai, s-a lansat in cursa si liderul PSD Mircea Geoana, care a declarat ca a strans "vreo 3 milioane" de semnaturi, dar ca nu a fost timp sa fie toate procesate, si ca va face o campanie decenta. Cat de decenta ramane de vazut...

"Cu emotie, recunosc ca am emotii. Nu sunt un tip care sa ma emotionez usor, dar vreau sa multumesc celor 3 milioane de romani care prin semnaturile lor mi-au acordat increderea. Vreau sa ii asigur ca vom avea o campanie decenta. Vreau sa ii asigur pe romani ca voi da tot ceea ce stiu, ceea ce pot si ceea ce reprezint pentru o viata mai buna pentru poporul roman si vreau de asemenea sa ii incurajez sa vina la vot", a spus Mircea Geoana.

Din cursa prezidentiala nu lipsesc liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, udemeristul Kelemen Hunor, latifundiarul Gigi Becali si rromul Ninel Potirca.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#campanie electorala prezidentiale 2009, #Traian Basescu prezidentiale 2009, #Mircea Geoana prezidentiale 2009 , #Mircea Geoana