Miscarea populista din trena Albei ca Zapada (Opinii)

de Cristian Mihai Chis
Marti, 11 Octombrie 2011, ora 12:17

   

Miscarea populista din trena Albei ca Zapada (Opinii)
Oricat de vesele, pline de ambitie si grele de speranta ar fi enunturile care descriu arhitectura Miscarii Populare via Noua Republica sub planul urbanistic general al Albei ca Zapada, se naste o intrebare: cum va arata activul de baza?

Nucleul il cunoastem: acei barbati si masinile lor zburatoare care elimina din mintea romanilor credinta ca zicala "la vremuri noi, tot noi" ar fi devenit a doua natura a filosofiei politice.

Am inteles, port-drapelul este un sobor de porumbei. Dar cine sunt oamenii care vor purta mesajul spre astre? S-a nascut intre timp o noua clasa de politicieni? Normal. Undeva, in subterane, pandesc detasamente de soldati animati exclusiv de binele public, care asteapta doar un semnal pentru a revarsa spre natiune nu lapte si miere, dar macar promisiunea ca incompetentii, mincinosii si ipocritii vor si lasati la vatra.

Recunosc, perdeaua de fum este inteligenta. Nu de prostie pot fi acuzati cei care o lanseaza, dar asta nu inseamna ca nu exista riscul ca poporul sa-si puna masca de gaze. Ceea ce se pregateste, insa, este de natura sa-l determine sa respire algocalmin: saracia va fi combatuta cu mijloace simple, extrase din manualul marketingului electoral. Nu degeaba avem, inca, pe retina, imaginea sefului statului cu aratatorul indreptat spre tendintele populiste ale Cabinetului Boc.

Multa vreme m-am intrebat ce joc face Traian Basescu in momentul in care atrage atentia ca bugetul nu suporta majorari de pensii si salarii. Si cand eram tentat sa cred ca se afla cu sapte mutari in avans, ca la sah, adica anticipeaza o problema si mai mare de credibilitate a Guvernului si isi capitalizeaza imaginea de om care sacrifica binele imediat pentru interesul national pentru a o transfera unei noi miscari politice, la momentul oportun, mi-a trecut prin minte ca explicatia trebuie sa fie mult mai simpla.

Ok, inapoi la manual: unde este Traian Basescu imbatabil? La capitolul jongleriilor cu sentimente. Si care sunt cele cu care se poate asigura succesul? Teama si bucuria.

Asa ca inclin sa ma lansez in urmatoarea speculatie: romanilor le este indusa acum frica de si mai rau, in prognozele privind constructia bugetului pe 2012 se introduce posibilitatea indexarilor doar cu inflatia, dar numai daca vor exista resurse. Pensionarilor li se sugereaza chiar ca ar putea sa-si vada venitul imputinat, sute de mii de bugetari tremura cu grija zilei de maine pentru ca cresterea economica nu va fi cea scontata.

Insa, avand in vedere anul spre care ne indreptam, putem sa luam ca avand valoare de adevar urmatoarele: PDL nu-si poate permite sa rateze miza, adica sa piarda puterea, deoarece intr-un asemenea scenariu, isi compromite pentru multa vreme viitorul politic.

Asa ca eu sunt linistit. Undeva prin vara, cand se vor analiza cifrele primului semestru, va rezulta un excedent bugetar de natura sa acopere atat cresterea pensiilor, cat si salariile tunse in 2010, plus un bonus. Vor fi functionale si economatele, in judete se va lucra intens la drumuri, mii de locuri de munca vor fi anuntate datorita unor investitori tinuti in maneca.

