Patapievici face precizari referitoare la caseta cu Mircea Geoana

Joi, 10 Decembrie 2009, ora 15:36
9593 citiri
Patapievici face precizari referitoare la caseta cu Mircea Geoana

Horia Roman Patapievici a tinut sa faca unele precizari cu privire la afirmatiile sale preluate de un ziar spaniol referitoare la existenta unei casete in care Mircea Geoana ar fi surprins primind sex oral.

Intr-un comunicat al ICR, remis Ziare.com, este citat un fragment dintr-un email pe care jurnalistul spaniol Felix Flores l-a adresat serviciului de presa al ICR, ca urmare a solicitarii de precizari venite din partea acestuia.

"Domnul Patapievici n-a mentionat existenta vreunei casete privindu-l pe domnul Geoana: el a spus doar ca domnului Basescu i s-a oferit o astfel de caseta si a refuzat-o. N-a vorbit despre videocasete - adevarate sau false sau care exista sau nu - ori indreptate impotriva cuiva, ci despre atitudinea morala a domnului Basescu", precizeaza jurnalistul spaniol.

Patapievici subliniaza la randul sau ca a pomenit de existenta acestei casete, "fara alte referiri, pentru a sublinia diferenta dintre atitudinea adversarilor presedintelui Basescu, care s-au pretat la falsificarea unei casete pentru a-l compromite, si atitudinea presedintelui Basescu insusi".

In plus, seful ICR sustine ca in discutia cu jurnalistul spaniol nu a facut "nici o referire negativa ori derogatorie la adresa d-lui Geoana, asa ca aprecierea domniei sale cum ca "Patapievici umbla cu porcarii" este gratuita, consecinta regretabila a dezinformarii", se mai arata in comunicatul citat.

Horia Roman Patapievici afirma, intr-un interviu acordat presei spaniole, ca presedintelui Traian Basescu i-a fost oferita o caseta in care Mircea Geoana apare in ipostaze mai mult decat indecente, dar acesta nu a vrut sa o foloseasca in campania electorala.

Pornind de la filmuletul ultramediatizat in care Traian Basescu apare lovind un copil, la un miting electoral, despre care Patapievici afirma ca este "obscen", directorul ICR arunca si "bomba".

"Nu cred ca Basescu a lovit copilul, ci cred ca doar l-a impins. Greseala sa a fost ca nu a negat imediat. A fost un pic ca in cazul lui Bill Clinton, in chestiunea cu sexul oral... Apropo, stiu din surse sigure ca lui Basescu i-a fost oferita o caseta cu Mircea Geoana facandu-i-se sex oral si a refuzat sa o foloseasca impotriva lui. Este un om cinstit, credeti-ma", declara Patapievici, in cadrul unui interviu acordat La Vanguardia.

Intr-o declaratie pentru Gandul, Mircea Geoana a precizat ca informatiile privitoare la o caseta compromitatoare cu el reprezinta "o minciuna sinistra" si ca seful ICR "umbla cu porcarii".

B.B.

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...