Nastase catre PD-L: Scapati de Basescu si ramanem aliati

Vineri, 14 August 2009, ora 14:42
2387 citiri
Nastase catre PD-L: Scapati de Basescu si ramanem aliati

Fostul premier Adrian Nastase afirma ca PSD si PD-L ar putea colabora si pe viitor, inca si mai bine decat in prezent, dar fara Traian Basescu.

"Nu sunt convins 100% ca PD-L nu este un partid cu care se poate colabora. Sunt convins ca PD-L nu poate fi cu adevarat un partener, atata timp cat este tinut strans de mana de Traian Basescu. Fara Basescu presedinte, lucrurile vor fi altfel", a declarat Nastase intr-un interviu pentru Inpolitics.

El a precizat ca seful statului este principalul vinovat de tensiunile dintre PSD si PD-L.

"Daca exista tensiuni intre PSD si PD-L - si ele exista - atunci principalul vinovat este presedintele Basescu, pe care il invit sa arate un document semnat de cei doi presedinti ai partidelor din Coalitie, in care sa se afirme ca el este implicat in aceasta guvernare sau ca este seful ei de facto", a declarat Nastase.

In ceea ce priveste sansele PSD pentru alegerile prezidentiale, fostul premier spune ca social democratii au fost de la bun inceput intr-o situatie dificila, tocmai din cauza acestei coabitari.

"Este greu sa te prezinti ca alternativa daca tu esti parte dintr-o guvernare care este perceputa ca fiind a lui Basescu. Tocmai de aceea eu cred ca partidul trebuie sa isi manifeste cu mai multa forta identitatea in cadrul acestei guvernari, pentru ca nu suntem masina de aprobare a ideilor lui Traian Basescu si Emil Boc. Sansele pentru toamna depind, in primul rand, de forta de care ne putem arata capabili de acest lucru", a mai declarat Adrian Nastase.

El a mai spus ca uneori are impresia ca PD-L isi doreste mult sa ii scoata pe social democrati de la guvernare.

"Toti colegii mei, mai mult sau mai putin vocali, simt presiunea exercitata de PD-L. Fiindca oamenii acestia de la PD-L au fost invatati sa calce totul in picioare, sa supuna. Probabil, cu cat sunt supusi mai mult de Traian Basescu, cu atat mai mult simt nevoia sa isi manifeste frustrarile in relatia cu PSD. PDL nu a inteles ca PSD nu este un partid de 2%, de care te folosesti cum vrei. PSD este partidul care are in spate cele mai multe voturi din Romania", a mai spus Nastase.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Nastase Basescu afara PDL, #Nastase guvern PSD PDL , #PDL