Rezultatul? Enunturi vesele, pline de ambitie si grele de speranta, si pe buna dreptate. Despre populism, dictionarul zice de bine: "atitudine favorabila satisfacerii dorintelor poporului, chiar in detrimentul intereselor reale ale acestuia". Care este riscul? Niciunul! Daca iese PDL, si-a atins scopul. Daca iese USL, urmeaza refrenul cu "greaua mostenire".
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2256 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Comentariu inadecvat
DOMIHARD
rank 5
Miscarea populista
E o perdea de fum. Toti o sa beleasca ochii cat cepele la miscarile astea noi si o sa fie prinsi iar pe la spate. Si vad ca se pune botul destul. Pana si USLasii inversunati ca ambidextru fac scenarii in anulare. El nu stie, aici e ca la corida, si iata se arata pelerina taurului furios. Hehehe ...
Daca si acum castiga Baselu, ....
cristiapetrei
rank 2
Hmmm...
Referitor la ce a concluzionat autorul. Daca iese PDL-ul nu stiu cat de bine va fi , nici pentru ei (datorita revoltelor , ca nu stiu cat o sa mai suportam) , dar nici pentru noi (preturi mari , taxe mari , salarii mici). Si totusi , poate ca o sa-mi spuneti ca sunt prea optimist , un visator , dar USL-ul cred ca va "impinge" tara spre o directie mai buna. Orice e mai bun decat prezentul. Si cred ca singura sansa a PDL-ului va fi Mr. Branza cu a sa diaspora si procentajele lui de peste 120 % la prezenta de vot.
Ghinda Ioana
rank 5
basm
Foarte frumos...o imagine de basm.. Miscarea Populara la brat cu Noua Republica, aruncand cu petale de trandafiri portocalii la nunta dintre Basescu si Alba ca zapada. nunta va fi una timpic mioritica, cu multe oi si brana din partea nasului gigi becali.
iancugheorghe
rank 5
Construcția(reconstrucția)dreptei-obiectiv 2012 !.
Construcția (reconstrucția) dreptei politice,ca obiectiv 2012,al tuturor oamenilor de dreapta,fie că acționează și militează de unul singur ,in grupuri mai mici sau mai mare,oficiale sau nu ,este o oportunitate dar mai ales o necesitate de care depinde soarta Romaniei pe viitor,aceea de a merge in continuare pe calea dreaptă a politicii și economiei in implementarea cu adevărat a democrației și economiei de piață in țara noastră,ca soluția cea mai eficientă și eficace de a aduce prosperitate și libertate pentru cit mai mulți dintre cetățenii romani.
Coagularea acestor forțe,fie sub denumirea de "Mișcarea Populară",in măsura in care nu poate fi depășită "faza concentrică a unificării dreptei",fapt care aduce mai degrabă deservicii dreptei in acest moment de natură electorală și ca soluție are drept scop impăcarea și mersul ,impreună,pe mai departe in același scop(ciștigarea alegerilor,oricare ar fi ele ,in 2012) a "vechilor lupi ai dreptei,dar controversați și pe cai"și a "lupilor tineri ai dreptei"care fiind ținuți "la sau prea aproape de prezidiu"și netrecuți prin munca de jos,avind drept justificare o așa zisă și necesară "intelectualizare a dreptei".
Astfel s-a născut ca soluție salvatoare, născătoare și revolută,o mișcare intre multe altele mișcări ,prezente și viitoare,ce numai intr-o dreaptă generoasă ,regeneratoare și inoitoare se poate naște,dind la o parte stratul protector dar inăbușitor,dar care nu se dă inlături de la greul guvernării,ci mai degrabă să ducă mai departe aceasta pe criterii de modernitate și eficiență.
Vorbim de "Noua Republică",un fenomen politic exploziv,care de l-a inceput a conștientizat și asumat pericolul ce paște țara noastră ,prin posibila revenire la putere a "infometaților și infometanților uslași",care atita timp cit au fost la putere sau au putut influența puterea,au adus mari prejudicii nouă tuturor,lovind in plin interesul nostru personal și legitim ,cit și cel general și care s-au dovedit adevărate guverne ale jafului național,iar după ce au secătuit sau instrăinat resursele sau dovedit"buni administratori ai sărăciei",fapte suficiente pentru a nu mai o soluție la guvernare mulți ani de aici incolo,asta ca o garanție de a nu mai rata oportunitățile ce ne stau in față cel puțin din 2012.
Oameni noi și vechi in politică,care sunt făcuți "a trăi pentru a face politică și nu pentru a trăi din politică",sunt chemați azi să adere la "Noua Republică"ca partidul nou care va fi cu adevărat cea de-a treia alternativă politică la alegerile viitoare ,gata să ciștige alegerile și să-și asume cu responsabilitate conducerea pe mai departe,pe calea dreaptei politice și economice,a Romaniei,in noul context european și global.

