Sondaj CCSB: Geoana, cu 8% in fata lui Basescu in turul doi al prezidentialelor

Joi, 03 Decembrie 2009, ora 21:36
9112 citiri
Sondaj CCSB: Geoana, cu 8% in fata lui Basescu in turul doi al prezidentialelor
Foto-montaj: Ziare.com

Candidatul Aliantei politice PSD+PC, Mircea Geoana, ar fi votat de 54% dintre alegatorii care se vor prezenta la turul doi al alegerilor prezidentiale, in timp ce contracandidatul sau, actualul sef al statului Traian Basescu, independent sustinut de PD-L, de 46% dintre electori, releva un sondaj de opinie realizat de Compania de Cercetari Sociologice si Branding (CCSB).

Potrivit cercetarii sociologice, 52% dintre persoanele chestionate s-au declarat foarte interesate de alegerile de duminica, 6 decembrie, 28% - destul de interesate, in timp ce 10% - foarte putin sau deloc interesate de scrutin si 9% - destul de putin interesate.

Sondajul CCSB releva ca 44% dintre respondenti sustin ca vor merge la vot duminica, 28% - ca nu vor merge la urne, iar 15% sustin ca doar unii dintre ei vor merge la vot la turul doi al prezidentialelor.

Cercetarea arata ca 50% dintre respondenti (indiferent de optiunea lor electorala) cred Mircea Geoana va castiga alegerile prezidentiale, 38% sunt de parere ca Traian Basescu, iar 12% - nu stiu sau nu raspund la intrebare.

Chestionati in legatura cu filmul in care Traian Basescu pare a lovi un copil peste fata, 41% dintre respondenti afirma ca "filmul este fals, este trucat, ca Basescu nu a lovit acel copil", 37% sustin ca, dimpotriva, "filmul este adevarat, Basescu a lovit acel copil peste fata", iar 23% - nu stiu sau nu raspund la intrebare.

In legatura cu acest subiect, 41% dintre romani afirma ca filmul nici nu le-a intarit convingerile de vot deja existente, nici nu i-a facut sa se razgandeasca, iar 32% au sustinut ca filmul i-a convins si mai mult sa voteze cu cel cu care aveau de gand si inainte de aparitia filmului.

Conform cercetarii CCSB, 55% dintre persoanele chestionate afirma ca Romania se indreapta, in momentul de fata, intr-o directie gresita, 35% sustin ca intr-o directie buna, iar 10% - nu stiu/ nu raspund.

Sondajul de opinie a fost realizat de CCSB in zilele de 29 si 30 noiembrie, pe un esantion de 1.347 de persoane reprezentativ la nivel national si are o eroare tolerata de 2,7% la un nivel de probabilitate de 95%. Cercetarea a fost comandata de Tracking Poll (sondaj de calibrare pentru exit-poll turul doi).

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sondaj CCSB alegeri prezidentiale 2009, #Mircea Geoana castigator prezidentiale CCSB, #alegeri prezidentiale 2009 , #Mircea Geoana