Basescu: Liderii PDL incearca sa-si explice esecul prin argumente false

Luni, 18 Februarie 2013, ora 21:52
3298 citiri
Basescu: Liderii PDL incearca sa-si explice esecul prin argumente false

Presedintele Traian Basescu a raspuns acuzatiilor ca ar incerca sa destrame PDL printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook, sustinand ca unii lideri ai partidului incearca sa-si explice esecul prin argumente false si populiste.

In mesaj, seful statului declara ca, dupa alegerile din decembrie 2012, nu a existat nici un fel de dialog intre el si conducerea PDL si ca nici nu va exista un dialog, atat timp cat partidul va avea aceeasi conducere.

"Unii lideri PDL incearca sa-si justifice propriul esec si sa castige voturi in conventia care urmeaza utilizand in dezbaterea interna argumentele false si populiste din sloganurile USL si atacandu-si propriul guvern", a scris Basescu, pe pagina sa de Facebook, Alaturi de presedintele nostru. "Incercarea de a ascunde sub sloganurile USL adevaratele cauze ale esecului lor electoral nu face decat sa garanteze noi esecuri in viitor", a adaugat el.

Presedintele a precizat ca nu este impresionat de avertismentul ca actualii lideri PDL vor raspunde la urmatoarele sale declaratii despre starea partidului, deoarece el nu a atacat PDL, ci a facut o "radiografie" a modului in care arata. "Intentia mea a fost si ramane aceea de a genera o dezbatere cinstita despre esecul PDL; din acest motiv ma adresez voua, membri si simpatizanti ai PDL, care m-ati sprijinit constant si pentru castigarea celor doua mandate de primar general al Capitalei, si pentru castigarea celor doua mandate de presedinte al Romaniei, si in cele doua referendumuri de demitere", a scris Basescu.

Seful statului a mai spus ca reactia conducerii PDL dupa afirmatiile sale de joia trecuta intareste declaratiile sale, conform carora, in loc sa existe o analiza a problemelor, "au preferat atacuri specifice Antenei 3 si USL".

Basescu a subliniat ca va continua sa se adreseze sustinatorilor sai si electoratului PDL, chiar daca acest lucru va deranja pe unii lideri din partid.

"Consider ca, atunci cand mare parte a societatii romanesti asteapta o revigorare a dreptei politice, ar fi tragic ca PDL sa fie manipulat si sa revina la practicile si abordarile FSN", a conchis Basescu.

Saptamana trecuta, seful statului a declarat ca PDL nu mai are valoare si ca seamana mai mult cu FSN. "Ma uit acum la PDL si nu imi vine sa cred ce a ajuns. Am un regret teribil, raportat la ce au fost si ce au ajuns. Este un partid care se vrea serios, este un partid care isi neaga guvernarea", a spus el atunci.

T.B.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...