NOI,CU NOI !!
costelus2011
rank 5
Din punctul meu de vedere ...
... soborul de porumbei trebue sa aiba loc pe puntea unui vapor incarcat cu oile domnului Becali in drum spre Siria avand la comanda pe domnul Basescu si secund pe ... maestrul Omar Haysam ...
darnic00
rank 5
Si
doriti sa ramaneti in Romania numai voi, comunistii si securistii, in frunte cu carmacii Ion Iliescu si Dan Voiculescu? N-o s-o vedeti!
rank 5
Toată lumea....
....știe că Lenin și Stalin au fost de dreapta așa cum sunt PD-L și Mușcarea populistică a lu' Smiorcăilă și cireada scatofililior din Modrogan,Cotrococeni și din hrubele din Băneasa.

Viva Regele Mihai I!...La Mulți Ani,Majestate!
parerea
rank 5
IN CAZUL ROMANIEI,
ceea ce numiti "frica", din nefericire, este REALITATEA starii natiunii! Nu se vor atinge de banii romanilor, pentru ca nu mai pot atinge intangibilul! Lucrurile se vor transa in aceasta toamna-iarna, la primele facturi nesubventionate! De aceea au si grabit aparitita noilor vectori de imagine "noua si pura"! Domnul Presedinte Traian Basescu va trece prin "foc si spada" orice tentativa de preluare a Romaniei de catre polul socialist! Frica, drag mass-median, s-a instalat in tabara PDL-ului, nicidecum a romanilor! Ei nu mai au ce pierde! Doamna Monica Macovei le-a acordat maxim doua saptamani, pdlistilor, sa aleaga! TOTUL este foarte clar! Curiozitatea mea ramane calitatea persoanelor ce vor prelua primele 3 cercuri concentrice ale "Noii Republici"?! Daca doresc a REUSI, vor alege varfuri necunoscute si nepastorite de haita lupilor ilicieni, prin intermediul fiilor si fiicelor! Daca vor gresi, vor piesi in fata absentei la vot, cu TOTII! Singura certitudine ramane ca Domnul Presedinte Traian Basescu, nu-si permite ca in ultimii ani de mandat, sa lase Romania pe mainile extremistilor! Va misca barca pana va arunca in mare maximul scontat! Ceea ce conteaza este, conform ritului negociator, proportia aleasa a fi aruncata de pe bord! Eu sper sa ramana cati am botezat eu!
Maracin
rank 5
"Cine se teme de Noua Replublica?"
Cand m'am trezit azi dimineata am citit un articol intitulat "Cine se teme de Noua Replublica?". Acum acesta a disparut. Textul incepea cu urmatoarele randuri: "Urmaresc cu mare atentie reactiile starnite de orice manifestare a proiectului ce ar urma sa devina Partidul Noua Republica. In primul rand, ele confirma blocada media pe care o anticipam dintr'un bun inceput." Nu stiu acum ce este cu blocada asta. O avea dreptate autoarea sau nu... cert este ca titlul a disparut de pe ziare.com. L'am regasit abia folosing Google si nu cautarea site-ului... E ciudat.
Ce doream sa comentez era urmatorul aspect. Ioana Ene spunea acolo:
"Eu judec acest proiect in functie de principiile pe care le promoveaza si de felul in care le va aplica, iar cat timp ambele vor fi corecte nu mă interesează cine le-a gandit, după cum nu voi ezita să taxez aspru orice derapaj."
Or, aceasta pozitie mi se pare cumplit de gresită si multi dintre cei care sustin intr'un fel sau altul noua miscare tind să imbratiseze această pozitie.
