Basescu face dezvaluiri: Blaga nu a vrut fuziunea cu PMP. "Atunci, Vasile, du-ti crucea!"

Duminica, 11 Mai 2014, ora 19:06
8350 citiri
Basescu face dezvaluiri: Blaga nu a vrut fuziunea cu PMP. "Atunci, Vasile, du-ti crucea!"
Foto: arq.ro

Presedintele Traian Basescu a dezvaluit ca i-a propus presedintelui PDL, Vasile Blaga, o fuziune cu PMP, pe care acesta a respins-o. Seful statului si-a amintit cum Blaga si restul PDL-ului l-au lasat la greu, in momentul taierii salariilor.

"Blaga stie ca a facut cateva lucruri pe care eu nu le pot tolera. A facut campanie in interiorul PDL pe temele PSD - 'ne aresteaza primarii' si 'de vina pentru taiarea salariilor sunt masurile economice luate de Emil Boc'", a declarat presedintele Basescu pentru Digi 24.

Basescu ii raspunde lui Rogozin: Ii spunem noi cine suntem, ei ar trebui sa plece de pe aici

"Ati vazut ce s-a intamplat la PSD? Au marit accizele. Toti parlamentarii lor au iesit sa explice de ce e bine sa fie benzina mai scumpa. Va aduceti aminte ca cei de la PDL sa iasa sa explice de ce s-au taiat salariile? S-au ascuns in transee", si-a amintit Traian Basescu, care i-a reprosat lui Vasile Blaga si miscarile de protest ale politistilor.

"Blaga a lasat politistii sa iasa si dea in mine cu palariile. Atunci mi-a fost extrem de greu si mie si lui Boc, nu iesea nimeni. Mai iesea Udrea, in ciuda cotei de antipatie", a adaugat Traian Basescu, reprosandu-i democrat-liberalului ca a ajuns sa creada ceea ce spunea opozitia de atunci, ca "presedintele si Boc sunt de vina!".

Basescu, despre amenintarile cu bombardiere ale lui Rogozin: Trebuie aflat cata vodca a consumat inainte

Traian Basescu a dezvaluit ca a avut discutii cu actualul presedinte al PDL, Vasile Blaga, despre o coagulare a fortelor de dreapta.

"L-am chemat la mine si i-am zis 'Vasile, fa o fuziune cu acest PMP, inca neinregistrat'. Nu a vrut. Atunci, Vasile, du-ti crucea! S-a dus si Elena Udrea de vreo trei ori la el, nu a vrut sa auda", a povestit Traian Basescu.

Blaga: Basescu incearca sa rupa a doua oara PDL

Despre PMP, presedintele a spus ca il va ajuta dupa terminarea mandatului, urmand sa devina un consilier activ al acestui partid.

"Mi-as dori mult ca PMP sa fie in 2016 un partid nou, care sa se bata pentru alegerile parlamentare si sa obtina 30 de procente. Dupa ce imi termin mandatul o sa fiu un consultant activ, sa ajut acest partid sa isi atinga obiectivele", a incheiat Traian Basescu.

#Basescu Blaga PMP fuziune PDL , #PDL