Cum a copiat PD-L tacticile PSD

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 03 Iulie 2009, ora 18:41
2421 citiri
Cum a copiat PD-L tacticile PSD
Foto: radiolynx.ro

Ar fi o mare eroare sa spunem ca PD-L nu se prefectioneaza si nu e eficient. Dimpotriva! A invatat tot ce se putea invata de la PSD in materie de sfidare, apararea oilor negre, opacitate si reactivitatea la critici. Am ajuns in situatia ca partenerii de guvernare, desi se acuza reciproc, se merita cu varf si indesat.

Spectacolul din comisia care o ancheteaza pe Monica Iacob-Ridzi este cat se poate de edificator.

Mai intai, PD-L s-a zbatut din rasputeri sa obtina desfiintarea comisiei, dovedind ca votul initial dat pentu infiintarea ei a fost doar o chestiune de imagine. Dupa ce comisia a intrat totusi in activitate, dezbaterile s-au transformat intr-un spectacol penibil.

Cristian Boureanu pare trimis acolo cu o misiune certa: bruiajul. Si cum poate fi acesta mai eficient decat prin cuvinte tari care atrag la randul lor cuvinte tari, distragand astfel atentia de la fondul problemei. Asa se face ca in comisie a ajuns sa se discute despre soti si amanti, au aparut formulari de mahala gen "domnisorica", "nesimtit" sau "prost".

Indiferent de supararea si frustrarea d-lui Boureanu sau starnite de acesta, discutia institutionala dintr-o comisie a Parlamentului ar fi trebuit sa arate cu totul altfel. Ma intreb daca are vreo relevanta pentru situatia de la MTS presupusa relatie de amor dintre Alina Gorghiu si Bogdan Olteanu.

Nu cred ca aceasta comisie are vreun rost si activitatea ei va avea vreun efect. Nicio astfel de comisie n-a reusit nimic, niciodata. Dar reprezinta un test de buna credinta.

Dupa vehementa cu care au atacat alianta transpartinca a puscariabililor in cazul Adrian Nastase, de exemplu, ar fi fost de asteptat ca PD-L sa aiba o atitudine cat se poate de transparenta si fair-play, exemplara, in cazul unui reprezentat de-al sau suspectat de fapte grave.

Cu atat mai mult daca d-na Ridzi este acuzata pe nedrept, ea si PD-L ar fi avut tot interesul sa dovedeasca acest lucru intr-o audiere publica asa cum este cea de la Parlament.

Daca la Parchet ancheta se desfasoara in spatele usilor inchise, iar eventualul NUP poate fi oricand suspectat de influenta politica, ancheta parlamentara are loc la vedere, iar d-na Ridzi avea o excelenta ocazie sa dea cu hartiile si argumentele de masa, dovedindu-si in fata camerelor de luat vederi indubitabila nevinovatie.

Incercarea disperata de a scapa de audierile publice sugereaza ca d-na Ridzi nu prea are cu ce sa dea de masa si tocmai de aceea prefera ancheta penala, secreta si de durata. Cu alte cuvinte, e bine sa nu vada tot poporul, la televizor si in direct, ca tanara speranta a PD-L nu are cu ce sa se apere. Chiar mai rau, apar informatii zdrobitoare, cum este cea referitoare la adevaratul platitor al concetului din 2 mai.

Dar daca tot devine publica ancheta, atunci macar sa fie bruiata de circ si victimizare. Cumplit mai seamana cu strategia PSD!

Si tot scandalul Ridzi ne arata ca PD-L aplica, cu succes, strategia aceluiasi PSD de a cumpara presa, misiune si mai usoara in conditiile prabusirii pietii de publicitate.

Atitudinea fata de societatea civila este si ea bine invatata de la PSD. Saptamana trecuta, Coalitia pentru o guvernare curata cerea demisia d-nelor Ridzi si Udrea pentru felul in care au inteles sa-si promoveze imaginea pe bani publici. Nici macar un raspuns n-au primit.

Traian Basescu pare si el sa fi studiat tehnicile lui Adrian Nastase. Zilele trecute se ratoia la birocratii de la Bruxelles ca nu se misca mai repede in privinta capitalizarii CEC, despre care acestia se pare ca nici nu fusesera informati. Anul trecut se ratoia la Standard & Poor's pentru ca vorbea despre fragilitatea economiei Romaniei, dovedita cu priosinta numai cateva luni mai tarziu. De ziua Americii, Traian Basescu s-a uitat urat si la "licuriciul cel mare" asa ca nu s-a dus la petrecerea de la ambasada SUA.

Si Adrian Nastase se luase la tranta cu ambasadorul american si avea recomandari pentru cei care stateau, inclusiv la Bruxelles, "cu coruptia in gura".

Optiunea este a lor, dar sa nu se mire apoi nici PD-L si nici seful sau suprem ca electoratul portocaliu, care lua urnele cu asalt in 2004, prefera sa stea acasa, sa plece la munte sau la mare in ziua votului pentru Cotroceni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#PDL PSD Ridzi, #comisia Ridzi, #coruptie Ridzi, #ancheta Ridzi , #PDL