Editorial: Cum poate castiga PD-L alegerile

Marti, 08 Iunie 2010, ora 08:01
4233 citiri
Editorial: Cum poate castiga PD-L alegerile

Cam mare deranjul Opozitiei in acest joc de imagine la care participa, alaturi de suflarea politica aflata la putere si figurantii carora le pleznesc inimile privind la dansii, pentru a transforma criza-austeritatea-deficitul-tarisoara-pensionarul-bugetarul-maiculita-crima-Elena in capital politic.

Toata lumea vrea, fireste, sa scoata patria la liman fara limba scoasa si ochii dati peste cap, dar cel mai tare vrea sa-si salveze fundul. Traian Basescu si compania cu speranta ca le iese figura si la alegeri vor putea sa afirme ca au luat cele mai nepopulare masuri, dar, iata, nu s-au inselat, pentru ca de la pamant, avem o singura directie, in sus, si partidele de opozitie cu increderea ca daca-si vor rupe gleznele, au un singur traseu: spre putere.

Ma gandesc insa la un lucru: de ce nu le face presedintele jocul? Pentru ca ar periclita si mai tare situatia economica, fireste, si cu ochii pe o criza politica, oficialii FMI, reprezentantii UE si ai pietelor financiare, basca investitorii, putini cum sunt, ne vor pune cruce. Interesul national inainte de toate.

Insa, in numele acestuia au operat pana acum, si, de atata dedicatie, iata unde am ajuns: in miezul unui esec rasunator. Bugetul de pensii era costeliv si in urma cu un an si jumatate, aparatul birocratic era la fel de grasut, dar stimabilii au cam dormit pe dansii.

Cum datul mustelor afara e un sport national - cresterea economica din timpul mandatului liberalilor nu e nici pe departe rezultatul implementarii unor mecanisme, a fost bazata pe consum - cred ca, indiferent cine ar fi la putere, ar avea aceeasi foaie de parcurs.

Asa ca pentru a salva partidul, Traian Basescu ar putea face un experiment. Cum Europa nu va lasa Romania sa se prabuseasca, atata vreme cat 80 la suta din produsele alimentare de pe piata noastra provin din spatiul comunitar, daca as fi in locul sau, as retrage actualul guvern.

I-as lasa pe socialisti si liberali, care cer puterea la televizor, dar in particular se roaga sa nu o capete, sa conduca tara. Sa se descurce cu deficitul pulverizat in 2008, sa renegocieze acordul cu FMI, daca le da mana, sa aplice alternativa, daca aceste masuri de austeritate sunt rodul incompetentei (in materie de reducerea pensiilor, subscriu).

Si as sta frumusel in Opozitie, incercand sa pun cate ceva pe mine, convins fiind ca de la putere, in aceasta nefericita conjunctura, nu pot castiga alegerile. Ce spuneti de acest scenariu?

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Traian Basescu PDL putere, #Basescu PDL castigare alegeri, #criza economica PDL alegeri, #Opozitie guvernare , #PDL
Comentarii