PSD ii cere lui Basescu sa scoata Romania din criza in care a bagat-o

Luni, 10 Martie 2008, ora 14:57
1546 citiri
PSD ii cere lui Basescu sa scoata Romania din criza in care a bagat-o

"I-am transmis presedintelui Traian Basescu o scrisoare in care ii solicitam un punct de vedere oficial cu privire la solutiile pe care Administratia Prezidentiala le vede pentru deblocarea situatiei politice pe care o traverseaza Romania. (...) Deci ii cerem presedintelui Basescu sa ofere solutii pentru depasirea crizei actuale la care a contribuit atat de copios", a declarat, luni, presedintele PSD Mircea Geoana.

Geoana a mai spus ca a transmis o scrisoare si premierului Tariceanu, caruia ii cere sa informeze Parlamentul despre mandatul cu care merge la Consiliul European de primavara, care urmeaza sa se desfasoare in perioada 13-14 martie, la Bruxelles.

"Suntem singura tara in care Guvernul nu face acest lucru", a comentat liderul PSD, sustinand ca temele summit-ului, agenda Lisabona si strategia energetica, sunt "sensibile si vulnerabile", motiv pentru care Legislativul ar trebui sa fie la curent cu pozitia pe care Romania o va sustine.

De asemenea, liderul PSD a precizat ca a sesizat comisia de abuzuri din Senat in legatura cu Parcul Bordei, deoarece actele de proprietate pe care omul de afeceri Costica Constanda le detine sunt false.

"Asistam la un aslat coordonat al mafiei imobiliare impotriva spatiilor verzi din Bucuresti", a mai spus Mircea Geoana.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a admis luni existenta unei intalniri dintre formatiunea sa si PNL, in care s-a discutat despre deblocarea situatiei politice, dar a refuzat sa dea detalii despre rezultatul negocierilor, spunand doar, despre un eventual guvern PSD-PNL inainte de alegeri, "negative".

Potrivit lui Geoana la intalnirea cu liberalii la care au participat din partea PSD el insusi, Adrian Nastase, Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea si Titus Corlatean, subiectele abordate au fost "analiza variantelor de deblocare a situatiei politice actuale si calendarul electoral". Geoana a mai spus ca intalnirea a fost una "pregatitoare".

Initial, liderul social-democrat a refuzat sa dea detalii suplimentare invocand faptul ca cele doua partide au convenit ca acest "continut" sa ramana confidential pana cand se va lua o decizie.

"Nu exista niciun mister ca in acest moment exista doua variante mari si late: fie o situatie in care recunoastem cu totii ca situatia din Romania e atat de grava incat singura deblocare reprezinta caderea Guvernului si mersul la anticipate, la o data pe care o putem stabili, sau gasirea unei formule care sa permita o minima functionare a acestui guvern pana la alegerile viitoare. Formula pe care o consideram e organizarea de alegeri si intoarcerea la popor. A doua (varianta, n.red.) e un subiect care se afla in analiza partidelor parlamentare, nu numai a PSD", a declarat liderul social-democrat.

Intrebat de ziaristi daca PSD ar fi de acord sa intre la guvernare alaturi de PNL intr-o perioada preelectorala, Geoana a raspuns sec, in englezeste: "negative!".

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Mircea Geoana, #Basescu, #Tariceanu, #criza, #politica, #solutii , #Mircea Geoana