Basescu: Sunt convins ca fuziunea PDL-PNL nu e posibila. Blaga a oferit partidul la taraba (Video)

Joi, 10 Iulie 2014, ora 13:12
4703 citiri
Basescu: Sunt convins ca fuziunea PDL-PNL nu e posibila. Blaga a oferit partidul la taraba (Video)
Foto: Adevarul

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca este convins ca o fuziune intre PDL si PNL nu este posibila, acuzandu-l totodata pe Vasile Blaga ca "a pus in punga" partidul si "l-a oferit pe taraba" liberalilor.

"Sunt un politician mai pragmatic decat cei care, imediat ce s-au anuntat exit-poll-urile, au vorbit de o fuziune PNL-PDL. Sunt convins ca nu este posibila.

Solutia corecta este realizarea unui acord pe cateva elemente care tin de activitatea presedintelui - stat de drept, politica externa, securitate nationala, functionarea institutiilor din sistemul de securitare nationala, NATO, UE...", a spus presedintele, la Adevarul live.

Chiliman: M-as bucura ca Basescu sa sustina fuziunea Interviu video

Acesta considera ca, in turul 2 al alegerilor prezidentiale, toate fortele politice "din care nu trebuie exclus PNTCD" trebuie sa sustina candidatul dreptei, vorbind in acest sens despre un protocol cu principalele asumari pentru candidatul la alegerile prezidentiale.

"Alianta DA a avut succes in 2004 pentru ca a fost creata cu cateva luni inainte, cu un an inainte. Unificarea dreptei este posibila in baza unui portocol de alianta pentru sustinerea unui candidat, fara mers la tribunal, fara altceva", a explicat Traian Basescu, care a reluat: "O alianta PDL-PNL da, dar fuziune nu".

"La cum stiu eu PDL in raport cu PNL, fuziunea nu poate fi facuta, dar alianta este posibila. Alianta cu obiectiv precis: scoatem presedinte", a mai spus seful statului.

Blaga: Ruptura de Basescu e iremediabila in acest moment. Nu ma intereseaza soarta PMP

De asemenea, acesta a spus ca PDL, ca partid, "nu va tolera faptul ca a fost pus in punga de Vasile Blaga si oferit la taraba PNL-ului".

"Ce a facut Blaga cu Antonescu si acum face cu Klaus Iohannis a fost doar un subterfugiu la anuntarea exit-poll-urilor. Cunoscand cele doua partide, PNL are un avantaj aparent, iar comportamentul lui Blaga este unul de om disperat. Si poate sa recupereze votantii cu structurile teritoriale pe care le are. Cand se intalnesc organizatiile teritoariale ale PDL si PNL, sunt structuri mult mai puternice", a mai afirmat presedintele.

Citește și:
Tensiuni în coaliția de guvernare. PSD, critică apăsat UDMR după declarația lui Csoma Botond. Cum răspunde politicianul maghiar
Tensiuni în coaliția de guvernare. PSD, critică apăsat UDMR după declarația lui Csoma Botond. Cum răspunde politicianul maghiar
Liderii PSD au transmis în ultimele zile mai multe critici la adresa UDMR după ce deputatul maghiar Csoma Botond ar fi avut un „discurs provocator” în ședința parlamentului dedicată Zilei...
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
În ciuda speculațiilor privind candidații la alegerile prezidențiale din 2024, niciunul dintre principalele partide politice din România nu și-a prezentat opțiunea. Cu toate astea,...
Comentarii