Eroul salvator al PDL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 05 Septembrie 2011, ora 18:14
5476 citiri
Eroul salvator al PDL (Opinii)

Nu mai este niciun secret ca fiecare pedelist a ajuns sa zareasca Alba ca Zapada la fiecare colt de strada si sa vorbeasca despre venirea ei mai ceva decat despre sosirea de pe urma a lui Iisus.

Pana si presedintele a luat virusul si, la scoala de vara de la Eforie Nord, Traian Basescu a declarat, sigur pe el, ca a intalnit-o pe Alba ca Zapada - "va pot spune si cum este, e Smart & Right".

Toate asteptarile din interiorul, dar si din exteriorul partidului sunt orientate doar inspre venirea Eroului salvator, a celui care sa repuna PDL pe picioare, sa-i refaca imaginea si sa-l aduca pe linia de plutire in sondaje. Iar pentru ca asteptarile sunt atat de mari, miturile care iau nastere de la o zi la alta si basmele cu Feti Frumosi devin tot mai numeroase.

Traian Basescu a incercat sa dea un nume tinerilor si un model - "Gasiti-va o Margaret Teacher si aveti lider!" Asta in varianta in care tinerii pedelisti isi imagineza ca o femeie i-ar mai putea salva.

Sa vorbesti despre un model in varianta feminina si sa o dai exemplu pe Margaret Teacher in partidul in care astazi nu exista decat un singur model feminin - doamna Elena Udrea - este mai transparent decat ar fi putut banui orisicine.

Daca e sa mergem pe firul Albei ca Zapada "Smart & Right", apoi sa ajungem la Elena Udrea decretata "very beautiful" de catre juvenilii democrat liberali si la recomandarea modelului in varianta feminina, facuta de insusi Traian Basescu, s-ar putea usor intelege Alba ca Zapada atat de asteptata de catre toata suflarea pedelista este insusi ministrul Dezvoltarii si Turismului.

Cred insa ca a vorbi serios despre posibilitatea ca cineva sa isi imagineze ca Elena Udrea s-ar putea transforma in Alba ca Zapada si sa salveze Partidul Democrat Liberal, dupa ce tocmai prin prezenta ei acolo a reusit sa il ingroape, nu e nici macar o gluma buna, ci doar o sinistra posibilitate si atat.

Din acest punct de vedere, sper ca glumele presedintelui despre Alba ca Zapada si Salvatorul PDL sa fie pricepute macar acum, cand inca nu e prea tarziu. Inainte ca totul sa devina o penibila si caricaturala miscare politica.

De altfel, tot presedintele le-a oferit pedelistilor si singura modalitate prin care se pot cu adevarat salva de prabusirea care pare sa-i astepte in 2012. Desigur, cuvintele sale poate ca nu vor fi starnit aplauzele Albei ca Zapada, insa reprezinta singurul sfat bun, corect si inteligent.

"Cred ca dincolo de a va revopsi, de a va rebrandui, cel mai puternic argument e ce le propuneti romanilor. Eu nu cred ca o simpla rebranduirea face ca oamenii sa spuna 'a, nu mai e PDL, sunt altii'. Nu pacaliti pe nimeni. Ar fi extraordinar un PDL care le spune oamenilor cu curaj nu se pot creste salariile. Din aceste motive. Nu se pot indexa pensiile. Ar fi un stil nou de a face politica" - Traian Basescu, la scoala de vara a tinerilor pedelisti.

Intr-adevar, cu simtul sau politic inca viu si functional, presedintele a reusit sa le ofere o reteta perfecta pentru viitor. O tactica sinucigasa, pe care nu doar PDL, dar niciun alt partid nu va avea vreodata curaj sa o abordeze, intrucat astfel iti tai singur craca de sub picioare. O strategie pe care nici presedintele nu a pus-o niciodata in practica, iar acum vorbeste cu lejeritate despre ea intrucat nici nu mai candideaza si nici nu mai are nimic de pierdut, pentru ca oricum nu mai are nimic de castigat.

In fapt, daca ar fi sa analizam serios aceasta propunere vom vedea ca ea se afla la ani lumina de realitatea politicii romanesti, indiferent de numele pe care il poarta partidul spre care privim. De 21 de ani, toate partidele au ales sa isi pacaleasca si sa isi minta pe fata alegatorii, sa le intretina iluziile cu minciuni de campanie si apoi sa isi extraga din mentalul colectiv sperantele si dorintele pe care apoi le-au intors din nou la urmatoarea campanie inapoi poporului.

Asa s-a intamplat cu "lupta impotriva marilor corupti", cu "tepele din Piata Victoria", cu sutele de kilometri de autostrada propusi acum trei ani, cu "reforma si modernizarea statului" si/sau cu "traitul bine". Nimeni nu a avut curajul si nu va avea vreodata atata tupeu in Romania sa vina si sa spuna adevarul electoratului.

Succesul in fiecare campanie l-au obtinut doar cei care au mintit mai bine, mai mult si mai autentic. La fel va fi si de acum incolo. La fel va face si PDL, chiar si dupa Traian Basescu.

Insasi ideea de Alba ca Zapada are la baza acelasi mecanism. Ca si cum basmul asta ar spala toate pacatele pe care le-au comis si de care s-au manjit pedelistii. Iar ipocrizia presedintelui sta tocmai in faptul ca pe de o parte le intretine speranta in prostiile plasmuite de Lazaroiu, iar de cealalta parte le propune idealuri si vorbe care ar ucide viitorul oricarui politician in Romania.

Citeste si:
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
La Târgu Mureș s-a iscat un scandal între PNL și UDMR după ce primăria a aprobat acordarea în regim de urgență a 80.000 de lei din buget pentru a organiza „Turul ciclist rutier Zseklerla...
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Cel mai în vârstă parlamentar de la USR are doar 55 de ani și o experiență bogată în domeniul apărării, în timp ce, la extrema cealaltă se regăsește un deputat AUR, în vârstă de 72...