Ce se va alege de Traian Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 27 Martie 2013, ora 17:27
9344 citiri
Ce se va alege de Traian Basescu (Opinii)

Pe vremea cand Elena Udrea declara poetic pe scena ca pedelistii sunt toti urmasii lui Traian (ai lui Traian Basescu), presedintele inca mai avea un viitor. Au venit apoi taierile de salarii, arogantele si cinismele fara numar de dupa, suspendarea cu domiciliul in curte, iar acum neinvinsul Traian a trait ziua in care a fost infrant de Vasile Blaga, omul care nu parea sa mai castige niciodata nimic. Moment simbolic mai degraba pentru o realitate spre care Traian se indreapta inevitabil.

Pana si Elena Udrea nu pare foarte nerabdatoare sa lase PDL pentru a se alatura, pe Facebook, grupului consilierilor de la Cotroceni care lucreaza pentru a-i construi lui Traian un partid, si nu pentru a ne consilia presedintele sa nu mai faca greseala dupa greseala. Daca si Elena a simtit ca nu are niciun viitor langa presedinte, desi e printre singurii urmasi ai lui Traian, si a ales sa ramana cuminte si supusa in PDL, altfel fiind amenintata cu excluderea, atunci situatia in care se afla presedintele e demna de mila.

Daca Traian Basescu l-a auzit pe Vasile Blaga transmitandu-i ca PDL nu il va mai sustine, in cazul unei noi suspendari, e posibil ca realitatea sa inceapa sa patrunda incet si in constiinta sa. Supusii nu-i mai apartin, au inceput sa strambe din nas la hachitele liderului "autoritar". Insa Vasile Blaga nu e atat de cocos cum ii place sa se prezinte dupa victorie, ci doar testeaza terenul - isi cunoaste bine fostul partener, stie ca din gura lui "definitiv" si "pentru totdeauna" pot sa insemne taman opusul.

Blaga stie ca o eventuala revenire a lui Traian Basescu in PDL va insemna cel mai probabil si o preluare a partidului. Asa cum amandoi stiu ca pana atunci partidul trebuie sa creasca, iar asta nu se poate decat daca se rupe de imaginea presedintelui, facandu-i cat se poate opozitie. Concluzia asta exprima suficient de bine situatia in care a ajuns Traian Basescu. La un 10-12% in sondaje, in cel mai bun caz, refuzat de partid si neascultat pana si de ultimii si cei mai fideli urmasi, liderul a ramas practic suspendat in mediul online.

Popularitatea presedintelui se masoara acum in like-urile si share-urile pe care le primesc miscarile baietilor angajati la Cotroceni pentru a-si distra seful, nu pentru a-l sfatui ce si cum sa faca mai bine pentru tara. Miscarea Populara infiintata de stangistul Cristian Diaconescu ii reuneste acum pe toti consilierii presedintelui. Insa oricate eforturi vor face pentru a-i da viata, miscarea ramane nu mai putin legata de numele si imaginea lui Traian Basescu. Iar asta inseamna ca practic ea nu exista.

Unii vad in aceasta singuratate in care a fost izolat Traian Basescu germenii revenirii sale in viitoarea Opozitie, care se va naste dupa ruperea USL si dupa terminarea mandatului in 2014. Problema e ca Traian si-a epuizat toate produsele pe care le-a avut de oferit. In schimb, a primit mai mult decat oricare dintre politicieni. E o relatie epuizata, dincolo de ura poporului, una care nu mai are germenii renasterii.

Traian Basescu si-a ars in cei 9 ani de mandat toate resursele, a varsat toate lacrimile si rautatile de care e in stare. Gol ca o pruna stafidita, cum va fi la sfarsitul celui de-al doilea mandat, romanii nu vor mai dori sa-l asculte decat pentru a-i auzi explicatiile pentru care in 10 ani nu a reusit sa le faca deloc viata mai buna.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Traian Basescu PDL, #Traian Basescu Miscarea Populara, #Traian Basescu Udrea PDL , #PDL
Comentarii
Poza Ioan Ernst Feher
Ioan Ernst Feher
rank 5
Ce se va alege de leca cand TB nu o sa mai fie presdinte?
Poza Arthas
Arthas
rank 4