Basescu cel Bun, inghitit de pradatorii pedelisti

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 22 Iunie 2010, ora 19:13
7295 citiri
Basescu cel Bun, inghitit de pradatorii pedelisti
Fotomontaj: Ziare.com

Relatia dintre Traian Basescu si membrii Partidului Democrat-Liberal reflecta fidel imaginea relatiei dintre reprezentantii Puterii si cetatean. Altfel spus, teatrul absurd pe care il joaca presedintele in fata partidului sau ilustreaza perfect demagogia si fariseismul cu care pedelistii ii trateaza pe romani.

Un joc interpretat cu unicul scop de a-i insela si a-i iluziona incontinuu pe eternii pacaliti - cetatenii cu drept de vot.

Pe scurt, pedelistii aveau nevoie de o incurajare si in acelasi timp de o corectie. De o incurajare pentru a avea puterea sa tina in frau tara cu toate nemultumirile si esecurile acestei guvernari. In acelasi timp, aceiasi pedelisti aveau nevoie sa primeasca o lectie pentru a nu uita nicio clipa cine conduce cu adevarat aceasta tara. Spre indreptarea pacatului trufiei, presedintele s-a prefacut ca ii cearta, pedelistii s-au facut ca au inteles, iar cei naivi s-au iluzionat ca inca nu este totul pierdut.

Dincolo de aceste exercitii de forta din partea presedintelui, sensul si rostul intalnirii de la Snagov este nul. Nu s-a spus nimic, nu s-a decis, nu s-a afirmat nimic nou, iar intalnirea nu va avea niciun efect vizibil. Nici acum, nici mai tarziu. Unicul scop al convocarii, de acum pe cale de a deveni o obisnuinta din partea presedintelui, a fost cel de a lasa impresia romanilor ca seful statului se implica, incearca sa isi tina baietii in lesa si face eforturi pentru nu-si scapa fostii colegi din limitele decentei.

Cu cat imaginea pedelistilor devine tot mai catastrofala in raport cu criza si efectele guvernarii, cu atat presiunile facute de presedinte asupra lor sunt mai dure. Le-a spus-o doar de atatea ori! Ba ca au uitat scopul pentru care se afla la guvernare, ba ca au tradat interesul national in schimbul propriilor bucurii, ba ca s-au inconjurat de o clientela tot mai sufocanta, ba ca "vechea garda" din PD-L nu mai poate fi nici reformata si nici nu poate contribui la restructurarea statului.

Le-a spus-o si dupa taierea pensiilor, le-a spus-o si acum - sa nu mai sacrifice jumatate din populatia tarii de dragul incompetentei lor si a clientelei partidului, altfel PD-L va impartasi soarta PSD. Ca si cum ar fi strain de tot ce se intampla in partidul sau, Traian Basescu le-a vorbit de fiecare data fostilor sai parteneri ca un jurnalist frustrat care asista neputincios, de pe margine, la dezastrul progresiv al fostei sale echipe de investigatii.

"Pentru 30.000 de oameni care sunt clientela voastra sacrificati noua milioane de alegatori" - le-ar fi transmis presedintele la ultima intrevedere. Ei bine, si? Cine joaca rolul prostului in aceasta relatie? Presedintele, care se preface ca acum a auzit de clientela politica din jurul partidului (partidelor politice), sau pedelistii, care se prefac ca ceea ce spune seful statului (al guvernului si al partidului) reprezinta cu adevarat o critica?

Este sceneta interpretata de Basescu altceva decat o atentionare, un avertisment doar cu scopul de a nu pierde puterea din cauza prostiilor tot mai mari pe care pedelistii le fac, in goana oarba si disperata de a se capatui pe ultima suta de metri inaintea falimentului general?

Reprezinta altceva mesajul general al sefului statului decat avertismentul aruncat catre democrati liberali de a-si pazi mult mai atent "afacerile" de ochii populatiei, pentru a nu pierde mai devreme decat este cazul puterea pe care atat de greu si cu atat de multe sacrificii au pus mana?

Cheia in care trebuie citit jocul intalnirilor dintre presedinte si pedelisti este - "eu ma prefac ca va cert, voi va prefaceti ca regretati si ca va schimbati, iar poporul intelege ca noi nu vrem decat binele sau". Orice alta varianta de interpretare ar trebui sa contina alte realitati si alte rezultate decat cele pe care le cunoastem atat de bine. O alta modalitate de a intelege convocarile tot mai frecvente ale guvernantilor la ordin in fata presedintelui ar trebui sa aiba ca efecte rezultate concrete si o imbunatatire vizibila a actiunilor pe care ar urma sa le promoveze.

In schimbul oricarei schimbari autentice de viziune si/sau comportament, ceea ce promoveaza reprezentantii Partidului Democrat Liberal este doar sfidarea bunului simt, a decentei politice si a inteligentei minimale a cetateanului de rand. Un singur pericol paste acest partid - intr-adevar ca pe toate marile puteri - pacatul trufiei si al lipsei de masura in tot ceea ce face. Excesele prezentului se pot intoarce impotriva lui in viitorul apropiat si il pot trimite in anonimatul istoriei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu Snagov PDL, #Basescu PDL cearta , #PDL
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
"Interesant" fotomontajul făcut de ziare.com! Ei isi i-au tot dreptul de a decide dacă comentariile noastre sunt adecvate sau inadecvate. Si tot ei isi i-au dreptul de a batjocori in fel si chip personalitătile ROMANIEI. RUSINE ziare.com, RUSINE!