Presa de azi: Filozofia sexului oral

Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 07:26
9419 citiri
Presa de azi: Filozofia sexului oral
Foto: Cotidianul

Intr-un interviu aparut in Spania, in ziua alegerilor prezidentiale, Patapievici sustine ca presedintelui Traian Basescu i-a fost oferita, in campania electorala, o caseta cu Mircea Geoana "primind sex oral". Reactia lui Geoana: "Patapievici umbla cu porcarii".

Pentru a sublinia "onestitatea" presedintelui, seful ICR scoate "sexul oral" din sertar. Caseta lui Basescu despre Geoana. Ce film a vazut H.R. Patapievici, se intreaba jurnalistii de la Gandul.

Presedintele Institutului Cultural Roman, Horia Roman Patapievici, sustine, in publicatia spaniola La Vanguardia, ca presedintele Traian Basescu a refuzat sa foloseasca aceasta caseta impotriva contracandidatului sau.

La o intrebare despre filmuletul in care seful statului apare lovind un copil, Patapievici, un apropiat al lui Traian Basescu, a raspuns: "Obscen. Nu cred ca Basescu a lovit copilul, ci cred ca doar l-a impins. Greseala sa a fost ca nu a negat imediat. A fost un pic ca in cazul lui Bill Clinton, in chestiunea cu sexul oral".

Si imediat a facut legatura cu Mircea Geoana: "Apropo, stiu din surse sigure ca lui Basescu i-a fost oferita o caseta cu Mircea Geoana primind sex oral si a refuzat sa o foloseasca impotriva lui. Este un om cinstit, credeti-ma".

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat joi dimineata pentru Gandul ca "Patapievici umbla cu porcarii", iar informatiile privitoare la o caseta compromitatoare cu el reprezinta "o minciuna sinistra". "N-am comentat niciun fel de caseta in campanie, n-o voi face nici acum", a spus Geoana, care a precizat ca Traian Basescu nu i-a dat nici inainte, nici dupa alegeri vreun semn ca ar detine o asemenea caseta.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu admite ca a auzit despre o caseta: "Stiu ca a existat o caseta, nu stiu ce contine. Presedintele a facut referire la ea. Nu am utilizat-o, pentru ca ar fi fost un atac murdar si noi nu am apelat la asemenea tactici", ne-a declarat Lazaroiu. Deputatul Sever Voinescu, fost purtator de cuvant al candidatului Basescu, afirma ca acea caseta, la care facea referire seful statului, nu este cea despre care vorbeste Patapievici.

Intelectualii lui Basescu. Patapievici, preocupat de activitatea sexuala a lui Mircea Geoana, scrie Gardianul. In chiar ziua celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, publicatia spaniola Lavanguardia a publicat un interviu cu directorul Institutului Cultural Roman, Horia Roman Patapievici, in care acesta facea campanie electorala denigrand unul dintre candidatii la presedintie.

Filosoful Patapievici dezvaluia, dintr-o pura coincidenta (!), chiar in ziua alegerilor, ca videocaseta despre care Traian Basescu afirma ca i-o va da lui Mircea Geoana dupa alegeri este una porno, in care liderul PSD este infatisat "primind sex oral". Mircea Geoana spune ca "Patapievici umbla cu porcarii", iar intelectualul lui Basescu da vina pe autorul interviului.

Directorul Institutului Cultural Roman n-a putut fi contactat telefonic, dar a dat un comunicat de presa in care afirma ca doar a discutat cu autorul interviului despre existenta unei casete fara a face alte referiri. In sprijinul afirmatiilor sale, el prezinta un e-mail adresat de autorul interviului serviciului de presa al Institutului Cultural Roman.

"Dl Patapievici n-a mentionat existenta vreunei casete privindu-l pe dl Geoana: el a spus doar ca dlui Basescu i s-a oferit o astfel de caseta si a refuzat-o. N-a vorbit despre videocasete - adevarate sau false sau care exista sau nu, ori indreptate impotriva cuiva, ci despre atitudinea morala a dlui Basescu".

Dupa prezentarea acestor argumente, Patapievici sare din nou la Mircea Geoana. "Am pomenit de existenta acestei casete, fara alte referiri, pentru a sublinia diferenta dintre atitudinea adversarilor presedintelui Basescu, care s-au pretat la falsificarea unei casete pentru a-l compromite, si atitudinea presedintelui Basescu insusi. In discutia cu jurnalistul spaniol nu am facut nici o referire negativa ori derogatorie la adresa dlui Geoana, asa ca aprecierea domniei sale cum ca "Patapievici umbla cu porcarii" este gratuita, consecinta regretabila a dezinformarii". Consider ca orice suprainterpretare, ignorand precizarile facute de insusi jurnalistul spaniol in e-mailul mentionat, reprezinta o speculatie in afara adevarului", sustine Horia Roman Patapievici.

Patapievici despre caseta cu Geoana "primind un sex oral", titreaza Ziua. In interviu, seful ICR isi spune parerea despre episodul "Basescu si copilul", tocat marunt in campanie, dar vorbeste si despre o caseta cu presedintele PSD Mircea Geoana "primind un sex oral".

"Nu cred ca Basescu a lovit copilul, ci cred ca doar l-a impins. Greseala sa a fost ca nu a negat imediat. A fost un pic ca in cazul lui Bill Clinton, in chestiunea cu sexul oral... Apropo, stiu din surse sigure ca lui Basescu i-a fost oferita o caseta cu Mircea Geoana primind un sex oral si a refuzat sa o foloseasca impotriva lui. Este un om cinstit, credeti-ma".

Cuvintele presedintelui ICR au starnit valva la Bucuresti, mai ales ca Traian Basescu vorbise, inaintea alegerilor de duminica, despre existenta unei casete cu liderul PSD.

