Cine este prezidentiabilul PDL la care s-a gandit Traian Basescu? - Sondaj Ziare.com

Sambata, 16 Februarie 2013, ora 12:02
9234 citiri
Cine este prezidentiabilul PDL la care s-a gandit Traian Basescu? - Sondaj Ziare.com
Foto: PDL Cluj

Presedintele Traian Basescu a generat o furtuna in PDL, joi seara, prin atacul la adresa lui Vasile Blaga, prin comparatia PDL cu FSN, dar si prin descrierea celui care ar putea fi prezidentiabilul partidului pentru alegerile din 2014.

Seful statului a lasat sa inteleaga ca l-a identificat pe cel pe care PDL l-ar putea trimite in confruntarea din toamna anului 2014, catalogandu-l drept un om cu notorietate care insa nu este agreat de conducerea partidului.

"PDL-ul are acum un prezidentiabil, nu dau nume, cu notorietate, cu tot ce-i trebuie. E un barbat in interiorul acestui partid, dar nu e agreat", a dezvaluit Traian Basescu.

Traian Basescu: PDL are prezidentiabil, nu dau nume, dar nu este agreat

In plus, acesta a completat descrierea cu sugestia ca liderii democrat-liberali ar trebui sa scoata in fata oameni tineri, din generatia celor de 40 de ani.

"Cum vedeti un politician de 60 de ani in competitie cu Victor Ponta? Victor Ponta, pana in 2016, dar si 2014, indiferent ce plusuri, ce minusuri are in caracter, este un politician care se va roda. Vreti sa va imaginati un politician de 60 de ani, de pe vremea FSN-ului, in competitie cu Victor Ponta si Crin Antonescu? (...) E vremea, e generatia de 40 de ani. Trebuie sa vezi doi metri in fata. Si nu vor sa se uite in partid", a spus Basescu.

Boc, cotat cu cele mai mari sanse de a fi prezidentiabilul PDL

Cel mai vehiculat nume in ultimele zile, in acest context, este cel al fostului prim-ministru si presedinte al PDL, actual primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care se bucura de cel mai mare grad de notorietate. In varsta de 46 de ani, acesta este numele inaintat si de deputatul PDL Elena Udrea, care a spus ca Boc ar putea fi candidatul PDL la presedintia Romaniei, in 2014.

Udrea: Boc ar putea fi candidatul PDL la presedintia Romaniei

La randul sau, Emil Boc afirma ca descrierea candidatului PDL la prezidentiale facuta de presedintele Traian Basescu este "suficient de generica incat sa se poata incadra aproape oricine in aceasta definitie", spunand ca el raspunde la o exigenta, adica este barbat.

Printre cei care au inaintat varianta Emil Boc se numara si secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, presedintele PNTCD, Adrian Papahagi, precum si fostul ministru de Interne Traian Igas, care l-a numit pe fostul premier democrat-liberal "un om de o integritate morala deosebita, care se bucura si de apreciere la nivelul Europei si in PPE".

Alte posibile nume: Falca, Cristian Preda, MRU, Videanu...

Un alt nume inaintat de vicepresedintele PDL Traian Igas pentru postul de prezidentiabil este cel al primarului Aradului, Gheorghe Falca: "Are charisma, viziune, a participat la Revolutie, a fost declarat nevinovat in dosarul pe care i-l facuse DNA, vorbeste mai multe limbi straine si se pregateste intens sa devina presedintele Romaniei".

In varsta de 46 de ani, Falca se incadreaza si in descrierea facuta de Traian Basescu de a nu fi agreat de conducerea partidului, acesta atacandu-l nu o data pe presedintele PDL Vasile Blaga.

Igas: Falca ar trebui sa fie liderul PDL, se pregateste pentru presedintia Romaniei

Falca: Daca Blaga ramane liderul PDL, vom anula sperantele votantilor de dreapta

Tot in varsta de 46 de ani, europarlamentarul PDL Cristian Preda nu a declarat pana acum nici ca ar putea candida la alegerile prezidentiale, dar nici ca exclude aceasta varianta, fiind unul dintre numele vehiculate pana in prezent. El a cerut insa cat mai repede alegeri interne pentru stabilirea prezidentiabilului partidului, descriindu-l pe cel potrivit pentru aceasta functie ca fiind pro-american, stiind limbi straine si avand umor.

Cristian Preda: Prezidentiabilul PDL - pro-american, sa stie limbi straine, sa aiba umor

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, in varsta de 44 de ani, despre care s-a spus mult timp ca ar putea reprezenta alegerea PDL pentru rolul de prezidentiabil are un mare dezavantaj - nu face inca parte din partid.

Totodata, un alt nume care si-aratat chiar disponibilitatea de a fi prezidentiabilul PDL este fostul presedinte al PDL Bucuresti Adriean Videanu, cu mentiunea ca acesta nu pare a fi un personaj care sa nu fie agreat de conducere, dar nici nu se incadreaza in "categoria de varsta", urmand a fi implinit deja 52 de ani la alegerile prezidentiale din 2014.

Radu Berceanu: Ce e MRU? Mai nimic. Sunt niste "Traian Basescu" undeva in PDL

Videanu, dispus sa fie prezidentiabilul PDL (Video)

Exclusi de pe lista: Udrea, Blaga, Paleologu...

Printre cei care nu corespund descrierii lui Traian Basescu se numara si principalii favoriti pentru fotoliul de presedinte al PDL - Elena Udrea si Vasile Blaga. Daca Elena Udrea nu se poate incadra in descrierea facuta de seful statutului prezidentiabilului PDL, fiind femeie, Vasile Blaga are deja 56 de ani si cu siguranta presedintele Romaniei nu ar fi facut trimitere la acesta, dupa ce l-a criticat public, joi seara, la B1 Tv.

Nu in ultimul rand, secretarul executiv al PDL, Theodor Paleologu, in varsta de aproape 40 de ani, a spus vineri ca el nu este prezidentiabilul PDL, adaugand "Mai cautati, cand il descoperiti, va rog sa-mi spuneti si mie".

Basescu il desfiinteaza pe Blaga: Ce ai, frate, cu partidul asta? Vrei sa-l predai la cheie?

Traian Basescu l-a atacat dur pe presedintele PDL, Vasile Blaga, pe care l-a acuzat ca se foloseste in campania interna de partid tocmai de sloganurile PSD.

"Sa te bati in interiorul partidului cu echipa care a trecut tara prin criza, in loc sa te bati cu Guvernul, care ti-a marit taxele, impozitele? Ce ai, frate, cu partidul asta? Vrei sa-l predai la cheie?", a atacat Traian Basescu, joi seara, la B1 TV.

In mijlocul acestor dezbateri din cadrul PDL cu privire la prezidentiabilul partidului, in conditiile in care democrat-liberalii nu au pe nimeni pregatit pentru acest rol, cu putin mai mult de un an si jumatate inainte de alegerile prezidentiale si ca urmare a declaratiilor de joi seara ale presedintelui Traian Basescu, Ziare.com va intreaba care poate fi numele care se potriveste cel mai bine postului de prezidentiabil al PDL.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Traian Basescu prezidentiabil PDL, #Emil Boc prezidentiabil PDL, #Gheorghe Falca prezidentiabil PDL, #MRU prezidentiabil PDL, #candidat PDL alegeri prezidentiale , #PDL