Faptul ca e nevoie de o alta clasa politica nu intră in duscutie din punctul meu de vedere. Faptul ca se asteapta o scanteie care să coalizeze electoratul dezamagit si să improspateze entuziasmul politic al societatii... iarasi este evident. Dar este complet fals sa astaptăm un alt FSN... adica "la vremuri noi tot noi"... Am luat o data plasa cu asta.
Am mai spus: e avem aici este un razboi intre aripile FSN.
Ideea care cred ca este importanta in aceste circumstante este cuprinsa intr'un simplu proverb. El suna asa: Spune'mi cu cine te insotesti ca sa'ti spun cine esti. Ioana Ene este intr'o mare eroare daca crede ca poate judeca ideile decontextualizate si depersonalizate. Defapt asta este atractia oricarei ideologii, seductia ei. In ultima instanta toate ideologiile de la extrema stanga la extrema dreapta au parti seducatoare. Chiar dl. Neamtu a fost sedus in tinerete de miscari care erau cam verzi in cerul gurii, si nu un verde ecologist.
Asa se face ca inainte de a judeca programul e bine sa ne uitam la omul care ni'l propune. Si dupa parerea mea acest om nu merita sa devina port drapelul sperantelor noastre. Nici el si nici sustinatorul lui care pana mai daunazi era ministru.
Amandoi au fost impinsi in pozitiile pe care le'au avut. Dealtfel functionarea acestei "camarile prezidentiale" poate fi identificata in mai multe cazuri. Mai multi astfel de oameni au fost impinsi in pozitiile pe care l'au ocupat prin fortarea mainii celui care trebuia defapt si de drept sa ii numeasca.
Nu am aici nici spatiu si nici timp sa intru in amanunte. Eu doar am vrut sa va reamintesc bunul nostru proverb: Spune'mi cu cine te insotesti ca sa'ti spun cine esti! Asta e valabil nu numai in politica. Si daca cei care se ocupa cu lucruri si opinii publice ar respecta putin mai mult macar proverbele noastre... cred ca am fi mai bine de noi toti.
ulivia
rank 1
Ultima carte a comunistului si tortionarului securist Basescu
este populismul de sorginte bolsevica asa cum era el impus Romaniei de comunistii deveti slugile si spionii u.r.s.s-lui.Multi isi pun acum intrebarea de ce Basescu Traian reintoarce Romania la cel mai crunt populism de sorginte nazist-stalinista?De ce parlamentarii opozitiei nu striga de la tribuna P.E enormul pericol al populismului stalinisto-nazist al lui Basescu Traian impartit intre Miscarea Populara si Noua Republica, ambele create in bucataria famigliei infractionale Basaescu Traian?Comunismul este mai actual ca niciodata dupa 1989 in Romania ocupata de PDL si Basescu Traian,cel care este dovedit a fi mai comunist chiar si decat Ceausescu nicolae sau iliescu ion.Iata faptele care il acuza categoric pe Basescu Traian de impunerea in Romania a unui comunism criminal de sorginte stalinist-nazista,fapt ce ar trebui sa grabeasca oprirea enormului pericol ce-l reprezinta pentru Europa "noile" partide de sorginte stalinist-nazista, Miscarea Populara si Noua Republica care nici macar nu se
sfiieste sa anunte ca ea are Manifest dupa modelul comunist, nu statut asa cum cere legea partidelor politice si care si-a lansat deja ,fara sa fie inca inregistrat ca partid politic Manualul de lupta dupa model leninist.
Iata-l aici pe comunistul Basescu Traian,un individ la fel de periculos pentru Europa ca si Stalin sau Hitler:

