Reactii politice la retragerea lui Mircea Geoana din CSAT

Duminica, 07 Iunie 2009, ora 13:48
1695 citiri
Reactii politice la retragerea lui Mircea Geoana din CSAT

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminica, in urma anuntului lui Mircea Geoana ca se retrage din CSAT, ca decizia liderului PSD este "o comedie de campanie".

"Cei doi(Mircea Geoana si Traian Basescu, n.red) nu fac altceva decat sa realizeze comedii de campanie. Nu se pune problema sa se rupa alianta PSD-PD-L. Domnul Geoana stia la ce anume se inhama cand a acceptat sefia Senatului", a comentat liderul PNL decizia lui Mircea Geoana.

Administratia prezindentiala a anuntat, la randul sau, ca Traian Basescu va avea o reactie privitoare la decizia lui Geoana dupa terminarea procesului electoral aflat in curs.

Presedintele Comsiei SRI, Cezar Preda, afirma ca presedintele Senatului, Mircea Geoana, nu intelege ca facea parte din responsabilitatea sefului statului sa fie prezent la incheierea misiunii militarilor si ca acest lucru nu are nicio legatura cu campania electorala.

"Este de remarcat faptul ca domnia sa nu intelege, candideaza la presedintie, dar nu intelege sub nicio forma calendarul prezidential. Pai, ce legatura are campania electorala din Romania cu retragerea de la 1 iunie a militarilor romani si care trebuia punctata de vizita sefului statului roman oricare ar fi fost el, in primul rand de a defini incheierea scopului militar pentru care ne-am aflat acolo si a deschide un front economic, operatorilor economici din Romania din aceasta tara?", a declarat, pentru NewsIn, Cezar Preda, caracterizand modul de gandire al lui Geoana ca fiind "imatur".

Totodata, acesta a mai subliniat insistenta presedintelui PSD, "chiar incalcand si legislatia in vigoare" sa faca parte din CSAT.

Stolojan: Posibil sa stie ceva despre respingerea OUG

Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan a declarat si el, duminica, pentru NewsIn,ca este posibil ca un motiv al retragerii lui Mircea Geoana din CSAT sa fie faptul ca liderul social-democratilor are "ceva informatii" ca OUG prin care presedintele Senatului devine membru CSAT va fi neconstitutionala.

Liderul PD-L a sustinut ca ca seful statului nu a facut niciun fel de campanie electorala in Irak si Afganistan, lucru care s-a vazut si la televizor. "Deci, nu cred ca are dreptate, este o decizie a dansului. Nu vad o legatura intre ce spune Geoana si decizia dansului, e o decizie pe care o luam ca atare", a precizat Stolojan.

Un motiv al retragerii liderului social-democrat din CSAT ar fi, potrivit prim-vicepresedintelui PD-L, o eventuala informatie pe marginea deciziei pe care CCR o va lua pe 17 iunie, pe marginea Ordonantei de Urgenta, votate recent in Parlament, prin care se stabileste ca presedintele Senatului devine membru al CSAT. "Posibil sa stie ceva despre respingerea Ordonantei respective, sa aiba ceva informatii ca va fi respinsa si atunci s-a gandit sa mai exploateze putin electoral evenimentul", a spus Stolojan.

Daniel Buda cere demisia din fruntea Senatului

Presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, democrat-liberalul Daniel Buda, a declarat, pentru NewsIn, ca Mircea Geoana a uitat "din greseala" sa-si anunte si demisia din functia de presedinte al Senatului in comunicatul in care informeaza opinia publica asupra retragerii sale din CSAT.

"Nu stiu daca si-a concediat consilierii pe probleme juridice, dar il informez ca prin aceasta decizie domnul Geoana trebuie sa demisioneze de urgenta si din functia de presedinte al Senatului, deoarece aceasta functie de vicepresedinte al CSAT nu i-a fost data lui Mircea Geoana, ci presedintelui Senatului", a precizat Daniel Buda, referindu-se la anuntul presedintelui social-democrat Mircea Geoana, care a decis sa se retraga din CSAT.

Buda a aratat ca nu se poate disocia functia de presedinte al Senatului de cea de membru al CSAT, astfel ca Mircea Geoana ar putea fi considerat demisionat de drept si din functia de presedinte al Senatului, odata cu retragerea din CSAT.

Presedintele PSD a anuntat, duminica, retragerea din CSAT pe motiv ca presedintele tarii, Traian Basescu, se foloseste de imaginea Armatei Romane pentru a-si face campanie electorala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Crin Antonescu, #Mircea Geoana, #retragere CSAT , #Mircea Geoana