De ce vrea Traian Basescu sa distruga PDL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 18 Februarie 2013, ora 17:32
6224 citiri
De ce vrea Traian Basescu sa distruga PDL (Opinii)

Nu am auzit pe nimeni care sa creada sincer ca Elena Udrea in fruntea Partidului Democrat Liberal ar insemna un castig, un pas inainte fata de actuala situatie in care se afla pedelistii.

Am fost atent si la sustinatorii din PDL ai doamnei - niciunul nu a avut atata tupeu incat sa spuna ca Udrea va salva partidul. Singurul om din Romania, probabil si din Uniunea Europeana, care este convins ca fosta blonda de la Cotroceni poate revigora partidul este, evident, Traian Basescu.

Si atunci te intrebi, ca orice om de bun simt, de ce risca atat si face un asemenea scandal domnul presedinte, cand este clar pentru oricine ca ungerea Elenei Udrea in fruntea PDL ar echivala practic cu ingroparea partidului inainte de vreme.

E un punct delicat, moment in care pana nici cei mai infocati sustinatori ai presedintelui nu mai sunt dispusi sa mearga pe mana lui. De data aceasta toti simt ca s-a mers prea departe, ca ar fi prea mult ca si acum sa se faca tot voia "sufletelului".

Tocmai pentru ca unii pedelisti nu mai inteleg nimic din ce li se intampla, sa ne amintim de ce se intampla cu doar doua-trei saptamani inainte de alegerile parlamentare din 9 decembrie. Pana atunci, Traian Basescu tacuse malc vreo trei luni, umilit si obosit dupa ce in vara luase impotriva sa 7,4 milioane de voturi - i.e. 89% dintre cei prezenti la urne. Apoi, brusc, presedintele incepe sa tune si sa fulgere impotriva lui Victor Ponta, impotriva USL si, in general, facand si spunand cam tot ce ar fi putut pentru a ingropa si mai rau PDL si a creste si mai mult USL.

Nici atunci mai nimeni nu intelesese ce il apucase iarasi atat de rau, incat sa distruga si ultimele sanse pe care le-ar mai fi putut avea pedelistii. Iesirile sale zilnice aveau parca rostul de a aminti si ultimului roman de ce uraste PDL si de ce tocmai votase in vara pentru demiterea presedintelui.

Iesirile lui Traian Basescu dinainte de alegerile din decembrie aveau parca drept scop coagularea si remotivarea votantilor uselisti. Si atunci, ca si acum, multa lume a refuzat sa dea exact sensul asta suicidar strategiei prezidentiale.

Lasand la o parte raul cel mai mare - ca un astfel de comportament este total anticonstitutional si reprezinta o imixtiune flagranta in viata interna a partidelor politice (fapt cu care ne-a obisnuit pe toti atat de mult incat nu mai deranjeaza pe nimeni nici macar banalizarea acestei monstruozitati) - astazi avem sansa sa intelegem macar comportamentul anormal al lui Traian Basescu dinainte de alegeri: un scor si mai prost obtinut de PDL pe 9 decembrie (decat cel pe care l-ar fi luat partidul fara interventiile provocatoare ale presedintelui) reprezinta inca un argument excelent astazi impotriva lui Vasile Blaga.

Putem spune, cred, fara sa gresim prea mult, ca derapajele logice si constitutionale ale lui Traian Basescu dinaintea parlamentarelor de anul trecut isi gasesc descarcarea semantica in prezent, in lupta impotriva "caprarului" din fruntea fostului sau partid. Stiind ca oricum PDL avea sa piarda, conta doar sa obtina un rezultat cat mai prost cu care astazi sa-i poata scoate ochii lui Blaga si sa faca campanie pentru Elena Udrea.

Iar cu asta am ajuns de unde am plecat: de ce vrea, din nou, Traian Basescu sa distruga si mai rau PDL, instaland-o sefa pe Elena Udrea? Sa nu uitam ca ea este omul care in campania prezidentiala din 2009 era pitita la intalnirile televizate in ultimul rand, ori pur si simplu era lasata acasa. Iar la referendumul de suspendare din vara lui 2012, Udrea a fost practic ascunsa in spatele scenei, o umbra rusinoasa a intelectualilor care vanturau funia cu usturoi.

Singurul raspuns decent (cat de cat logic vis-a-vis de irationalitatea planului initial) la o astfel de intrebare e acesta: nu o sustii si nu o promovezi drept unic salvator pe cea pe care pana acum ai ascuns-o decat daca vrei cu orice chip sa iei partidul din mainile lui Blaga si sa il termini efectiv. Acum nu a mai ramas decat o singura intrebare: de ce sa isi doreasca asa ceva Traian Basescu? Sincer, habar n-am.

Dar ma pot gandi la urmatoarea varianta: un PDL distrus, condus de Elena Udrea si curatat de la sine, populat deci doar de cei mai fanatici dintre pedelisti, e infinit mai usor de preluat de Basescu dupa 2014. Apoi, este si mai usor de crescut, fiind foarte jos, in comparatie cu un partid care altfel oricum isi va reveni cat de cat.

Pentru frumusetea povestii, insa, sa speram ca Elena Udrea va prelua partidul din mainile lui Blaga. Apoi spectacolul va fi garantat.

#Traian Basescu PDL, #Elena Udrea presedintia PDL, #Vasile Blaga presedinte PDL , #PDL
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Leca blufeaza cu un nou "articol". Ca la strip-poker!
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5