http://danielmalaelea-media.blogspot.com/2009/12/traian-basescu-este-mai-comunist-decat.html
Stan
rank 5
Nu mai obosesti postand necontenit acelasi spam?
Keatra facea si el asta si a trebuit sa-si ia o lunga vacanta pentru clarificarea ideilor. Ai putea si tu sa te dedici rugaciunii si reflectei un timp..
ovidiu_r55
rank 1
Stan recunoaste ca batausii PDL-isti l-au batut pe
Kiatra Neamt,omul are mainile facturate de aceea nu mai intra pe forum, a fost batut chiar in curtea lui.Acum ce face batausul securist al lui Basescu ,anunta alte crime?
just_comment
rank 5
da' disperat esti
culmea este ca ai gasit articolul pierdut, dupa cum o arata comentariul tau de acolo :D
Maracin
rank 5
:-? asta numesti tu disperare ?
asa ca fun... comentariul l'am postat si pe pagina cu pricina... la ora 13:40 iar articolul a fost republicat la ora 14:36... mda...
:-? asta numesti tu disperare ?
e doar... just comment
Maracin
rank 5
"Cine se teme de Noua Replublica?"
Cand m'am trezit azi dimineata am citit un articol intitulat "Cine se teme de Noua Replublica?". Acum acesta a disparut. Textul incepea cu urmatoarele randuri: "Urmaresc cu mare atentie reactiile starnite de orice manifestare a proiectului ce ar urma sa devina Partidul Noua Republica. In primul rand, ele confirma blocada media pe care o anticipam dintr'un bun inceput." Nu stiu acum ce este cu blocada asta. O avea dreptate autoarea sau nu... cert este ca titlul a disparut de pe ziare.com. L'am regasit abia folosing Google si nu cautarea site-ului... E ciudat.
Ce doream sa comentez era urmatorul aspect. Ioana Ene spunea acolo:
"Eu judec acest proiect in functie de principiile pe care le promoveaza si de felul in care le va aplica, iar cat timp ambele vor fi corecte nu mă interesează cine le-a gandit, după cum nu voi ezita să taxez aspru orice derapaj."
Or, aceasta pozitie mi se pare cumplit de gresită si multi dintre cei care sustin intr'un fel sau altul noua miscare tind să imbratiseze această pozitie.
Faptul ca e nevoie de o alta clasa politica nu intră in duscutie din punctul meu de vedere. Faptul ca se asteapta o scanteie care să coalizeze electoratul dezamagit si să improspateze entuziasmul politic al societatii... iarasi este evident. Dar este complet fals sa astaptăm un alt FSN... adica "la vremuri noi tot noi"... Am luat o data plasa cu asta.
Am mai spus: e avem aici este un razboi intre aripile FSN.
Ideea care cred ca este importanta in aceste circumstante este cuprinsa intr'un simplu proverb. El suna asa: Spune'mi cu cine te insotesti ca sa'ti spun cine esti. Ioana Ene este intr'o mare eroare daca crede ca poate judeca ideile decontextualizate si depersonalizate. Defapt asta este atractia oricarei ideologii, seductia ei. In ultima instanta toate ideologiile de la extrema stanga la extrema dreapta au parti seducatoare. Chiar dl. Neamtu a fost sedus in tinerete de miscari care erau cam verzi in cerul gurii, si nu un verde ecologist.
Asa se face ca inainte de a judeca programul e bine sa ne uitam la omul care ni'l propune. Si dupa parerea mea acest om nu merita sa devina port drapelul sperantelor noastre. Nici el si nici sustinatorul lui care pana mai daunazi era ministru.
Amandoi au fost impinsi in pozitiile pe care le'au avut. Dealtfel functionarea acestei "camarile prezidentiale" poate fi identificata in mai multe cazuri. Mai multi astfel de oameni au fost impinsi in pozitiile pe care l'au ocupat prin fortarea mainii celui care trebuia defapt si de drept sa ii numeasca.
Nu am aici nici spatiu si nici timp sa intru in amanunte. Eu doar am vrut sa va reamintesc bunul nostru proverb: Spune'mi cu cine te insotesti ca sa'ti spun cine esti! Asta e valabil nu numai in politica. Si daca cei care se ocupa cu lucruri si opinii publice ar respecta putin mai mult macar proverbele noastre... cred ca am fi mai bine de noi toti.
Neo25
rank 2
Cine se teme de Noua Replublica?
Sunt foarte curios cum de a fost sters acest articol. Poate moderatorii ziare.com vor reusi sa ne lamureasca. Sau atunci cand leca debiteaza tampanii el are voie si ioana ene daca scrie un articol despre nasterea unei noi formatiuni politice nu.
just_comment
rank 5
prietenul google te ajuta...
ai multe posibilitati de a vedea articolul "disparut". de exemplu, il cauti pe google folosind titlul acestuia. daca nu reusesti (greu sa nu reusesti, dar cine stie...), intri la profilul tau si accesezi comentariile pe care le-ai facut la acel articol.

