Mircea Geoana: Este victoria lui Crin Antonescu si a prietenilor liberali (Video)

Duminica, 06 Decembrie 2009, ora 21:11
3711 citiri
Mircea Geoana: Este victoria lui Crin Antonescu si a prietenilor liberali (Video)

Victoria in alegeri apartine in primul rand lui Crin Antonescu si a Partidului National Liberal, a declarat Mircea Geoana, imediat dupa anuntarea exit-poll-urilor care l-au dat castigator in fata contracandidatului sau, Traian Basescu.

"Vreau sa multumesc milioanelor de romani care ati venit la vot, celor care ati venit la vot, celor care si-au pus increderea in mine. In primul rand, este victoria lui Crin Antonescu si a prietenilor liberali. Este victoria lui Crin, in aceeasi masura cu victoria mea", a declarat Mircea Geoana la cateva clipe dupa aflarea rezultatelor partiale.

"Ceea ce am facut in aceste doua saptamani depaseste o simpla coalitie, o simpla majoritate, reprezinta o prietenie de suflet pe care o sa o port toate viata mea pentru Crin Antonescu si pentru prietenii liberali", a completat noul presedinte al Romaniei.

Mircea Geoana a multumit si celorlalte partide care l-au sprijinit, dar mai ales familiei, binecuvantandu-l si pe tatal sau, decedat in urma cu un an.

"De maine incepe munca adevarata, impreuna cu Crin Antonescu ne-am angajat sa punem capat crizei. In cateva zile vom avea un guvern Iohannis (...). Sunt recunoscator si vreau sa le multumesc celor care m-au votat, dar le promit si celor care nu m-au votata ca de azi sunt presedintele tuturor romanilor", a mai punctat Geoana.

"Am avut dreptate cand, de luni de zile, vorbim de unitate, vorbim de nevoia de a lupta impotriva crizei, de a salva locurile de munca, de a relansa aceasta tara minunata. Este victoria normalitatii, a bunului simt, a tuturor cetatenilor care isi dorecs o viata mai buna", a mai precizat acesta.

Nu in ultimul rand, Mircea Geoana si-a adus aminte si de contracandidatul sau, Traian Basescu.

"Vreau sa-i multumesc si celui care a condus Romania in ultimii 5 ani. Il voi trata cu respectul cuvenit unui fost sef de stat. Sper ca va avea puterea sa treaca peste acest moment de tristete personala si va asigura transferul de putere in mod civilizat", a mai spus Geoana.

Intr-o interventie la Antena3, liderul PSD a spus ca il intelege pe Basescu pentru anuntul sau cu privire la castigarea alegerilor.

"Probabil ca psihologic si omeneste eu pot sa inteleg, dar pana la urma nu esti om, esti om de stat. Dar pana la urma e ca la olimpiada, nu ai decat sa continui", a spus Geoana.

Totodata, la Realitatea Tv, Geoana a spus ca victoria sa este clara si din informatiile pe care le are diferenta dintre el si Basescu va creste pe masura ce se vor numara voturile.

"Suntem siguri de victorie si din informatiile noastre probabil ca va fi o diferenta usor mai mare. Lucrurile sunt clare, victoria este indubitabila. Sper ca domnul Basescu sa accepte infrangerea", a spus liderul PSD.

El a adaugat ca prima sa prioritate este formarea si instalarea Guvernului Iohannis.

"Prima prioritate este instalarea Guvernului Iohannis, celelalte lucruri le voi cumpani cu grija. Eu nu sunt patimas, poate de multe ori a fost un dezavantaj in politica. Prima grija este un guvern in urmatoarele zile", a mai spus Geoana.

Potrivit exit-poll-ului INSOMAR, dat publicitatii de Realitatea TV, Mircea Geoana a obtinut 51,6% din voturi, iar Traian Basescu 48,4%.

Mircea Geoana a fost prezentat castigator si de exit-poll-ul CCSB comandat de Antena 3, cu 51,2% din totalul voturilor exprimate, in timp ce Traian Basescu a obtinut doar 48,2%.

Citeste si:
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
PSD și PNL au intrat în conflict în orașul Huedin din județul Cluj după ce social-democrații au anunțat că se opun unei grădinițe cu predare exclusiv în limba maghiară. Proiectul a...
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimarul PNL din Satu Mare, Adelin Cristian Ghiarfaș, a fost exclus din partid după ce într-o ședință de Consiliu Local a votat împotriva mandatului dat de formațiune. Ghiarfaș...