Basescu, catre PDL: Ca sa ramaneti la guvernare, obtineti peste jumatate din scorul USL

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 15:41
3331 citiri
Basescu, catre PDL: Ca sa ramaneti la guvernare, obtineti peste jumatate din scorul USL

Presedintele Traian Basescu i-a avertizat pe liderii PDL, luni noaptea, in intalnirea din Modrogan, ca, daca partidul nu obtine la alegerile parlamentare din toamna cel putin jumatate plus unu din scorul USL, acesta va trece in opozitie, au declarat surse democrat-liberale.

Conform surselor citate, intalnirea de luni noaptea dintre Traian Basescu si liderii PDL a avut drept scop stabilirea obiectivului PDL pentru alegerile parlamentare din noiembrie.

Seful statului le-a spus acestora ca va aplica ad literam prevederile constitutionale privind formarea Guvernului, respectiv ca la consultarile pe aceasta tema trebuie invitate partidele din Parlament, nu aliantele.

Basescu a aratat ca, prin urmare, va avea in vedere care partid obtine cele mai multe voturi.

In aceste conditii, Traian Basescu a avertizat, potrivit surselor citate, ca daca PDL vrea sa ramana la guvernare si dupa alegerile parlamentare din acest an, trebuie sa obtina mai mult de jumatate din scorul USL. "Daca nu, treceti in opozitie", i-ar fi avertizat Traian Basescu pe democrat-liberali, conform acelorasi surse.

In ceea ce priveste decizia de luni a BPN al PDL privind excluderea din partid a europarlamentarului Cristian Preda, fost consilier prezidential, presedintele Basescu nu a comentat-o direct, dar i-a intrebat pe liderii democrat-liberali: "Ii dati pe toti afara?", fara a primi niciun raspuns, au relatat sursele citate.

Presedintele Traian Basescu a declarat, la jumatatea lunii martie, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV, intrebat daca va numi un guvern USL, in cazul in care Uniunea va avea o majoritate parlamentara, ca, potrivit Constitutiei, seful statului invita partidele la consultari, iar USL este o alianta.

Intrebat daca va numi un guvern USL, in cazul in care USL va avea o majoritate parlamentara, presedintele a recomandat tuturor sa citeasca cu atentie articolul 103 din Constitutie.

"Eu as citi foarte bine articolul 103 din Constitutie. Si ii rog pe toti politicienii sa citeasca si sa vada si comportamentul meu cand am chemat partidele pentru consultari la formarea Guvernului Ungureanu. Eu am chemat exact pe formularea din articolul 103 care spune 'Presedintele invita la consultari partidele reprezentate in Parlament'. Partidele", a raspuns Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu lideri PDL, #Basescu PDL Opozitie, #Basescu PDL scor USL , #PDL