Nastase: DNA isi face treaba atunci cand Basescu are nevoie

Joi, 23 Octombrie 2008, ora 22:35
3109 citiri
Nastase: DNA isi face treaba atunci cand Basescu are nevoie
Foto: Antena 2

Activitatea recenta a procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie demonstreaza inca o data ca DNA, acoperita de Constitutie, isi face treaba atunci cand presedintele Romaniei Traian Basescu are nevoie, a acuzat, joi, presedintele Consiliului National al PSD Adrian Nastase.

Intrebat despre Relu Fenechiu, Tudor Chiuariu si Cristian Adomnitei, liberalii care au facut partie la DNA in ultima perioada, fostul premier a explicat, din nou, ca institutia este o instalatie care il ajuta pe Traian Basescu atunci cand are nevoie.

"Eu cred in continuare ca DNA este o instalatie care trebuie sa il ajute pe Basescu sa localizeze fisurile in cadrul PNl, sa racaie in cadrul PSD", a explicat Nastase la Antena 2.

Tot DNA este "o instalatie care nu are nicun fel de legatura cu justitia", a subliniat Adrian Nastase, adaugand ca "este sub acoperirea justiei independente. Este un fel de garbaci, acoperit in Constitutie, si isi face treaba cand e nevoie".

De aceeasi parere este si Relu Fenechiu, potrivit caruia dosarele DNA sunt instrumentate politic de conducerea PD-L. Liderul liberal a precizat intr-un comunicat de presa ca procurorii DNA au prezentat o descriere de activitati legale in "afacerea Transformatorul".

Liberalul sustine ca nu exista nicio acuzatie la adresa lui si ca "afacerile s-au desfasurat in conditii de transparenta si cu respectarea legislatiei in vigoare".

Adrian Nastase a mai spus ca este obisnuit cu un asfel de tratament caracteristic "democraturii", adica democratie si autocratie, si si-a exprimat, ironic, dezamagirea "ca unii sunt suparati" ca "nu a prins topul 300 si 500" al celor mai bogati oameni atat din Romania, cat si din strainatate.

Cu Macovei la Justitie, candidatul PSD la presedintie trebuie simpatizat de Basescu

In cazul in care PSD va coabita cu partea prietenoasa a PD-L si Monica Macovei va fi numita ministru al Justitiei, scenariu vehiculat prin presa, Nastase spune ca atunci PSD trebuie sa propuna candidat la prezidentiale pe cineva simpatizat, culmea, de seful statului.

"Daca s-ar intampla asta, atunci PSD ar trebui sa propuna candidat la prezidentiale pe cineva simpatizat de Traian Basescu", a sustinut fostul prim ministru pe un ton serios.

PNL nu va mai intra sub umbrela PD

Potrivit unui zvon de campanie, PNL si PD-L ar fi batut deja palma pentru formarea guvernului dupa alegerile parlamentare. Nastase spune insa ca liberalii, reveniti la un record istoric privind creterea in sondaje, nu se vor mai adaposti sub umbrela democrat-liberala.

Presedintele CN al PSD mai considera ca PNL a inceput sa scoata capul in sondaje in primavara lui 2007, dupa ce au scos PD de la guvernare, iar electoratul liberal pare sa accepte divortul Aliantei Dreptate si Adevar.

"PNL sunt foarte multumiti de ce s-a intamplat in ultimii ani. Nu vad de ce ar intra din nou sub umbrela PD-ului. Aceasta crestere in sondaje se bazeaza pe despartirea de PD", a explicat Adrian Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Preşedintele CJ Călăraşi, audiat la sediul DNA Constanţa. Mai multe instituții din oraș au fost ținta perchezițiilor cu o lună în urmă
Preşedintele CJ Călăraşi, audiat la sediul DNA Constanţa. Mai multe instituții din oraș au fost ținta perchezițiilor cu o lună în urmă
Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, este audiat, vineri, la sediul DNA Constanţa, în legătură cu percheziţiile care au avut loc în urmă cu o lună la sediile...
#Adrian Nastase, #DNA, #Traian Basescu, #Monica Macovei, #PNL, #PDL, #PSD , #PDL