Atat Presedintia, cat si echipa de campanie a lui Basescu au negat insa ca ar fi detinut o inregistrare de genul celei mentionate de Patapievici. "Nici candidatul Traian Basescu si nici staff-ul sau de campanie nu au detinut o asemenea inregistrare. Viata intima a persoanelor nu a prezentat vreun interes pentru Traian Basescu sau staff-ul de campanie", a precizat purtatorul de cuvant al Cotrocenilor, Valeriu Turcan.

Scandal in jurul unei presupuse scene de sex oral cu Geoana, anunta si Evenimentul Zilei. Fostul sef al echipei de campanie PD-L, Sever Voinescu, a afirmat pentru evz.ro ca nu stie despre existenta unei astfel de casete.

Ca replica la infomatiile aparute in presa, in care este reluata o afirmatie a jurnalistului spaniol Felix Flores, Patapievici a transmis presei un fragment dintr-un mesaj email pe care ziaristul l-a adresat serviciului de presa al ICR, ca urmare a solicitarii de precizari venite din partea acestuia.

"Mr. Patapievici did not mentioned [sic] the existence of any tape about Mr. Geoana: he just said that Mr. Basescu was offered such a thing and he rejected it. He was not talking about videos -true or fake or may not exist- or against anybody but about Mr. Basescu's moral attitude."

Traducerea in limba romana este urmatoarea: "Dl. Patapievici n-a mentionat existenta vreunei casete privindu-l pe dl. Geoana: el a spus doar ca d-lui Basescu i s-a oferit o astfel de caseta si a refuzat-o. N-a vorbit despre videocasete - adevarate sau false sau care exista sau nu - ori indreptate impotriva cuiva, ci despre atitudinea morala a d-lui Basescu."

Invitat la o emisiune a postului OTV, in ultima saptamana de campanie, Traian Basescu a sugerat ca detine o caseta compromitatoare despre contracandidatul sau la presedintie, Mircea Geoana. "Discutam dupa alegeri.... Nu, si va pot spune ca am atentionat staff-ul meu ca daca o folosesc, imi retrag candidatura. Luni, eu i-o dau lui Mircea Geoana. Este o problema interna a PSD, ei se filmeaza unii pe altii si se vand mai apoi", a declarat Basescu, la OTV.

Intrebat luni, daca i-a dat caseta liderului PSD, Basescu a spus ca inca nu s-au anuntat rezultatele oficiale ale alegerilor prezidentiale.

Fostul sef al echipei de campanie PD-L, Sever Voinescu, a afirmat pentru evz.ro ca nu are cunostiinta despre existenta casetei despre care vorbeste Patapievici. "Exista o caseta, care nu are insa nu are nici o legatura cu cele afirmate de Horia Patapievici, caseta pe care presedintele o va oferi lui Mircea Geoana. Repet, caseta care exista nu are nimic in comun cu detaliile la care face referire Patapievici. El este cel care ar trebui sa explice", a spus Sever Voinescu.

Patapievici: filozofia sexului oral, titreaza Cotidianul. Horia-Roman Patapievici, unul dintre intelectualii lui Basescu, este mentinut de aproape cinci ani, pe banii statului roman, in fruntea Institutului Cultural Roman, de catre presedintele Basescu, in ciuda sumedeniei de scandaluri ce au daunat imaginii Romaniei pe care le-a provocat din aceasta functie.

Joi a mai aparut "o fapta de cultura" a ilustrului scriitor. Patapievici a vorbit intr-un interviu acordat cotidianului spaniol "La Vanguardia" despre cat de "onest" s-a dovedit a fi actualul sef al statului cand a refuzat sa foloseasca in campania electorala o caseta pe care era filmat contracandidatul sau la prezidentiale, Mircea Geoana, cand "i se facea sex oral".

In deschiderea interviului din "La Vanguardia", Patapievici este prezentat drept un intelectual "cu pipa, cafea, pisica" si un birou plin de carti. "Directorul activului Institut Cultural Roman este unul dintre ganditorii cei mai interesanti ai tarii, care sprijina fara rezerve un populist precum Traian Basescu", scrie cotidianul spaniol.

Patapievici este calificat ca fiind de dreapta si reactionar, intotdeauna polemic, argumentele aduse in acest sens fiind scandalul provocat anul trecut de laureata Premiului Nobel Herta Muller din cauza faptului ca, la un curs tinut in Germania, institutul a invitat doi fosti colaboratori ai Securitatii si faptul ca a fost contestat din cauza unei expozitii de arta organizata la New York, in care aparea o svastica. "Basescu l-a aparat si l-a mentinut in post", subliniaza "La Vanguardia".

Intrebat de reporterul cotidianului spaniol daca imaginea Romaniei poate fi definita prin emigranti, oligarhi si haos politic, Patapievici a raspuns: "Avem oligarhi, care au un rol dezagreabil. Lupt impotriva lor ca intelectual public. De asta sunt unul dintre intelectualii lui Basescu. Dar acesti oligarhi nu sunt mafioti, se abtin de la a comite crime. In Rusia sau in Bulgaria sunt ucisi oameni, insa in Romania, nu. Exista un sentiment de retinere atunci cand vine vorba de acte extreme".

Horia-Roman Patapievici a mai declarat ca nu vrea sa fie considerat intelectualul cuiva, ci ca este un intelectual public si liber, care il sprijina pe presedinte in lupta sa impotriva oligarhilor si pentru reforma statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#Patapievici Geoana sex oral, #Patapievici caseta Geoana, #Geoana sex oral, #caseta Basescu Geoana, #Geoana caseta sex oral , #Mircea Geoana