simplu ca buna ziua, nu-i asa?
tinkerbell
rank 5
scenariul este urmatorul
miscarea populara incearca sa atraga pseudo-intelectualii (pseudo e mult spus, mai corect ar fi intelectualii lui peshte), partidul poporului dan diaconescu va atrage analfabetii, UNPR va atrage borfasii si evazionistii, dupa care vor incheia o conventie, prin care va deveni o miscare de infractori penali
darnic00
rank 5
Adica, daca inteleg eu bine,
preluand toti infractorii, pungasii, puturosii, nespalatii, vor lasa un mare vid in USL. De aici si adversitatea uselistilor fata de ideea infiintarii aceste formatiuni politice.
tinkerbell
rank 5
intelegi ce vrei
de ce esti asa de sigur ca or sa plece infractorii din USL intr-un partid care nu se stie daca va fi majoritar la guvernare dupa alegeri ?
ulivia
rank 1
darnic00 aruncio cu vorbe,dar nume,dovezi,acte ai?
Numeste-i pe " infractorii, pungasii, puturosii, nespalatii,.." din usl, asa cum sunt numiti si dovediti infractorii din PDL.Arata un singur USL-ist ce a intrat prin frauda in Forbes 500 in 2009=2010,asa cum au intrat PDL-istii.Precizez ca nu am nici o legatura cu USL,dar prin ceea ce scrie darnic00 manipuleaza in mod securist electoratul pe care-l demoralizeaza si-l terorizeaza, astfel incat oamenii sa considere ca dreptul lor democratic de a vota este inutil.
danix61
rank 1
Nu va mai place pd-l ? pt ca au nenorocit tara
acuma inventati altceva? nu mai merge cu minciuni
FALCON
rank 1
si ce ramane
faceti voi gargara cu ei. ca doar aia sunteti toti politrucii si postacii ro-marlani: niste gragaragii cu dintii stricati. ca voi !
ozoneM
rank 5
PDL si-a intins plasele
Alba ca Zapada, Noua Republica sunt proiecte concepute de laboratoarele de la Cotroceni. Totul este confuz tocmai pentru a creea ideea ca ceva mare se naste, cand de fapt tot ai lor sunt.
ulivia
rank 1
Atentie la insii ce creaza Noua republica si alba ca zapada,
sunt indivizi fara indentitate cu zeci de diplome si titluri universitare obtinute in nici un an sau doi,indivizi ce prin fapte si vorbe sunt inculti,si mari demagogi,adepti ai criminalitatii si infractionalitatii impuse in tara de Basescu Traian PDL.Citit "manifestul"Noii Republici copiat din doctrina nazista.In articolul de dimineata se comenta si se argumenta latura stalinist-nazista a Noii Republici de aceea a disparut acest articol.
darnic00
rank 5
ulivia
Am retinut rechizitoriul pe care l-ai intocmit in cazul meu. Eu sunt cel care terorizez si manipulez electoratul, si asta pentru ca ii spuneam lui tinkerbell ca noua formatiune politica, daca se va concretiza, ca ea exista momentan doar in stadiul de proiect, va atrage o parte a electoratului USL, electorat care are unele caracteristici pe care nu le mai repet. Pentru asta eu sunt terorist electoral. Astept si condamnarea, ulivia, dar te rog sa tii cont si de faptul ca in acest moment speranta mea de viata nu depaseste 120 de ani.
Stan
rank 5
Am inteles, ulivia se teme de "nazism",
si arunca cu acest apelativ aidoma comunistilor, contra "dusmanului de clasa", "dusmanilor poporului", "burghezo-mosierimii" si "imperialistilor", toti concentrati intr-un singur personaj malefic, quintesenta a raului, Traian Basescu.
De unde vine fixatia asta ulivia?
just_comment
rank 5
In anii '30
doi intelectuali de marca ai Romaniei (Cioran si Eliade) aderau la o miscare de extrema dreapta, despre care Cioran mentiona ulterior ca: "pe atunci s-a născut un soi de miscare, care voia să reformeze totul, pană si trecutul. N-am crezut sincer in ea nici măcar un singur moment. Insă această miscare era singurul indiciu că tara noastră putea fi altceva decat o fictiune."

poate gestul lui Cioran din acea perioada este cel mai bun raspuns pentru toti cei care-si pun intrebari legate de aceasta "noua republica"!
Stan
rank 5
Foarte sugestiv: sa aderi la o miscare pe care o consideri utopica,
pentru ca s-o apropii de realitate prin contributia ta.
Merita gandit asupra acestei variante de actiune, nu credeti?
Neo25
rank 2
just_comment
Cand am postateu articolul nu se gasea nici macar pe profil.
Alin2000
rank 2
tot ei
Oamenii din spatele Noii Republici a.k.a Alba ca Zapada(numai la noi se putea gasi un nume atat de neinspirat) ii gasiti cu un search pe google. pdl sa fie cuvantul cheie introdus si ii gasiti pe toti
Andrei3000
rank 2
Basme
Alba ca Zapada este o poveste,asa cum va ramane si Noua Republica o poveste care a atras atentia doar dintr-un simplu motiv, pentru ca in spatele ei se afla PDLul adica partidul , care din punctul meu de vedere trebuia sa plece de mult de la guvernare.PDListi se ascund in spatele povestilor deoarece doar acolo mai vad o scapare pentru Romania din situatia trista in care au adus-o.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor