Guvernul marioneta (Opinii)

Duminica, 12 Februarie 2012, ora 23:00
2061 citiri
Guvernul marioneta (Opinii)

De joi, avem un nou guvern. Phiii, ce bucurie pe presedintele Basescu ca a reusit sa impuna acest Executiv. Pentru ca nimeni nu crede ca primul-ministru Mihai Razvan Ungureanu a facut lista noilor ministri. Nu! E a fost trimisa in plic si la pachet, din Dealul Cotroceniului.

Ungureanu nu a avut timpul necesar sa faca alegeri chibzuite intre ministeriabili. Mare parte din cei impusi de seful statului probabil ca nici nu-i sunt cunoscuti noului premier. Urmeaza de-abia de acum sa-i invete.

Confruntat cu valul de proteste din Capitala si din tara, Basescu hotaraste o schimbare radicala in garnitura guvernamentala. Pentru ca, nu-i asa, trebuie incercata recredibilizarea regimului. Imi imaginez cat de greu i-a fost lui Basescu sa-i mazileasca Elena Udrea, febletea sa, pe Anca Boagiu, cea pe care o cunoaste de cand se juca cu lopatica in nisip, pe Ialomitianu, pe Funeriu, pe "baiatul asta" de la Arad, Igas...

I-a aruncat peste bord fara scrupule, pentru ca, nu-i asa, tara o cere. Nici vorba de salvarea propriei persoane in fata furiei strazii. Nuuu! Se zice ca doamna Udrea, imputernicita de ministerul Turismului cu un purcoi de bani, ar cam fi strambat din nas si tare s-ar fi ofuscat cand a auzit ca trebuie sa paraseasca guvernul.

Dar presedintele tunat: gata, liniste, ce dracu'? Ori Udrea, ori nici unul. Si a fost niciunul. Uite asa au ajuns purtatorii de mape si hartoage, usierii, baietii cu livrea, purtatori de tava de cafea, ministri. Nu va faceti insa probleme, stimati cititori; nici Udrea, nici ceilalti ministri din vechea garda nu vor impleti sosete de lana la gura sobei. Garda talibana a facut pasul inapoi, dar si-a scos in fata marionetele.

Ia priviti dumneavoastra cum doamna Udrea l-a propulsat pe fostul maistru electromecanic, absolvent al facultatii de sport pe la 34 de ani, la o unitate particulara, fix ministru al Dezvoltarii si Turismului. Cand promovare vine pe filiera Udrea, nu mai e nevoie de expertiza, mai ales cand omul a avut afaceri cu statul, legate chiar de Ministerul Turismului. La Transporturi, Nazare vine pe filiera Boagiu. Inutil de a mai comenta. Razvan Mustea, preferat pentru Comunicatii, musteste de credibilitate, fiind coleg de studii cu EBA, fiu de mare baron de Focsani.

Domnul Fuia, propus pentru agricultura (care, zic gurile rele), are radacini in jaful sistematic practicat de acesta si rudele sale in dauna Statiunii de Cercetare-Dezvolatare Plante Medicinale si Aromatice din Calarasi.

Astea-s doar cateva fete cu care s-a format noul chip al guvernului, votat la limita joi in Parlament, dar lista poate continua. Si, pentru ca am pomenit de votul de joi din Parlament, am observat cu cata "daruire" urmarea Ioan Oltean trecerea pe la urne a pedeleilor.

Unii mai sperau ca multi pedelisti nu vor vota noul Cabinet, dar "ochiul de vultur" al lui Oltean i-a impiedicat sa faca prostii. Si, uite asa s-a constituit un nou guvern in regimul basist, regim contestat azi de majoritate covarsitoare a romanilor.

Citeste si:
Cronica unei amânări spectaculoase: Logodnicul Elenei Udrea a venit pentru prima oară la procesul Gala Bute
Cronica unei amânări spectaculoase: Logodnicul Elenei Udrea a venit pentru prima oară la procesul Gala Bute
Dacă Înalta Curte ar fi fost o școală, iar judecătorii ar fi fost profesori, Elena Udrea ar figura cu o absență, iar Rudel Obreja ar s-ar fi remarcat drept un repetent silitor. Dar atunci,...
Decizia privind suspendarea executării pedepsei pentru Elena Udrea în Dosarul Gala Bute, amânată. Când se va judeca recursul
Decizia privind suspendarea executării pedepsei pentru Elena Udrea în Dosarul Gala Bute, amânată. Când se va judeca recursul
Judecătorii ÎCCJ au amânat luni, 23 mai, decizia privind suspendarea executării pedepsei pentru Elena Udrea în dosarul Gala Bute. Recursul în casaţie va fi judecat pe 20 iunie și este...