Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De ce distruge PDL? (Opinii)

Miercuri, 13 Martie 2013, ora 12:15
3613 citiri
De ce distruge PDL? (Opinii)
Foto: Arhiva

Ar putea fi vorba despre ipostaza unei sandramale care se prabuseste ca sa aiba de unde renaste. Dar un asemenea cinism este riscant. S-ar putea ca din cioburi sa nu se mai lege nimic deoarece arheologul si-a pierdut dexteritatea.

Fireste ca nici vorba de asa ceva, pentru ca Traian Basescu se comporta natural cu cat terenul de lupta e mai accidentat. Performanta ii este un concept strain in mijlocul unei mari linistite, are nevoie de valuri ca sa-si arate maiestria in potrivirea carmei.

Numai ca PDL se scufunda cu pupa in timp ce se rupe in doua, precum Titanicul, asa ca sansele sa-si recapete echilibrul sunt nule. Cui foloseste asta, avand in vedere ca, fara indoiala, nu vorbim despre o situatie tipica de lipsa de discernamant, deoarece este greu de crezut ca declaratiile sefului statului, care au ca efect ivirea de noi torsiuni pe coca din mamaliga, sunt alandala?

Sunt comentatori care sustin ca PDL nu trebuie sa se lupte sa-si vina in fire, ca nu are de ce sa stea cu picioarele in apa cautand samanta mirabila, fiind suficient sa-si conserve fortele (care forte?). Si asta pentru simplul motiv ca guvernarea este atat de anevoioasa printre meandrele unei economii aflate cu un picior in groapa incat, cu certitudine, democrat-liberalii vor avea bine de ciugulit.

Eu nu m-as baza pe asta sau, in orice caz, nu ar fi singura varianta de lucru. Exista riscul ca Victor Ponta sa-si gaseasca ritmul, calea, destinul si sa reuseasca sa convinga Comisia Europeana sa-i acorde asistenta pentru a insanatosi democratia si economia romaneasca.

Si atunci, cu toata maiestria lui Traian Basescu intr-ale politicii dambovitene (mai nou isi valideaza talentul de combinagiu si prin alte patrii, si-i face sa transpire din greu pe liderii USL), cu toata dorinta sa de a reconstrui dreapta romaneasca, soarta PDL este pecetluita.

Are presedintele in maneca ceva atat de puternic incat sa reuseasca sa dinamiteze Puterea cu consecinte iremediabile? Ce ar putea fi? Cum sa reuseasca sa reteze presul de sub picioarele USL fara sa fie vorba despre bani europeni?

Chiar daca ne-am afla in fata unor jocuri de putere teleghidate de nota zece din plan european, cetatenii acestei tari sunt prea obositi pentru atare subtilitati. Mai ales ca, in Romania, saracia nu mai este o stire, prin urmare impactul negativ al unor bani mai putini nu si-ar atinge menirea.

In absenta altor informatii, cred ca pur si simplu este vorba despre impotenta. Democrat-liberalii si-au incheiat ciclul de existenta, vremea lor a trecut urat, fara posibilitati de resuscitare.

Daca n-ar fi asa, cheia mesajului din aceste zile ar fi solidaritatea, unitatea, viziunea. De ce nu vine? Pentru ca de la un mort nu poti sa ceri nimic.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Traian Basescu PDL, #Basescu reintorcere politica, #Basescu reconstruire dreapta politica , #PDL