Parlamentarii PD-L ii cer lui Geoana sa-si revada fisa postului

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 14:59
1462 citiri
Parlamentarii PD-L ii cer lui Geoana sa-si revada fisa postului
Foto: Antena3

Deputatul PD-L Sever Voinescu a facut miercuri un apel catre presedintele Senatului Mircea Geoana sa-si revada fisa postului pentru ca se pare ca si-a uitat obligatiile si atributiile.

Acest apel vine dupa ce social-democratii au refuzat participarea la sedinta Birourilor Permanente Comune pentru discutarea solicitarii presedintelui Traian Basescu privind referendumul pentru Parlament unicameral.

"Domnul Mircea Geoana a refuzat orice dialog, dupa cum stiti. (...) Facem un apel foarte serios catre presedintii celor doua Camere, si mai ales catre presedintele Senatului, sa-si ia in serios atributiile pe care le are si sa inteleaga ca institutiile statului nu pot fi blocate dupa bunul plac al domniei sale", a spus Voinescu.

El a explicat ca social-democratii si-ar fi putut exprima nemultumirea fata de propunerea presedintelui fie prin vot negativ, fie prin expunerea argumentelor pe care le au impotriva unui Parlament unicameral, "dar in niciun caz nu mi se pare ca este normal ca mersul procedurii in sine sa fie blocat prin absenta".

Deputatul democrat-liberal a anuntat ca membrii PD-L ai celor doua Camere au solicitat convocarea Birourilor Permanente Comune pe data de 5 octombrie.

"Fata de aceste lucruri membrii PD-L ai celor doua Camere solicita convocarea Birourilor Permanente pentru data de luni, 5 octombrie. Speram ca pana atunci presedintele Senatului isi va revedea fisa postului si va intelege care ii sunt atributiile, care ii este rolul si mai ales care ii sunt obligatiile", a conchis Sever Voinescu.

Si Anastase ii acuza pe Geoana si Moraru de "blocaj inadmisibil"

Si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, i-a acuzat miercuri pe presedintele Senatului, Mircea Geoana, si secretarul general al acestui for legislativ, Ion Moraru, ca blocheaza convocarea Birourilor Permanente Comun.

"Exista un evident blocaj din partea Senatului pentru a face o sedinta comuna a Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului. (...) Cred ca trebuie intrebati presedintele Senatului si secretarul general al acestui for legislativ.

Mi se pare un blocaj inadmisibil pentru ca membrii Biroului Permanent al Senatului nici macar nu stiu de demersul regulamentar pe care l-au facut membrii biroului Senatului. Mi se pare un lucru grav", a spus Anastase, potrivit NewsIn.

Presedintele Traian Basescu a cerut saptamana trecuta organizarea unui referendum in aceeasi zi cu alegerile prezidentiale, 22 noiembrie, pentru reducerea numarului de parlamentari la maximum 300 din 471 cati sunt in prezent si crearea unui Parlament unicameral.

Anastase si-a exprimat atunci sustinerea pentru propunerea presedintelui Traian Basescu si s-a declarat convinsa de faptul ca referendumul va trece de votul popular.

A.S.

Citește și:
România şi Republica Moldova reactivează grupul de lucru în domeniul energiei. Proiectele prioritare anunțate de Virgil Popescu
România şi Republica Moldova reactivează grupul de lucru în domeniul energiei. Proiectele prioritare anunțate de Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut joi, 23 martie, la Chişinău, o întrevedere cu omologul din Republica Moldova şi au decis reactivarea grupului de lucru pe domeniul energiei. ”Cu...
Fermierii români vor primi compensații mai mari de la Comisia Europeană. Promisiunea, făcută de Ursula von der Leyen lui Klaus Iohannis SURSE
Fermierii români vor primi compensații mai mari de la Comisia Europeană. Promisiunea, făcută de Ursula von der Leyen lui Klaus Iohannis SURSE
Comisia Europeană va reveni asupra fondurilor alocate fermierilor români, după ce preşedintele Klaus Iohannis a prezentat situaţia dificilă în care se află aceştia, au declarat joi seară,...
#Sever Voinescu, #Mircea Geoana blocaj Parlament, #referendum Parlament unicameral Traian Basescu, #Roberta Anastase , #Mircea Geoana