Sorin Oprescu, avantajat de deruta din PSD?

Duminica, 04 Octombrie 2009, ora 08:29
1813 citiri
Sorin Oprescu, avantajat de deruta din PSD?
Foto: ZF

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu considera ca deruta pe care spune ca a remarcat-o la PSD la nivelul teritoriului ar putea avea ca efect demobilizarea electoratului lui Mircea Geoana sau migrarea acestuia spre Sorin Oprescu, sporind sansele primarului de a intra in turul II.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat, la Realitatea Tv, ca iesirea de la guvernare a social-democratilor a adus in randurile liderilor locali ai PSD deruta, care ar putea sa nu le mai ofere acestora o miza in mobilizarea militantilor si a electoratului lui Mircea Geoana.

Lazaroiu este de parere ca odata cu iesirea de la guvernare, cu pierderea resurselor si cu absenta optiunii concrete de a reveni la putere, militantii PSD ar putea sa treaca in barca lui Sorin Oprescu. El sustine ca primarul Capitalei, desi nu are un partid care sa-l sprijine, cu infrastructura in teritoriu, are avantajul de a-l avea in echipa pe un bun organizator, Octav Cozmanca.

De asemenea, consilierul prezidential a mai spus ca, privit din tabara lui Traian Basescu, oricare dintre candidati care ajunge in turul al doilea va fi "un contracandidat serios" pentru presedintele in functie. El a explicat ca oricine va fi contracandidatul lui Basescu in turul al doilea, acesta ar putea fi sustinut de alte partide, pentru ca "exista tendinta de coalizare impotriva lui Traian Basescu.

Pentru Sebastian Lazaroiu, campania pentru alegerea presedintelui nu va fi dominata de lansarea unor dosare care sa-i compromita pe candidati, ci pe teme.

In primul rand ar fi vorba, potrivit consilierului prezidential, de solutiile la criza economica si, in al doilea rand, de referendum, mai exact de o dezbatere despre propunerea lui Traian Basescu de trecere la un Parlament unicameral cu 300 de membri. "Influenta presei in campania care incepe va fi zero, pentru ca si-a pierdut credibilitatea in ultimii patru ani", a mai spus Lazaroiu.

Consilierul presedintelui a mai precizat ca nu stia ca sambata seful statului urma sa anunte candidatura pentru un nou mandat. El spune ca in ultimele zile, din discutiile pe care le-a avut cu seful statului, si-a dat seama ca acesta inclina spre lansarea in competitie, insa nu stia de ziua si locul in care Basescu urma sa anunte.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#candidatura Sorin Oprescu, #deruta PSD, #iesire PSD guvernare, #sanse Oprescu prezidentiale , #Mircea Geoana