Nastase explica de ce a refuzat PSD sa il dea jos pe Geoana

Sambata, 19 Decembrie 2009, ora 16:29
4502 citiri
Nastase explica de ce a refuzat PSD sa il dea jos pe Geoana

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, considera ca refuzul social democratilor de a-l inlatura de la conducere pe Mircea Geoana este "o decizie inteleapta, cu un sens foarte clar".

"Asta a adoptat PSD la sedinta de vineri a Comitetului Executiv National - o decizie fireasca, prin care am refuzat sa intram intr-o logica a confictului si a scandalului, impuse din afara partidului. Formal, Comitetul Executiv nu poate da un vot de incredere nimanui, nici macar sefului partidului, fiindca acest vot nu este dat, in realitate, decat de Congresul partidului. (...)

Alternativa, cea de a lua mai intai decizii la cald si apoi sa analizam, sau chiar fara sa mai analizam nimic, nu este o cale normala. Asa ca vineri, la reuniunea noastra, am respins acest mod de a face politica", scrie Nastase pe blog.

Din punctul sau de vedere, pesedistii au pus pe primul loc partidul si dorinta de a "nu desira pulovarul".

"O armata care mai intai isi omoara generalul si apoi se gandeste ce are de facut risca sa se destrame. Daca vrem sa ramanem un partid puternic, trebuie sa nu lasam lucrurile sa scape de sub control", considera fostul premier.

Nastase considera ca Traian Basescu nu se schimba si nu vrea reconciliere, ci ca are chiar intentii ascunse in ceea ce priveste PSD.

"Vrea 'domesticirea' PSD, astfel incat din opozitie sa nu reprezinte o amenintare. Vrea, in acelasi timp, si slabirea PNL si a lui Antonescu, pentru ca PD-L sa ramana singur si puternic pe zona de dreapta. Vrea asigurarea controlului total asupra guvernarii, dar si inventarea unei formule care sa ii asigure identificarea unui tap ispasitor peste jumatate de an.

Vrea si dobandirea unui control tot mai mare asupra infrastructurii administrative din tara, pentru a pregati in liniste alegerile locale si parlamentare din 2012", acestea sunt intentiile lui Traian Basescu conform lui Adrian Nastase.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#refuz sustinere Marian Sarbu, #dorinte Traian Basescu , #Mircea Geoana