Mircea Geoana: Castig zdrobitor turul trei

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 10:05
5188 citiri
Mircea Geoana: Castig zdrobitor turul trei
Foto: renasterea.ro

"Sunt absolut convins ca o repetare a turului doi imi va da un castig de cauza zdrobitor, mai mare de 54 la suta, pentru ca, in acest moment, starea de spirit in populatie, in societate, inclusiv in strainatate este o suspiciune masiva fata de felul in care aceste alegeri au fost conduse", afirma Mircea Geoana, adaugand ca e sigur ca romanii se vor prezenta la urne in numar mai mare decat la alegerile din 6 decembrie.

In cadrul unui amplu interviu acordat Gandul, Mircea Geoana vorbeste despre "greseala cu Vintu", despre reactia Mihaelei Geoana cand a aflat ca nu va fi Prima Doamna, dar si despre miscarile din ultimul timp din PSD.

Sustinand ca, daca Curtea Constitutionala va decide validarea rezultatului alegerilor, el se va supune si va respecta regula institutionala a "acestei tari", Geoana crede ca, in locul lui, Traian Basescu ar fi instigat la o noua Revolutie. "Daca era Basescu in locul meu si erau suspiciunile acestea de frauda, cred ca aveam in tara asta revolutie in strada si chema si instiga poporul la revolutie", afirma Geoana.

Despre reactia Mihaelei Geoana, care s-a culcat duminica seara Prima Doamna a Romaniei si s-a trezit, luni dimineata, doar sotie de sef de partid, liderul PSD dezvaluie ca a primit vestea "cu afectiune si cu foarte mult sprijin". "Ea a fost acasa si a dormit. Vestea un pic mai proasta a luat-o prin surprindere pe Mihaela, ca si pe copii. Copiii dormeau, nu i-am tinut treji", povesteste Mircea Geoana.

"Intalnirea cu Vintu, o greseala"

Despre intalnirea cu Sorin Ovidiu Vintu, liderul PSD recunoaste ca "a fost o greseala" si dezvaluie ca nu a stiut, pana la dezbaterea finala cu Traian Basescu, ca vizita sa la omul de afaceri devenise publica.

"Era cel mai simplu pentru mine sa mint. Dar nu e felul meu. Si chiar daca e un moment mai sensibil, greseala mi-o asum", afirma Geoana.

In ziua dezbaterii, cand fotografiile cu presedintele PSD intrand in vila lui Vintu aparusera in ziare, Geoana afirma ca nu s-a uitat pe Internet. Isi aminteste insa ca "a fost o mica conversatie" in staff-ul sau, legata de acest subiect, dar "s-a uitat".

Fara sa para deloc ingrijorat de intalnirea dintre Sorin Oprescu, Miron Mitrea si Cristian Diaconescu de vineri, Geoana sustine ca il crede pe Diaconescu, care a sustinut ca s-a intalnit cu primarul Capitalei pentru a discuta "o problema medicala".

"Nu vedeti ca fiecare da o declaratie aiuritoare? Singura declaratie credibila e a lui Cristian Diaconescu, care s-a dus sa se intalneasca cu Sorin Oprescu pe o problema medicala", afirma Geoana.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Geoana intalnire Vintu, #Geoana Mihaela, #Mircea Geoana turul trei, #alegeri prezidentiale 2009 , #Mircea Geoana