Miron Mitrea: Geoana este prizonierul lui Hrebenciuc

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 11:10
2953 citiri
Miron Mitrea: Geoana este prizonierul lui Hrebenciuc

Miron Mitrea sustine ca cel mai mare dusman al liderului PSD, Mircea Geoana, este "Hrebenciuc si gasca" si ca prezidentiabilul social-democrat este prizonierul acestei grupari din care face parte si Marian Vanghelie.

"Stiu ca este. Nu cred, stiu ca este. Dar nu stiu de ce este. Eu stiu ce mi-a spus Vanghelie, ce mi-a spus Hrebenciuc de-a lungul timpului. Dupa aceea am vazut cum au reusit sa obtina totdeauna ce au vrut, desi erau intr-o minoritate evidenta la momentul respectiv. Deci, este prizonierul lor.

Dar un prizonierat foarte bun, daca-l scot presedinte. Daca il scot presedinte al Romaniei este pentru PSD o victorie foarte mare, deosebit de importanta, care va fi in dreptul lor, evident", a declarat Miron Mitrea intr-un interviu publicat in Revista 22.

Mitrea face o legatura in acest sens si cu miza uriasa pe care a reprezentat-o serviciul de informatii din Ministerul de Interne, asa-numitul "Doi si-un sfert".

"Este evident ca miza de a controla 'Doi si un sfert' a fost foarte mare din momentul in care am facut guvernul, motiv pentru care am renuntat la Ministerul de Finante, la Ministerul Transporturilor, la ministere foarte importante pentru noi ca partid de stanga. Ne-am batut sa luam Ministerul de Interne, care este un minister de forta, dar de un alt tip de forta, nu forta politica, ci forta administrativa", explica Mitrea.

Vanghelie are discuri si casete, dar a lasat urme la "Doi si-un sfert"

Social-democratul mai sustine ca nu PSD si-a dorit Internele ci "Viorel si Mircea Geoana", iar PD-L i-a lasat pe fostii parteneri sa cada in aceasta "capcana" pentru a face acum "decontul".

"Cred ca a fost o capcana. Au vazut dorinta foarte mare a unui grup de la PSD de a pune mana pe 'Doi si-un sfert', i-au lasat sa se joace acolo, ca sa spun parerea mea sau cum as fi facut eu, acum le iau jucaria si-i trimit pe unii ca sa faca decontul. L-am vazut pe Blaga spunand ca cel care a fost numit la 'Doi si-un sfert' primul lucru pe care l-a facut, singura conditie pe care a pus-o, a fost sa-i dea voie sa faca o ancheta sa vada ce s-a intamplat acolo", mai afirma Mitrea.

In opinia sa, decontul il va plati PSD, nu o persoana sau alta mai ales ca "se pare ca lasam in spate niste urme care nu cred ca o sa ne convina foarte mult nici in campanie, nici dupa aceea, referitor la modul cum s-a lucrat la 'Doi si un sfert" (...) Povestea deja costa din punct de vedere politic si am senzatia ca va costa si mai mult in perioada urmatoare, vazand cum iese Vanghelie, care povesteste ce discuri are el si nu stiu ce casete. Adversarii vor folosi treaba asta".

In acelasi interviu, Mitrea explica reusita PSD de a creste spectaculos in Bucuresti, " pentru ca Sorin Oprescu este pesedist, chiar daca e independent" si spune ca singura sansa a PD-L de a mai fi la guvernare dupa prezidentiale este ca Traian Basescu sa mai castige un mandat.

"Daca Traian Basescu pierde alegerile, atunci, indiferent cine va fi presedintele Romaniei, PD-L pleaca de la guvernare. Si cel care va face jocul va fi PSD, indiferent daca va fi presedinte Geoana, Oprescu sau Antonescu, asta e marele avantaj al PSD", mai spune Miron Mitrea in interviul citat.

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...