Geoana si repetarea alegerilor - sfarsitul PSD

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 18:57
19129 citiri
Geoana si repetarea alegerilor - sfarsitul PSD

PSD incearca sa transmita un ultim mesaj inainte de intrarea Romaniei in hardaul istoriei, in epoca Basescu 2. Strigatul de salvare al membrilor PSD este la fel de disperat pe cat de dezastruos ne este descris viitorul sub cel de-al doilea mandat al lui Traian Basescu. Este ultima carte pe care PSD o poate juca pentru a iesi din aceasta infrangere rusinoasa cat de cat onorabil.

Jocul nervilor intinsi la maxim facut de PSD in aceste zile cu falsa tema a fraudarii alegerilor este, in acelasi timp, si ultima sansa de a spala imaginea sifonata atat de puternic de insusi candidatul lor, si nu numai al lor, Mircea Geoana. Sa nu neglijam nicio clipa sumele imense puse in joc de acest partid in campania electorala, visele de putere ale multor membri implicati trup si suflet in campanie, mobilizarea totala a unui angrenaj de partid colosal si, nu in ultimul rand, pierderea alegerilor la "mustata", la cateva zeci de mii de voturi. Si inca si alea venite din diaspora...

Atat si ar fi suficient ca umilinta indurata de PSD sa nu se stinga usor, sa nu fie acceptata fara zbateri si convulsii. Imaginea lui Geoana topaind ca un elev de clasa a patra premiat cu coronita, urmata de ofilirea totala de-a doua zi, constituie o dovada in sine a nefraudarii alegerilor. Ca sa fim si mai corecti, frauda s-a produs de ambele parti, in aceeasi masura probabil, eventual cu o marja de plus/minus 1-2 procente mai mult intr-o parte sau in alta (exact ca la sondaje). Daca PSD nu a sesizat nicio urma de frauda pana duminica la ora 21:00, chiar pana mai tarziu cat timp rezultatele lor ii aratau inca a fi castigatori, de ce toate, dar absolut toate dovezile au aparut a doua zi?

Au furat fiecare cat au putut, iar singurul pacat evident il constituie faptul ca unii au fost mai bine organizati si au furat mai eficient decat altii. Victor Ponta era luni prea nervos ca sa mai fie in stare sa isi cenzureze vorbele, iar porumbei i-au iesit in stol din gura: "sistemul de fraudare si de furt al PD-L a functionat mai bine". De atat am avut nevoie cu totii pentru ca ceea ce banuiam oricum sa devina o certitudine - si unii si altii au furat cat au putut mai bine, mai mult si mai organizat (a se citi - "mai pe ascuns").

Bineinteles ca PSD stie deja ca nu mai are nicio sansa sa castige la Curtea Constitutionala anularea alegerilor si, Doamne pazeste, organizarea unui al doilea tur II. De fapt, niciun membru PSD nu crede si, mai ales, nu isi doreste cu adevarat repetarea alegerilor. Abia aceasta ar fi umilinta totala, abia aceasta strategie ar fi fatala partidului. Geoana este deja un politician a carui cariera, spre binele sau, ar trebui sa se incheie cat mai curand.

Nu am nicio indoiala ca cei mai destepti membri PSD au aflat de prevederea din lege, dupa care se judeca la Curtea Constitutionala cererea lor de anulare a alegerilor, care spune ca "cererea poate fi admisa numai daca cel care a sesizat nu este implicat in producerea fraudei". Grea incercare si imposibila misiune! Caci, din nou, cine ar putea sa uite declaratia lui Ponta de luni...

Curtea Constitutionala anuleaza alegerile doar daca se dovedeste ca fraudele au modificat ordinea candidatilor sau atribuirea mandatului. Asadar, din nou se ajunge in impas. Oricate fraude vor dovedi cei de la PSD, tot pe atatea vor proba si cei de la PD-L, in celalalt sens. Iar marja de eroare intre fraude va ramane aceeasi.

PSD stie foarte bine ca organizarea unei noi campanii electorale il va duce la sapa de lemn. Deja se stie ca banii introdusi pana acum in imaginea lui Geoana nu vor mai fi probabil niciodata recuperati. Sacul a ajuns la fund, iar viitorul nu suna deloc bine. In Opozitie, pe vremuri de criza economica ce abia la anul isi va arata adevaratele semne, soarta PSD apare intunecata.

Iar liderii social-democrati stiu foarte bine ca, intr-o eventuala repetare a alegerilor, candidatul lor are toate sansele sa se faca de ras si mai mult decat a facut-o pe 6 decembrie. Obositi, cu nervii la pamant si isterizati ca sunt scosi din nou din case, romanii ar putea sa sanctioneze si mai rau gafele lui Geoana. Cu aceste calcule simple, sunt convins ca PSD se roaga, in realitate, ca aceste alegeri sa nu se mai repete niciodata.

Citeste si:
16 primari au fost declarați incompatibili sau în conflict de interese de către ANI. Cine sunt aceștia
16 primari au fost declarați incompatibili sau în conflict de interese de către ANI. Cine sunt aceștia
Agenţia Naţională de Integritate a sesizat organele de urmărire penală în cazul a 16 primari după ce a constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese de natură...
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Comentarii
Ghilotina
rank 5
Nu pierderea alegerilor si contestarea lor ... ci maniera in care fac asta precum si faptul ca au reluat instantaneu "temele" existente pe piata in '90 : "nu ati mancat salam cu soia" , etc .....
eugen180
rank 3
VEDE EUROPA CA BASESCU ESTE DISTRUCTIV A DISTRUS ROMANIA, DOAR EL SI BENEFICIARII PUTERII LUI din tara sau din afara NU VAD.