Opinii: Un crin si patru trandafiri

Duminica, 15 August 2010, ora 19:27
3427 citiri
Opinii: Un crin si patru trandafiri
www.indraznim.ro

Cuvintele "pusti" si "pustan" au capatat sensuri peiorative, aducatoare de samanta de scandal.

"Pustanul nesimtit", Crin, nu s-a lasat prea mult gratulat de Ion Iliescu si a scos si el cutitele. "Pustiul obraznic", Ponta, nu a asteptat nici el prea multe explicatii de la Mircea Geoana si a pus pe tapet viitorul presedintelui de Senat, in randul socialistilor romani.

Iliescu, Geoana si Ponta au in comun trei interviuri, in care isi spun pasurile si nemultumirile. Nemultumirile de orice fel. Fie legate de partidul propriu, fie legate de adversarii politici.

Curios este faptul ca aceste trei interviuri apar unde te astepti cel mai putin. In cotidianul Evenimentul Zilei si portalul HotNews.

Iliescu s-a dus la Tapalaga sa-i dea o lectie lui Crin, iar Geoana a fost ademenit de Boby Paunescu, la o sueta despre Victoras Ponta.

Sa credem ca sunt intamplatoare aceste locatii, alese de trei oameni politici ai Opozitiei? Locatii de presa care au o anumita orientare. Ce-o fi fost in capul lui Geoana, atunci cand s-a lasat "momit" de Evenimentul zilei sau in mintea lui nea Nelu Iliescu, cand si-a deschis gura despre "tinerelul" Crin?

Fie nu cunosc nimic despre presa romanesca, fie nu prea stiu sa foloseasca mouse-ul de la calculator. Si interviul lui Victor Ponta pare sa fi fost integrat, in acelasi serial de tip "kill the enemies". Cine sa fi fost killerul care sa fi gandit asemenea strategie? Greu de ghicit.

Uitandu-te peste cele trei interviuri, doua in "Ev. Zilei" date de Ponta si Geoana si la celalalt al lui Iliescu din Hotnews, tragem o singura concluzie. Sunt intrebari faurite cu scopul de a crea dispute si controverse. Victor Ponta a cazut primul in capcana si si-a expus ideile legate de influenta mogulior asupra sa. Termenul de "mogul" a fost lansat de Traian Basescu, pentru a-si crea un inamic virtual cu care sa se bata, pentru binele natiunii.

Victor Ponta se dezice de influenta "mogulilor" si de faptul ca ar avea relatii personale cu Vantu si cu Voiculescu. Facand referire la acesti oameni, nu face decat sa-i creeze legitimitate acestui termen, introdus de Traian Basescu in lupta electorala. Si acuzandu-l pe Geoana de "inchinaciuni" la moguli, chiar in procentaj de suta la suta, pune pe ganduri un intreg electorat al PSD. Un electorat care era ferm convins ca treaba cu mogulii nu este decat o arma fictiva a lui Traian Basescu.

Sa vii si sa confirmi ceea ce Traian Basescu a pus la temelia "luptei antritrust" nu face decat sa-i cresca acestuia credibilitatea si nicidecum sa-l decredibilizeze pe compromisul Geoana.

Politica este construita din lupte si lovituri pe la spate. Ori cu "sula-n coaste" ca nea Nelu, ori pe tipologia "Gica contra", a lui Ponta. Dar degeaba te duci la lupta, daca ti-ai ales ca ring de disputa terenul adversarului. Dezbinarea Opozitiei pare ca a fost un scop al domnului Basescu. Daca privim cele trei interviuri, putem deduce lesne ca rolul lor a fost unul temeinic gandit.

Cele doua partide de Opozitie puse pe pozitii diferite, de declaratia unui Ion Iliescu demult apus in mintea alegatorului roman. Doi membri marcanti ai PSD inversunati de intrebarile unui ziarist.

Si hotarati sa-si dea arama pe fata. Poate ca scanteia exista demult intre Ponta si Geoana. Dar fitilul l-a aprins Traian Basescu. Bravo domn' presedinte! Astia chiar nu stiu cu cine se lupta. Macar sa-l fi pus pe "vanghele marean" sa dea un "sarci pe goagal". Poate aflau si ei cum sta treaba.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Crin pustan, #Ponta Victor Geoana, #liescu Geoana Ponta, #Tapalaga Traian Basescu, #pusti obraznic Ponta, #Evenimentul Zilei interviuri , #Mircea Geoana
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Domnule senior, stii cum i-a numit Mircea Cartarescu pe crin geoana?
Poza Cine-uita-nu-merita
Cine-uita-nu-merita
rank 5
l anghel, sau cat de repede se poate ajunge pe culmile ridicolului facand pe analistul politic