Mircea Geoana: Traian Basescu ne pregateste o soarta destul de cruda

Joi, 18 Februarie 2010, ora 22:39
5715 citiri
Mircea Geoana: Traian Basescu ne pregateste o soarta destul de cruda

Desi este in febra pregatirilor inainte de cursa pentru sefia PSD, la care crede ca are sanse destul de mari, Mircea Geoana sustine ca Traian Basescu "ne pregateste o soarta destul de cruda".

"Nu am vazut in Romania o situatie atat de cruda si trista ca pana acum si toate lumea este nemultumita. Aceasta energie negativa va trebui sa isi gaseasca o supapa si cred ca aceasta este guvernul Boc. Avand in vedere asta voi sprijini acest partid la care tin si simt nevoia imensa ca sa fac din el unul puternic. Pe viitor trebuie sa fim mai energici, mai uniti, mai fermi", a declarat joi seara liderul PSD la Antena 3.

Mircea Geoana a vorbit si despre competitia lui cu ceilalti lideri din partid si a spus ca ii trateaza in continuare cu respect si prietenie.

Diaconescu, parasit de echipa la cateva minute dupa depunerea candidaturii

"Domnul Ion Iliescu a spus foarte clar ca la 80 de ani nu isi mai doreste o functie executiva la partid, dar sper ca nu isi va pune ghetele in cui ca la fotbal pentru ca este o voce puternica in PSD. Nu este o competitie intre mine si Iliescu, ci intre mine si alti contracandidati pe care ii tratez cu respect si prietenie. Eu sunt un om echilibrat prin definitie", a mai spus acesta.

Mircea Geoana a mai spus ca presupusa teama de scindare nu este una fondata si este sigur ca se va gasi o formula de echilibru care sa permita si libera competitie.

Nastase: Decizia de a ma retrage nu este definitiva

"Poate sa fie un numar mai mare de vicepresedinti decat e destinata lista. Coerenta echipei de conducere si dreptul democrat este ca fiecare sa isi aleaga oamenii pe care ii vrea. Nici nu mai stiu cati mai candideaza si vorbesc de lideri principali, fiecare are sansa sa in afara de cativa care sunt necunoscuti. Ceilalti sunt oameni respectabili cu sansele lor si voi gasi formula sa ii cooptez in echipa de conducere. Inainte se vota doar presedintele acum s-a creat un reflex foarte bun sa isi aleaga conducerea cu nume si prenume. Si asta pentru ca suntem in cautarea unui Guvern alternativ", a mai spus liderul PSD.

Pe multi i-am ajutat sa creasca si acum vin sa imi ia scaunul

Mircea Geoana a mai spus joi seara ca are tot timpul un dialog corect cu Adrian Nastase, Victor Ponta si Miron Mitrea chiar daca acestia candideaza acum impotriva lui.

"Am avut un dialog cu toata lumea si pe fiecare i-am ajutat sa creasca si s-a ajuns in punctul in care au crescut prea mult si vin sa iti ia scaunul, dar asta e placerea jocului democratic. Si ce daca pierde Ponta? Are tot viitorul in fata si Diaconescu la fel. Aceasta experienta le face bine pentru cariera politica viitoare chiar daca pierd acum au sanse mai multe in viitor", a mai spus liderul PSD.

PSD Bucuresti a votat pentru sustinerea echipei Geoana-Diaconescu

Mircea Geoana considera ca este foarte bine ca exista competitie in partid, pentru ca in altele nu este asa.

"In toti acesti ani in care am condus PSD am reusit sa imi creez o platforma de notorietate. Si la alegerile din 2012 trebuie sa producem o schimbare de generatie la noi in partid. Acestia trebuie sa faca munca politica pentru a reconstrui in zonele in care suntem mai slabi", a mai spus fostul presedinte.

Mircea Geoana a spus ca in echipa lui i-a cooptat pe Gheorghe Nichita, Dan Nica, Ioan Toma, dar vrea sa aduca si alti colegi, care reprezinta organizatii puternice cum ar fi cele de la Neamt, de la Vaslui, de la Buzau, de la Vrancea. Alte nume vehiculate de liderul PSD sunt Ion Priotioasa si Dan Sova.

"Am facut eforturi supraomenesti de multe ori si am lasat mult de la mine cand au existat probleme, dar sa nu uitam ca oamenii asteapta de la noi sa vorbim de problemele lor", a mai spus Geoana.

Liderul PSD mi-a spus ca nu ii e frica de nimic altceva decat de judecata colegilor sai.

"Daca te uiti rational la ce se intampla in partid am o sansa buna sa conduc in continuare. Multa lume mi-a reprosat ca ar trebui sa mai decapitez cateva organizatii care nu au facut performanta, se va face reorganizare, dar nu la nervi. Daca colegii vor considera ca inca exista potential, atunci vor vota in favoarea mea", a mai spus Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Geoana soarta cruda, #soarta cruda Traian Basescu , #Mircea Geoana