Basescu cere veteranilor PDL sa faca un pas inapoi: E nevoie de intinerirea conducerii

Duminica, 04 Septembrie 2011, ora 11:03
1940 citiri
Basescu cere veteranilor PDL sa faca un pas inapoi: E nevoie de intinerirea conducerii

Presedintele Traian Basescu a cerut, duminica, o intinerire la nivelul de conducere al PDL, apreciind ca "este nevoie de un suflu nou si acest lucru trebuie sa il inteleaga in primul rand veteranii partidului".

"Este nevoie de un suflu nou si acest lucru trebuie sa il inteleaga in primul rand veteranii partidului, dar si voi. Veteranii sunt cei care au avut puterea sa faca o schimbare la varful partidului, in 2001, iar astazi le cer sa aiba puterea sa faca o noua primenire", a declarat seful statului, prezent la Scoala de vara a Organizatiei de Tineret a PDL.

"Ultimul congres a insemnat o primenire puternica la varf, dar trebuie sa continue la urmatoarele alegeri. A nu avea concordanta intre slogan si realitatea viitoarelor liste de consilieri si parlamentari ar fi o mare eroare. Sloganul dumneavoastra - smart and right - este ceea ce ne trebuie acum. Este important ca cei vechi in partid sa inteleaga ca trebuie pusa concordanta intre slogan si actiunea partidului", le-a spus Basescu tinerilor pedelisti.

Noi contre cu presa

Presedintele Traian Basescu si-a inceput discursul prin a-i apostrofa pe jurnalisti, pentru ca si-au instalat camerele de luat vederi in randurile din fata, astfel ca seful statului nu ii putea vedea pe tinerii din partid.

"Nu e nimic de negociat, vreau sa vad tinerii, camerele pot sa stea in spate, aveti obiective care pot face poze din Venus pana in Neptun", a spus Basescu.

In continuare, seful statului le-a atras atentia colegilor sai ca "suntem intr-un moment in care capitalismul cum a evaluat si-a atins niste limite, se impun aplicari de corectii in modul in care functioneaza sistemul bancar, societatile".

"Sunt unul dintre politicienii din Romania si putinii din Europa aflati la putere care au curajul sa spuna ca Europa sociala nu mai poate functiona. Solutia corecta este Europa performanta. Europa sociala a fost o solutie pe care oamenii politici nu au stiut sa o opreasca la timp. Si noi am crezut in ea si am dezvoltat-o mai mult decat ne-au permis curelele. E clar ca oamenii politici europeni trebuie sa le spuna natiunilor lor ca Europa sociala nu mai are resurse sa functioneze. Conceptul trebuia oprit imediat dupa prabusirea comunismului in Europa si dezvoltat capitalismul inteligent", a adaugat seful statului.

Citeste si:
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...
Diana Șoșoacă s-a afișat în Parlament cu o botniță de câine la gură: "De 30 de ani încălcaţi pas cu pas Constituţia României"
Diana Șoșoacă s-a afișat în Parlament cu o botniță de câine la gură: "De 30 de ani încălcaţi pas cu pas Constituţia României"
Senatoarea Diana Şoşoacă s-a afişat luni, 6 decembrie, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată aniversării Constituţiei, cu o botniţă, susţinând că drepturile şi libertăţile...