Basescu despre intelegerea PD-L-PRM: M-am simtit umilit

Marti, 09 Septembrie 2008, ora 23:33
4410 citiri
Basescu despre intelegerea PD-L-PRM: M-am simtit umilit

Dupa o saptamana de speculatii, dezmintiri si din nou speculatii, presedintele Traian Basescu a declarat ca intelegerea dintre PD-L si PRM, pe care spune ca a aflat-o din presa, il umileste si o sa-i fie foarte greu sa o dea uitarii.

"Chiar luni am avut o discutie cu liderii PD-L sa-mi dea niste argumente pentru care a meritat sa faca acest schimb de functii. Eu m-am simtit umilit cand am aflat din presa. O sa-mi fie foarte greu sa uit ce a facut (Vadim, n.red.). (...) Mi-e foarte greu sa uit ca i-am fost actorul principal de denigrare in Romania Mare si eu si sotia mea", a spus Basescu la postul national de televiziune.

Presedintele s-a declarat consternat de faptul ca, desi a dat doua declaratii oficiale ca nu a avut nicio legatura cu aceasta intelegere, in presa au continuat sa apara speculatii, acuzand trusturile ca duc o campanie pentru denigrarea sa.

"Episodul PD-L-ului cu Vadim a aratat cum se vor pozitiona trusturile astea de presa si oamenii pe care ii platesc in campania electorala ca sa-si slujeasca stapanii. (...) Este posibil asa ceva cand seful staului da doua declaratii oficiale ca nu a avut nicio legatura?", s-a intrebat Traian Basescu.

"Daca au fost doua declaratii ale sefului statului, daca vrei sa mentii afirmatia verifica, adu un om care sa zica 'da'. Sau macar spui mi-a spus cutare, am o sursa care a spus ca a aranjat Basescu. Aceasta campanie mincinoasa m-a ingrijorat si mi-a demonstrat cum se va desfasura campania electorala: cu minciuni. Eu imi voi face datoria sa-i avertizez pe romani in legatura cu aceste trusturi de presa si oamenii lor", a continuat seful statului.

Basescu a tinut sa lamureasca ca PD-L-ul nu a facut o intelegere cu un alt partid, ci cu o persoana, Corneliu Vadim Tudor, reiterand ca nu i se pare normal ce s-a intamplat.

"Nu s-a facut o intelegere intre partide, ci cu o persoana si este anormal ca s-a facut, anormal. Nu trebuia sa se faca. Sa stiti ca nu tratez altfel PD-L-ul fata de alte partide, insa aseara le-am spus ce gandesc despre ce au facut", a subliniat presedintele.

Trebuie sa ne facem prieteni, prieteni buni

In contextul conflictelor inghetate din Europa, Basescu a spus ca Romania nu este in pozitia in care sa ia decizii deoarece este o tara mijlocie, fara o forta armata pusa la punct si care nu detine arme nucleare.

Seful statului a subliniat ca tocmai de aceea trebuie sa fie folosita "arma diplomatiei", pentru a ne face prieteni printre marile puteri.

"Romania nu e o super putere, nu are super armata, nu are armament nuclear. Este o tara mijlocie, care nu poate razbi decat prin arma diplomatiei. Trebuie sa ne facem prieteni, prieteni buni si membri in Consiliu de Securitate", a spus Basescu.

Scopul vizitei la Vatican: consolidarea relatiilor cu Sfantul Scaun

Presedintele a explicat ca scopul vizitei la Vatican nu a fost acela de a-l invita pe Papa in Romania, ci de a consolida relatiile cu acest mic stat care a fost intotdeauna de partea romanilor din Peninsula.

"Scopul vizitei mele nu a fost invitarea Papei. Deplasarea mea la Vatican a avut o cu totul alta miza, si miza se numeste consolidarea relatiilor Romaniei cu Vaticanul, cu Sfantul Scaun", a explicat Basescu.

Referitor la masurile luate de guvernul italian impotriva romanilor, Basescu a spus ca nu trebui privite atat de drastic, deoarece sunt, in mare parte, firesti. Seful statului a explicat ca singura diferenta este in mediatizarea cazurilor care implica imigranti deoarece si in Romania se fac expulzari dese, insa nu umplu paginile ziarelor, deoarece "este treaba statului ce face".

"Noi facem expulzari destul de consistente cu cetateni care nu respecta legile statului roman, dar nu le mediatizam. E treaba statului ce face!", a conchis Traian Basescu.

Sandru Alexandra

Citeste si:
CCR i-a scăpat pe Băsescu și pe Isărescu de procesele cu CNSAS. „Petrov” și „Manole” rămân conspirați
CCR i-a scăpat pe Băsescu și pe Isărescu de procesele cu CNSAS. „Petrov” și „Manole” rămân conspirați
Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat ca fiind neconstituțională ultima modificare a legii în baza căreia funcționează Consiliul Național de Studiere a Arhivelor...
„Maestrul de ceremonii” la pomenile electorale ale PDL-ului vrea să scape de condamnare. Ce motive invocă fugarul Marian Zlotea
„Maestrul de ceremonii” la pomenile electorale ale PDL-ului vrea să scape de condamnare. Ce motive invocă fugarul Marian Zlotea
Fugarul Marian Zlotea – „maestrul de ceremonii” la petrecerile și pomenile electorale ale PDL, condamnat la 8 ani și 6 luni de pușcărie pentru mită – cere, din Italia, unde se ascunde...