Editorial: Si-a bagat coada Basescu?

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 07:59
5014 citiri
Editorial: Si-a bagat coada Basescu?

Ii este drag presedintelui principiul "dezbina si cucereste", doar suveranii nu sunt constransi de normele etice traditionale, dar in relatia dintre Crin Antonescu si Victor Ponta nu si-a bagat coada. Liderii opozitiei presteaza dupa puteri, sau, dupa caz, asista si muncesc din varful limbii.

Cel al PSD masoara eroziunea solului pedelist si munceste prin filiale, incercand sa devina lider de facto, cel al PNL incearca sa beneficieze, ca o capusa, de cresterea socialistilor in sondaje, ajustand cu retorica din ce in ce mai plicticoasa - acelasi model, aceleasi obsesii - atmosfera, ca un cinel intr-o orchestra.

Bucata de cascaval care se scurge de la gura pedelista e prea mare, ritmul prabusirii e alert, asa ca finalul poate fi anticipat usor chiar si de un locatar al Garii de Nord, care nu se uita la stiri. Asa ca in asteptarea finalului, nivelul de adrenalina e atat de bogat incat pierzi uneori, din vedere, drumul spre victorie. Si dai din tine, cum se spune, atat maximul de competenta cat si pe cel de incompetenta. Cand n-o fi acelasi lucru. Este cazul lui Crin Antonescu. Care-si arata valentele singur, fara niciun ajutor. Ca am auzit pe cineva intrebandu-se, zilele astea, de ce nu reusesc flacaii astia sa-si uneasca eforturile? Are vreo legatura cu Traian Basescu? Are pe dracu.

Suntem la ora la care invatam "Greierele si furnica". Victor Ponta nu e tampit sa lase sa incalece in spinarea calului un artist care in afara de impresii nu gaseste avant sa arunce spre popor propria solutie de iesire din criza, alternativa la pachetul guvernamental de ajustare a cheltuielilor publice, si nici nu are contact cu clasa muncitoare (nici macar cea liberala), deci daca-si toceste incaltarile in teritoriu, vrea sa culeaga singur granele.

De ce sa imparta cu liberalii, netezind diferentele doctrinare, puterea care i se arata la orizont, daca observa ca are sansa sa mature actuala putere pe cont propriu? Probabil ca in varianta ca va reusi, va avea nevoie de o alianta cu PNL, dar nu are interesul ca viitorii parteneri sa-si depaseasca conditia de (mai) putini la trup.

Iar in ultima perioada a lasat-o mai moale cu anticipatele, deoarece probabil a aflat de la o casa de sondare ca poporul se stramba de scarba la auzul acestei variante. In timp ce Antonescu insista pe ea. Ponta poate scoate greu din mintea electoratului guvernarea alaturi de PD-L, socotita in unanimitate de suflarea socialista o eroare de strategie, ca sa mai trebuiasca sa se dezvinovateasca pentru accesele puerile ale unor eventuali parteneri.

Numai ca Antonescu nu e prost. Simte ca-i fuge terenul de sub picioare, si ce face? Ataca PSD si spune ca nu are de gand sa guverneze cu urmasii comunistilor. Trecand sub tacere sustinerea acordata de urmasii aia Guvernului Tariceanu, pe care l-au santajat sa creasca pensiile si salariile din cauza carora plange acum bugetul consolidat (umor involuntar).

Deci nu e nici foarte destept. In loc sa puna umarul sa limpezeasca doctrina economica a PNL, sa consolideze alternativa de dreapta, sa-si motiveze teritoriul, isi pierde timpul analizand prestatia lui Victor Ponta & Co, incercand sa scoata furnica din pepeni. Si daca tin eu minte fabula, greierele n-o sfarseste prea bine.

Citeste si:
Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”
Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”
Social-democraţii susţin că „negociatorul în sandale Ghinea se face că uită că procedura urmată de ministrul Rafila în cazul asistenţei pentru reforma sistemului de sănătate este...
România a mai expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București. Anunțul MAE
România a mai expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București. Anunțul MAE
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat vineri, 19 august, că un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București a fost declarat ”persona non grata” pe teritoriul României....